Overzicht

Bedrijfsverhuizing: vooraf, tijdens en achteraf

ScanMovers Index | 18-12-2017 | 3 minuten leestijd

Tips voor een Bedrijfsverhuizing

Een betere locatie, een betere huurdeal of een niet te temmen groei, wat de reden ook moge zijn: het is blijkbaar time for a change. Tijd voor een nieuw adres op het visitekaartje. Een spannende aangelegenheid! Een verandering is leuk, maar vergeet niet dat er een hoop bij komt kijken. De bedrijfsverhuizing heeft namelijk consequenties voor tientallen of misschien wel honderden mensen. Een verhuischecklist voor het bedrijf is daarom wel op z’n plaats. Ladies and gentlemen, een verhuischecklist voor een bedrijfsverhuizing: vooraf, tijdens en achteraf.  

Voor de bedrijfsverhuizing

 Een verhuisbudget opstellen is stap nummer 1 van deze verhuischecklist. Vraag meerdere verhuisoffertes aan bij verschillende verhuisbedrijven om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken.

 Kies een aantal personen binnen het bedrijf die het aanspreekpunt zijn betreffende alle zaken omtrent de verhuizing om het overzicht te houden.  

 Gaan de medewerkers mee in de verhuizing, dan moet jij de hun reiskosten- en verhuiskostenvergoeding zo snel mogelijk aanpassen. Leg dit allemaal vast in een nieuw sociaal plan.
 

 Download onze verhuischecklist voor particulieren en ga bij ieder punt na of dit ook geldt voor een bedrijfsverhuizing.
 

 Zijn ze in het nieuwe gebouw nog bezig met verbouwen? Zorg dat je er 100% zeker van bent dat de aannemer/architect helemaal klaar is voor de dag van de verhuizing.

 Check voor eventuele subsidies bij je verbouwing even de Kamer van Koophandel, het zou immers zonde zijn als je een som geld misloopt waar je eigenlijk wel recht op hebt.

 Op zoek gaan naar verhuisbedrijven en verschillende verhuisoffertes vergelijken. ScanMovers kan je hierbij helpen. Klik op deze link voor meer informatie.

Zorg ervoor dat de verhuisdozen zo worden ingepakt dat een enorme zooi wordt ontweken. Logisch inpakken, goed labelen en het het zo nauwkeurig mogelijk doorgeven bij verhuisbedrijven. Een juiste administratie, daar zijn verhuisbedrijven dol op!  

 Zorg dat iedere noodzakelijke cliënt/klant op de hoogte is van jullie bedrijfsverhuizing. Misschien leuk om een feestje te organiseren?


Tijdens de bedrijfsverhuizing

 Een goede verdeling maken tussen mensen die inpakken, (de)monteren en uitpakken. Het is een goed idee om te werken volgens een draaiboek.

 Alle verhuisdozen zijn zo ingepakt en gelabeld dat ze direct naar de goede afdeling kunnen. Het is verstandig om de verhuisdozen die extra voorzichtig moeten worden binnengebracht als eerste te laten gaan.  

 De aansluitingen in het nieuwe gebouw checken. Medewerkers zullen je dankbaar zijn als de printer en het koffieapparaat vanaf dag 1 werkt. Daarbij moeten alle deuren op de verhuisdag open zijn, zodat de verhuisbedrijven geen vertraging oplopen door een dichte deur.

 In constant contact blijven met de door jouw gekozen verhuisbedrijven. Goede communicatie tussen jullie beiden gaat ervoor zorgen dat de verhuizing naar wens verloopt.

 Ga tijdens de bedrijfsverhuizing even op de koffie bij de nieuwe buren om te peilen of zij geen overlast ervaren. Indien ze er wel last van hebben ga dan direct in gesprek met de verhuizers, aangezien het erg prettig is voor de toekomst om de buren te vriend te houden.

 Last but not least op deze verhuischecklist: zorg voor een lekkere lunch voor de mannen of vrouwen van de verhuisbedrijven. Na het tillen van al die verhuisdozen zullen zij wel trek hebben in een goede maaltijd.


Na de bedrijfsverhuizing

 Alles staat op z’n plek? Tijd om schoon te maken!

 Check met alle medewerkers of zij tevreden zijn met hun nieuwe plek en of alle apparatuur werkt. Telefoon, computer, internet?

 Indien er schade is ontstaan door de verhuizing, dan is het zaak om dat zo snel mogelijk aan te geven bij de verzekering. Controleer dus goed alle ruimtes op eventuele beschadigingen.

 Laat een review voor een van de verhuisbedrijven achter op ScanMovers. Jouw mening wordt enorm gewaardeerd. Wij kunnen mede door jouw verhuizers-review onze verhuisservice verbeteren.
 

Heb jij nog vragen rondom een bedrijfsverhuizing of ben je op zoek naar verhuisdozen of een verhuischecklist? Check dan snel ScanMovers.nl en wij proberen je zo snel mogelijk van dienst te zijn!

 

Start hier met vergelijken van verhuizers

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

ScanMovers Index
01-02-2019

Big Data & Verhuizen. Wat Gaat Er Veranderen?

Het gebruik van Big Data door Verhuisbedrijven

ScanMovers Index
27-12-2018

Blockchain: handige datastructuur voor de verhuiswereld?

Blockchain nader bekeken 

ScanMovers Index
14-11-2018

De gevolgen van brexit voor verhuisland

Brexit: interessante tijd voor de verhuiswereld? 

ScanMovers Index
01-01-2014

Verhuizen naar het buitenland: verschillende soorten internationaal transport

Verhuizen naar het Buitenland: Verschillende Soorten Internationaal...

Scanmovers local nl en de fr da