Kosten Verhuisbedrijf

De kosten van een verhuisbedrijf worden bepaald door meerdere factoren. De twee belangrijkste factoren zijn als volgt:

  • De kosten voor het verhuisbedrijf
  • De kosten van het transport

Kosten voor het verhuisbedrijf

Bij een verhuizing komt veel zwaar fysiek werk kijken. Het laden en lossen van de verhuiswagen is het werk van een professionele verhuizer. Daarnaast kun je deze vakman inhuren voor bijvoorbeeld inpakwerk of voor het demonteren/monteren van meubels.

Gemiddeld heb je drie verhuizers nodig voor een efficiënte en vlotte verhuizing. Hoe meer verhuizers er aanwezig zijn, des te sneller de verhuizing zal verlopen. Het is zelfs zo dat je in bepaalde gevallen geld kunt besparen door meerdere verhuizers in te schakelen.

Kosten transport

Een verhuisbedrijf schat in wat voor type verhuiswagen er nodig zal voor jouw verhuizing. Als het gaat om een zeer grote verhuizing, dan zal er ook een grotere verhuiswagen moeten worden ingezet. Uiteraard zal een verhuiswagen van 20 m3 goedkoper dan een verhuiswagen van 50 m3.

Het inzetten van twee kleine busjes is in sommige gevallen goedkoper dan een grote verhuiswagen. De bestuurder van een verhuiswagen helpt in bijna alle gevallen ook mee met de verhuizing zelf.

Overige kosten

Naast de kosten voor een verhuisbedrijf en het transport, moeten er wellicht nog andere kosten gemaakt worden. Zo kan het zo zijn dat er een parkeervergunning of parkeerontheffing nodig is. Ook hier moet duidelijk over gecommuniceerd worden met de verhuizer. De verhuizer kan deze aanvraag, indien wenselijk, op zich nemen.

De verhuiswagen dient voor jouw huis te worden geplaatst om de verhuizing zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Wanneer dit niet mogelijk is, moet er een parkeervergunning aangevraagd worden bij de gemeente.

Spoed & weekend service

Je kunt er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf met spoed of in het weekend te laten komen. Voor een aantal verhuisbedrijven in Nederland gelden er weekendtoeslagen. Er kan dus geld worden bespaard door ervoor te kiezen om doordeweeks te verhuizen.

De toeslagen zijn meestal op zaterdag rond 25 procent en op zondag rond 75 procent. De kosten voor een spoedverhuizing verschillen per verhuisbedrijf. Deze kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid verhuizers die op die dag nog beschikbaar zijn bij het bedrijf.

Kosten verhuisbedrijf

Uit bovenstaande informatie wordt duidelijk uit welke onderdelen de prijs van een verhuizing kan bestaan. Voor exacte prijzen is het van belang om de details van jouw verhuizing in te vullen. Hierna zorgt ScanMovers ervoor dat je binnen 24 uur verhuisoffertes ontvangt van drie tot vijf verhuisbedrijven. Hieropvolgend kan jij met behulp van een onafhankelijk adviseur van ScanMovers bepalen welke verhuizer het beste bij je past.

Menu