Overzicht

De belangrijkste vragen en antwoorden die van pas komen wanneer je gaat verhuizen

ScanMovers Index | 13-09-2017 | 5 minuten leestijd

Wat Moet Je Weten Over Verhuizen

Als je gaat verhuizen komen er veel vragen op je af. Je gaat verhuizen maar hoe vind je een betaalbare verhuizer? En waar moet je allemaal aan denken bij een verhuizing? Hoe ziet een verhuisofferte eruit en waar moet ik vooral op letten? Op welke kosten moet je rekenen en wat is het verschil tussen een budgetverhuizer en een erkende verhuizer? Om al deze vragen te beantwoorden en een duidelijk beeld te geven van wat de verhuiswereld inhoud, vind je hieronder 15 vragen en antwoorden die van pas komen wanneer je gaat verhuizen.

De verhuizer van ScanMovers

Waar moet je aan denken bij een verhuizing?

Wanneer je gaat verhuizen moet je met heel veel dingen rekening houden. Maar hoe weet je nou dat je niks vergeet tijdens je verhuizing? Een VerhuisChecklist kan helpen bij het soepel laten verlopen van je verhuizing. Vink alle vakjes stap voor stap af zodat je zeker weet dat je niks vergeet.

Wat kost een verhuizing?


Een verhuizing heeft verschillende kostencomponenten. De verhuisofferte is in de meeste gevallen opgebouwd uit reiskosten, arbeidskosten, (de-)montagekosten, de huur van een externe lift, in- en uitpakken en afschrijving van de verhuisbus. Daarnaast is de afstand van de verhuizing van belang in het kostenplaatje van je verhuizing. Bovendien scheelt het in kosten wanneer je verhuist vanaf de begane grond en wanneer er een lift aanwezig is in je woning.

Hoe kun je goedkoop verhuizen?

Verhuizen is tijdrovend en brengt flink wat kosten met zich mee. En toch is het wel degelijk mogelijk om goedkoop te verhuizen. De allerbelangrijkste tip: vergelijk verhuisbedrijven op een onafhankelijke site. Zo kom je erachter welke verhuizer het goedkoopst is voor jouw verhuizing.

Wat is een verhuisofferte?
Vraag hier offertes aan

Wat is een verhuisofferte?

Een verhuisofferte is een op maat gemaakte offerte voor je verhuizing. Er zijn veel verschillen in offertes. Zo heb je verhuisoffertes op uurprijs en op vaste prijs. Daarnaast zijn algemene voorwaarde, huur van het vervoer en kilometervergoeding componenten waar je op moet letten bij het bekijken van een verhuisofferte.

Wat is een verhuisofferte op basis van vaste prijs?

Een vaste prijs voor je verhuizing betekent dat de verhuizing niet meer onderhevig is aan nacalculaties, bijvoorbeeld door risico's tot uitloop, en dus extra manuren. Het risico tot uitloop ligt hierdoor bij de verhuizer, om deze reden is de duur van de verhuizing vaak wat langer ingeschat en lijkt in eerste instantie daarom duurder.

Wat is een verhuisofferte op uurbasis?


Wanneer een verhuizer een offerte uitbrengt op basis van een uurprijs betekent dit dat jou verhuizing dit bedrag ongeveer gaat kosten. Op het offerte overzicht kun je zien wat de kosten per uur zijn. Mocht de verhuizing onverhoopt langer duren dan betaal je dus meer. Wanneer de verhuizing sneller gaat als verwacht betaal je minder. Het risico van eventuele uitloop van de verhuizing en de kosten die dat met zich mee brengt ligt hier bij de klant. 


Wat is een Erkende verhuizer?

Verschillende type verhuizers
Wanneer je gaat verhuizen en je kiest ervoor om een verhuizer in te schakelen heb je de keus uit verschillende type verhuizers. Wij zetten de drie meest voorkomende types op een rijtje.


Wat is een budgetverhuizer?

Een budget verhuizer hanteert lagere prijzen voor het uitvoeren van een verhuizing. Vaak hebben budgetverhuizers geen vaste mensen in dienst waardoor zij minder vaste lasten hebben en dus een goedkoper tarief hanteren. Dit wil overigens niet zeggen dat een budgetverhuizer kwalitatief minder is.

Wat is een erkende verhuizer?

Een verhuizer die verhuizingen uitvoert onder de vlag van de branche-organisatie Erkende Verhuizers. Een erkende verhuizer is in het bezit van een certificaat dat de kwaliteit van het bedrijf waarborgt. Ongeveer de helft van de verhuizers in Nederland is lid van deze branche organisatie. Wanneer je tijdens een verhuizing kiest voor een erkende verhuizer weet je in ieder geval zeker dat:

  • Je spullen goed verzekerd zijn.

  • De verhuizers vakmensen zijn, elke verhuizer is daarvoor opgeleid.

  • Er zijn heldere algemene voorwaarde. Je hoeft dus niet meer bang te zijn voor de kleine lettertjes.

  • Mocht er zich onverhoopt toch nog een geschil voordoen dan kun je je beroepen op de onafhankelijke geschillen commissie die de brancheorganisatie in het leven heeft geroepen.

Wat is een studentverhuizer?

Een studentverhuizer is een verhuisbedrijf waarbij gebruik gemaakt wordt van studenten als arbeidskrachten. Doordat studenten voor een relatief laag uurloon werken is dit type verhuizer goedkoper dan bijvoorbeeld een erkende verhuizer. Studentverhuizers zijn vaak zeer flexibel qua werktijden- en dagen. Bij de meeste studentverhuizers is overigens wel een leidinggevende aanwezig met veel ervaring in de verhuiswereld.

Wat is een verhuislift?


Een lift die gebruikt wordt tijdens de verhuizing om o.a. meubiliair dat niet door het trappengat of deur past via de buitenkant van het huis naar een hoger gelegen verdieping te brengen. Het gebruiken van een verhuislift bespaart je doorgaans enorm veel tijd. Informeer van te voren wel bij de verhuizer of hij in het bezit is van een verhuislift, niet elke verhuizer heeft namelijk zo'n lift.


 Is mijn inboedel verzekerd tijdens het verhuizen?

Is mijn inboedel verzekerd tijdens het verhuizen?

Tijdens een verhuizing is de inboedel, in de meeste gevallen op zowel het oude als nieuwe adres verzekerd. Eventueel gemaakte schade wordt dan vergoed door de verzekeraar. Tenzij de schade verhaald kan worden op de verhuizer. Wanneer je met een erkende verhuizer verhuist geven zij altijd garantie tijdens de verhuizing voor schade en verlies van de inboedel door hun schuld. Raadpleeg voor je verhuizing wel altijd even je verzekeringsmaatschappij en informeer naar je inboedelverzekering.

Hoe vind ik een betaalbare verhuizer?


Wanneer je op zoek bent naar een betaalbare verhuizer kun je ervoor kiezen om zelf contact op te nemen met allerlei verschillende verhuizers. Dit kost echter wel veel tijd. Daarom kun je er ook voor kiezen om een vergelijkingssite te raad plegen. Je vult op zo’n vergelijkingssite je inboedel in en binnen een dag ontvang je een aantal offertes die je kunt vergelijken op basis van onder andere prijs en reviews.


Vind hier jouw betaalbare verhuizer
 

Hoe weet ik of prijs en kwaliteit in verhouding zijn bij een verhuisbedrijf?

De beste manier om erachter te komen of de prijs- kwaliteitsverhouding van een verhuisbedrijf in orde is, is door reviews te lezen die eerdere klanten van dit bedrijf achter hebben gelaten. Bij voorkeur zijn de reviews niet door de verhuizer zelf verzamelt maar door een onafhankelijk, gesloten reviewsysteem. Deze mensen zijn daadwerkelijk verhuisd en hebben dus in hetzelfde schuitje gezeten als jij.

Waar vind ik de goedkoopste verhuisdozen?

Waar vind ik de goedkoopste verhuisdozen? 

 Merk verhuisdoos 

 (winkel) 

 Prijs van 1 verhuisdoos 

 (50 liter)

 Gemiddeld aantal sterren 

 (van 1 t/m 5)

 Action

 €0,94

 2,1

 Praxis

 €2,19

 3,0

 Hema

 €1,50

 3,0

 Gamma

 €2,00

 3,1

 Karwei

 €2,00

 4,3

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

ScanMovers Index
01-02-2019

Big Data & Verhuizen. Wat Gaat Er Veranderen?

Het gebruik van Big Data door Verhuisbedrijven

ScanMovers Index
27-12-2018

Blockchain: handige datastructuur voor de verhuiswereld?

Blockchain nader bekeken 

ScanMovers Index
14-11-2018

De gevolgen van brexit voor verhuisland

Brexit: interessante tijd voor de verhuiswereld? 

ScanMovers Index
01-01-2014

Verhuizen naar het buitenland: verschillende soorten internationaal transport

Verhuizen naar het Buitenland: Verschillende Soorten Internationaal...

Scanmovers local nl en de fr da