Verhuizen Checklist

DE verhuis checklist zodat je NIET voor verrassingen komt te staan.

Verhuizen is een vermoeiende en niet-alledaagse bezigheid. Waar moet ik beginnen? Wat moet ik meenemen? Waar moet ik mijn adreswijzigingen door geven? Heb ik overal wel aan gedacht? Is er iets wat ik vergeet? Bij ScanMovers begrijpen we dit als geen ander. Of je nou een verhuizer hebt gevonden via ons platform of dat je zelf je verhuizing gaat regelen, met deze checklist vergeet je niks meer. Onze verhuis checklist is zo goed als compleet. Als je onze verhuis checklist gebruikt loopt jouw verhuizing gegarandeerd op rolletjes. Met onze checklist zorg je ervoor dat je niets vergeet en dat alle taken op een zo efficiënt mogelijke wijze kunnen worden afgehandeld.

Download de ScanMovers checklist hier gratis en print hem uit of houd hem gemakkelijk bij op je computer of smartphone.

 

Vind hier jouw betaalbare verhuizer


  Download de ScanMovers verhuis checklist.
 

  De exacte verhuisdatum prikken
 

  Regel hulp voor tijdens de verhuizing. Vraag je vrienden en familie ruim van te voren zodat ze tijd hebben om vrij te nemen.
 

  Neem deze dag vrij van werk. Je krijgt voor een verhuizing in de meeste gevallen vrij van je werk, wees wel op tijd met het doorgeven hiervan.
 

  Stel een budget vast.
 

  Verbouwingen. Inventariseer- en plan in wat je moet opknappen en verbouwen, voor zowel je oude als je nieuwe huis. Het aanschaffen van verf en/of behang.
 

 

ezgif.com-crop (2).gif

Adreswijzigingen

      Familieleden, vrienden en kennissen
 

      Werkgever en collega’s
 

      Gemeenten en overheid
 

      Huisarts en Tandarts
 

      Ziektekostenverzekering
 

      Bank en verzekeringsmaatschappij
 

      Verenigingen
 

      School en opleidingen (DUO)
 

      Kranten, dagbladen, tijdschriften
   

      Belastingdienst

 

      Winkels (o.a bonuskaart en andere voordeelabonnementen)
 

       Gas, water en licht
 

      Abonnementen zoals telefoon, televisie en internet aanbieders.  Kijk naar transportmogelijkheden. Hierbij moet je letten op een parkeervergunning, eventuele trappen, een oprit etc.


  Schakel vakmensen ruim van te voren in. Een verhuizer kan in veel gevallen bijvoorbeeld stukken goedkoper zijn wanneer je deze ver van te voren boekt.


  Zeg je huur op tijd op.


  Begin op tijd met opruimen en inpakken.


  Schoonmaken van de vriezer. Plan dit goed van te voren, het kost namelijk behoorlijk wat tijd.

 

  Stel een lijst samen met alle spullen die je gaat verhuizen.
 

  Wanneer je zelf je spullen in- en uit gaat pakken zorg er dan voor dat je genoeg verhuisdozen, tape en bubbeltjesplastic in huis hebt.
 

  Bekijk welke meubels je mee wilt nemen naar je nieuwe huis en welke spullen je achter wil laten. In sommige gevallen zijn die nieuwe bewoners wel te porren voor het overnemen van jouw overbodige meubels.
 

  Meet de ramen op zodat je nieuwe gordijnen kunt aanschaffen.
 

  Maak een afspraak voor de sleuteloverdracht van je oude- en nieuwe huis.


  Regel een parkeerontheffing voor de dag van verhuizing. Informeer meteen je buren zodat ze niet voor onverwachte situaties komen te staan.


  Zorg ervoor dat je een oppas hebt voor je kinderen en de huisdieren zodat je niet nog een extra taak hebt tijdens de verhuizing.

 

  Het inpakken van de dozen.
 

  Stel je voor aan je nieuwe buren: ‘Beter een goede buur dan een verre vriend.’
 

  Maak een planning voor de verhuisdag. Houd ook rekening met de ‘catering’ voor de verhuizers en je vrienden en familie die je een handje komen helpen.
 

  Zorg dat je contant geld in huis hebt. Soms moet je de verhuizer contant betalen en mocht de verhuizing uitlopen dan kun je makkelijk eten thuis laten bezorgen.
 

  Controleer van te voren of je de sleutels hebt voor elke plek waar je moet zijn. (Huis, garage, opslag, poort etc.)
 

  Zorg dat de vloer, tapijten en meubels die er al staan goed beschermd zijn.
 

  Neem schoonmaak spullen mee.
 

  De meest waardevolle spullen kun je het beste goed in de gaten houden. Doe deze in een aparte doos en label de doos goed. Neem hem eventueel zelf mee.
 

  Belangrijke documenten kun je het beste in een aparte tas/doos bewaren zodat je ze altijd bij de hand hebt.
 

  Stel één verhuisdoos samen met de belangrijkste spullen zodat je 3 á 4 dagen vooruit kunt. Hierbij kun je denken aan ondergoed, washandjes, toiletspullen en handdoeken.
 

  Zorg ervoor dat je eerst de verhuisdozen in de verhuisbus zet, daarna pas de meubels. Het is handiger om in je nieuwe huis eerst de meubels te zetten en vervolgens de dozen uit te pakken.

Vergelijk hier alle verhuizers uit de buurt

Menu