Overzicht

Offertes van verhuisbedrijven: Waar zitten de prijsverschillen?

VerhuisTips | 02-05-2018 | 3 minuten leestijd

Offertes van verhuisbedrijven: waar kunnen de prijsverschillen zitten? 

Verhuizen is hartstikke leuk en spannend, maar het kan helaas ook prijzig zijn. Het is daarom verstandig om eerst verhuizers te vergelijken en een aantal verhuisoffertes op te vragen. Nu kan het zo zijn dat de totaalprijs van deze verhuisoffertes flink verschilt. Dit kan meerdere redenen hebben. ScanMovers heeft voor jou gekeken wat de oorzaken kunnen zijn van prijsverschillen tussen verschillende offertes van verhuisbedrijven.

Erkende Verhuizersenlightened

Een verhuisbedrijf dat is aangesloten bij de branchorganisatie ‘Erkende Verhuizers’ kan een stuk duurder zijn dan een verhuisbedrijf zonder dit keurmerk. Het hoeft echter niet direct te betekenen dat een erkende verhuizer beter te werk gaat dan een verhuizer zonder keurmerk, maar je krijgt er daarentegen wel een hoop zekerheid voor terug.

Omdat de voorwaarden van Erkende Verhuizers deels zijn opgesteld door de consumentenbond heb jij een sterk klantenrecht op het gebied van garantie en verzekeringen. Kies je voor een verhuisofferte van een verhuisbedrijf zonder keurmerk, verdiep je dan goed in het verhuiscontract en zorg dat je op de hoogte bent van jouw rechten als klant.

Binnen of Buiten de Randstadenlightened

Er kan ook een flink prijsverschil zijn tussen de verhuisoffertes van verhuisbedrijven gevestigd binnen de randstad en verhuisbedrijven hierbuiten. Dit heeft twee simpele redenen. Allereerst zijn er buiten de randstad minder verhuisbedrijven actief en is er dus ook minder sprake van onderlinge concurrentie.

Daarnaast kijken sommige verhuisbedrijven naar vraag en aanbod in bepaalde regio’s. In de regio’s buiten de randstad kunnen verhuizingen dus duurder uitvallen dan verhuizingen binnen de randstad en kan er een groot prijsverschil in de verhuisoffertes te zien zijn.

Verhuiswagens en het Aantal Verhuizersenlightened

Iedere verhuisbedrijf hanteert een eigen prijs voor het gebruik van hun verhuiswagens. Zo kan het ene verhuisbedrijf € 100,- per verhuiswagen vraagt, maar het andere verhuisbedrijf € 150,-. Dit zijn flinke prijsverschillen. Het verhuisbedrijf met een duurdere verhuiswagen hoeft echter niet direct afgeschreven te worden. De voorrijkosten en kilometervergoeding van dit verhuisbedrijf kunnen bijvoorbeeld wel weer voordelig zijn. Daarnaast moet er gekeken worden naar het aantal verhuizers dat het verhuisbedrijf denkt nodig te hebben voor de verhuizing. Ook hier kan verschil in zitten en dit heeft logischerwijs gevolgen voor de uiteindelijke verhuiskosten die in de offertes van verhuisbedrijven worden voorgelegd.

Extra Materialen & Handelingenenlightened

Andere onderdelen die kunnen zorgen voor prijsverschil in offertes van verhuisbedrijven zijn alle extra materialen die nodig zijn voor de verhuizing. Denk dan bijvoorbeeld aan een verhuislift of verhuisdozen. Daarnaast zijn er misschien speciale handelingen waarvan jij graag wilt dat deze door het verhuisbedrijf worden uitgevoerd, bijvoorbeeld het in- en uitpakken van verhuisdozen of het (de)monteren van meubels. Ieder verhuisbedrijf rekent weer een andere prijs voor deze extra’s en dit kan resulteren in flinke prijsverschillen tussen de aangeboden verhuisoffertes.

Verhuisbedrijf op Uurbasis of op Vaste Prijsenlightened

Als laatste willen we je er graag op wijzen dat een verhuizer kan werken met een uurtarief of een vaste prijs. In de verhuisoffertes die door ScanMovers worden aangeboden staat duidelijk aangegeven of de verhuizer op uurtarief of met een vaste prijs werkt. Indien de verhuizer op uurtarief werkt heeft de verhuizer een totaalprijs geboden op het geschatte aantal manuren dat hij of zij denkt nodig te hebben.

Geeft de verhuizer een vaste prijs, dan is dit met zekerheid het totaalbedrag van de uiteindelijke verhuiskosten. De prijzen van de aangeboden offertes van verhuisbedrijven kunnen dus dicht bij elkaar liggen, maar er bestaat een kans dat de uiteindelijke prijs toch wat verschilt. Over het algemeen maken de verhuizers een goede schatting, maar het is van belang dat je dat in je achterhoofd houdt tijdens het maken van een keuze voor een bepaalde verhuisofferte.  

Verhuisoffertes vergelijken bij ScanMoversyes

Wil jij graag verhuisoffertes vergelijken bij ScanMovers? Vul dan via dit online formulier zo specifiek mogelijk al jouw verhuisgegevens in. Zodra jij al deze gegevens hebt ingevuld, starten wij met verhuisoffertes vergelijken. Binnen 24 uur ontvang jij kosteloos en vrijblijvend 6 verschillende verhuisoffertes. Jij geeft bij aan ons aan welke verhuisofferte het beste bij aansluit op jouw wensen en wij zorgen ervoor dat de gekozen verhuizer op de gewenste datum voor de deur staat.

Heb jij nog vragen rondom verhuizers vergelijken, offertes van verhuisbedrijven of de totstandkoming van bepaalde verhuiskosten? Laat het ons weten en wij zullen je zo snel mogelijk van dienst zijn!

                                      Begin NU met Verhuizen!

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

VerhuisTips
30-08-2023

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd Bij een verhuisbedrijf is het van...

VerhuisTips
29-09-2022

Het belang van een allrisk verhuisverzekering

Als bedrijf dat zich bezighoudt met het vervoer van spullen van mensen, is het essentieel dat je over een verhuisverzekering beschikt. Dit beschermt je bedrijf voor het geval er...

VerhuisTips
03-08-2021

Hoeveel kost een verhuis?

Hoeveel kost een verhuis?

VerhuisTips
12-05-2020

Veiligheidsrichtlijnen voor verhuizers België

Sinds 10 mei zijn de maatregelen in België versoepeld. Zo ook voor de verhuismarkt. Op de website van...

Scanmovers local nl en de fr da