Verhuizen naar Utrecht

Ontvang binnen 24 uur 5
biedingen van verhuizers bij
jou uit de buurt

Verhuizen naar Utrecht

 “Wie slim is, komt naar de domstad” 

Utrecht is een echte studenten stad met grote universiteiten en een bruisend uitgaansleven rondom het Janskerkhof. Het is daarnaast ook één van de mooiste steden van ons land.

Met circa 400.000 inwoners is Utrecht, ook wel de Domstad genoemd, de op drie na grootste stad van Nederland. Ook Utrecht profiteert van de grote trek van vooral jongeren naar de grote stad en verhuizen naar de Domstad is enorm populair.

De werkgelegenheid is weer aan het opkrabbelen en is voor het eerst sinds de crisis weer toegenomen.  De huizenmarkt is ook licht gestegen in de het afgelopen jaar. Utrecht is een echte studenten stad met grote universiteiten en een bruisend uitgaansleven. De jaarbeurs met haar velen evenementen is enorm populair en een heuse toevoeging aan de stad.

 

Introductie Utrecht

 1. Het Engelse magazine The New Economy beweert dat Utrecht een van de beste plekken wordt om te leven. Naast dat Utrecht een gezonde stad is om te leven worden er verschillende projecten aangehaald in het artikel.
 2. Utrecht werd in 2015 ook al verkozen tot “slimste binnenstad” door Smartdatacity. Dit door haar innovatief omgaan met beperkte ruimte, stimulans van alternatieve voor fossiele energie en experimenten met open data.
 3. Utrecht heeft prachtige architectuur en is hier meermaals voor onderscheiden.
 4. Het Utrechtse Science Park is onderscheiden voor haar initiatief genaamd Inspiring Solutions om het bedrijfsleven en studenten dichter bij elkaar te brengen. Inspiring Solutions is met name gericht op de farmaceutische tak.
 5. Ook de opleiding Geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht is internationaal onderscheiden doordat studenten sterk betrokken zijn bij de uitvoering, beleid, management en de ontwikkeling van het curriculum van de opleiding.
 6. Utrecht wil met zijn kandidatuur voor Unesco City of Literature de stad van de literatuur worden. Utrecht zou een primeur hebben onder de Nederlandse steden als ze deze permanente titel zou ontvangen. Om een eventuele verkiezing kracht bij te zetten heeft de stad een boek gepubliceerd met al haar verdiensten op het gebied van literatuur.
 7. Voor banen kunt u het beste terecht in de binnenstad, Oost en West waar de baandichtheid het grootst is.
 8. Hieronder is de top 10 beschreven van populairste wijken onder Utrechtse studenten.
 9. Op nummer 1 staat niet geheel onverwacht de binnenstad met haar bruiende nachtleven, het handjevol grachten en alle winkels en restaurants.
 10. Op nummer 2 staat de wijk Noord-oost waar de populaire Wittevrouwen buurt onder valt maar ook Tuinwijk, de Vogelenbuurt, Tuindrop, de Zeeheldenbuurt en Voordorp.
 11. De top 3 wordt afgesloten door Oost (De Uithof, Sterrenwijk, Abstede, Rijsweerd en de Rubenslaan). Ook het Wilheminapark, volgens studenten de favoriete plek om te relaxen.
 12. West komt op de vierde plek (Oog in al, Schepenbuurt, Majellapark en Lombok). Lombok werd door studenten omschreven als een vrolijke smeltkroes terwijl studenten kamers tegen een lagere prijs te vinden zijn.
 13. Op 5 staat Zuid met Lunetten, Hooggraven, de Tolsteeg en Bokkenbuurt).
 14. Noordwest staat op 6 onder studenten waarbij vooral werd aangegeven dat er graag wordt ge buurtbarbequed in Zuilen.
 15. Leidsche Rijn, Overvecht en Zuidwest werden als minder prettige ervaren door studenten, waarbij de verre ligging van de binnenstad een grote rol speelde.
 16. De belangrijkste bezienswaardigheid en het paradepaardje van de stad is de gotiscche Domkerk die in 1254 werd gebouwd, met 112 meter de hoogste kerk van Nederland.
 17. De top 3 wordt gecomplementeerd door de recreatiegebiede van de Loosdrechtse Plassen en de Utrechtse Heuvelrug. Beiden zijn zeker een weekend waard vanuit Utrecht.
 18. Ook het slot Zeist en Kasteel Duurstede zijn goede bezochte toeristische attracties. De een uit de middeleeuwen, de ander is gebouwd in de Gouden Eeuw van Nederland.
 19. De Universiteit van Utrecht werd in 2015 als beste universiteit van Nederland geranked door de Shanghai Ranking, een extra reden voor studenten om te verhuizen naar Utrecht. Kamernet heeft in Utrecht een groot aanbod aan studentenkamers.
 20. Wil je llid worden van een studievereniging in Utrecht zoals vele andere studenten dan kan je uit een uitgebreide lijst kiezen. Elke vereniging heeft zijn eigen karakter en sterke punten.
 21. Ook op kamers.nl Utrecht zijn veel kamers te vinden tegen een goede en scherpe prijs.
 22. Heb je nog niks gevonden? Kamertje.nl is een derde oplossing om toch die studentenkamer te bemachtigen.
 23. Een laatste oplossing is het benaderen van een van de woningcorporaties die Utrecht rijk is. Wellicht moet je hier wel even op de wachtlijst staan.
 24. Voor studenten maar ook voor andere bewoners uit Utrecht is het handig om te weten wanneer het grofvuil wordt opgehaald, wellicht is hier een afspraak voor nodig.
 25. Alles wat je verder moet weten over afval in Utrecht vind je op de website van in de buurt Utrecht.
 26. Veel studenten verhuizen naar Utrecht om bovenstaande redenen. Een kamer vinden is daarom niet altijd even makkelijk.
 27. Utrecht is een uitgesproken sportstad. Op deze website vind je een overzicht van alles wat er gebeurd in de stad.
 28. Co-working spaces worden net als in de rest van het land steeds populairder in Utrecht. Sta je met je MKB bedrijf op het punt te verhuizen naar Utrecht? Kijk dan onder andere even naar de volgende aanbieders zoals Launchdesk, Co-workspace en Coworker.
 29. Een interessant experiment zijn de gratis flexwerk plekken waar je met “social capital” betaald.
 30. Voor stages in Utrecht kan je het beste terecht bij Stageplaza of Stagemotor.
 31. Op de website van de gemeente kan je alles vinden over parkeren in Utrecht. Informatie over zakelijke parkeervergunning maar ook particuliere en toeristenabonnementen kan je hier vinden.
 32. Anders dan in Amsterdam kan je in Utrecht vaak zelfs 2 parkeervergunningen krijgen per bewoner, zoek uit in welke zone je woont, wellicht komt je in aanmerking.
 33. Vele populaire evenementen, festivals en beurzen worden georganiseerd in de jaarbeurs in Utrecht. De jaarbeurs heeft landelijke bekendheid en is een paradepaardje van Utrecht, ook dit jaar staat de agenda volgepland met veel evenementen die de moeite waard zijn.
 34. Maar 24 uur in Utrecht? Doe dan dit volgens de Lonely Planet in Utrecht..
 35. Meer info over groepsactiviteiten vind je op de webstie van typisch Utrecht.

 

Bespaar hier tijd en geld op je verhuizing

 

Wat moet ik regelen voor, tijdens en na mijn verhuizing naar Utrecht?

 1. Door de vele verbouwingen in de binnenstad is het niet altijd even gemakkelijk om de weg te vinden voor auto’s of verhuiswagen. Dit kunt u het beste overlaten aan professionals.
 2. In Utrecht bevinden zich tenminste 10-15 verhuispartijen, van erkende verhuizers tot studentenpartijen en een-pitters.
 3. Doordat de huizenprijzen nu hoger liggen dan voor de crisis en nu enorm stijgen is dit hét moment om naar Utrecht te verhuizen.
 4. De vele studenten kunnen een verhuizing makkelijk combineren door de vaak kleine afstanden en het beperkte te verhuizen meubilair. Dit kan een toch al scherpe prijs voor een verhuizing nog meer drukken.
 5. Verhuizen in Utrecht is niet hetzelfde als een verhuizing in een plattelandsdorp. De binnenstad van Utrecht wordt meer dan eens een waar doolhof genoemd voor auto’s. De smalle drukke straatjes in de binnenstad liggen soms krom en scheef, een gedegen voorbereiding en volledige informatievoorziening naar de verhuizer toe is daarom essentieel.   
 6. Verhuizen binnen Utrecht betekent niet automatische dat verhuispartijen in Utrecht het goedkoopst zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een verhuizer uit Den Haag toevallig die dag een kleine klus heeft van Den Haag naar Utrecht. Zij doen dan graag nog een verhuizing terug tegen een zeer gereduceerd tarief. Een website die je inzicht kan geven in de beste aanbiedingen is ScanMovers.
 7. Een gemiddelde verhuizing in Utrecht kost €60 per uur met een 20 m3 bus + 1 verhuizer / bestuurder
 8. Een gemiddelde verhuizing binnen Utrecht met een 50m3 bus + 1 verhuizer / bestuurder kost al snel 70€ per uur
 9. Voorrijkosten verschillen sterk per verhuizer, gemiddeld liggen deze in Utrecht op 55€.
 10. Een verhuizing in Utrecht naar een flat of 2 tot 3 kamer appartement kost gemiddeld 650€.
 11. Verhuizen in Utrecht naar een twee-onder-een-kap huis kost gemiddeld €800
 12. Een verhuizing in Utrecht naar een vrijstaande woning, villa of penthouse kost gemiddeld €800.
 13. Het is zeer aan te raden om voor een verhuizing alle meubels te labelen. Op dit label kan je schrijven of het mee moet en naar welke verdieping de verhuizers het moeten brengen. De verhuizing verloopt zo gestructureerd en snel.
 14. Verhuisdozen kan je op vele verschillende manieren verkrijgen. Een belangrijke afweging bij het kopen van een verhuisdoos is prijs versus kwaliteit. Vaak zijn dure dozen steviger, deze scheuren minder snel waardoor de kans op schade minder klein is tijdens het verhuizen.
 15. Verhuisbedrijven hebben ervaring met dozen, in de regel verkopen zij daarom ook de beste dozen.
 16. Een vuistregel is dat alles wat in een verhuisdoos past ook in een doos moet worden gedaan ter bescherming.
 17. Verhuizen doe je met handschoenen en stevige schoenen als je zelf helpt. Ook doe je er goed aan met 2 handen te tillen en te voorkomen dat je rug draait (torderen).
 18. Als het even kan raden we je aan helemaal niet te helpen en het over te laten aan professionele verhuizers, verhuizen is tegenwoordig betaalbaar geworden.
 19. Stop dozen niet te leeg, op die manier gaan spullen schuiven en kan je beschadigingen oplopen.
 20. Dozen te vol stoppen is ook niet verstandig, deze kunnen gaan scheuren waardoor je ook beschadigingen kan oplopen,
 21. Bij het (de)monteren van spullen dien je goed te inventariseren welk gereedschap jij of de verhuizer nodig heeft. Eventueel kan je alles markeren zodat het makkelijker wordt om de spullen weer in elkaar te zetten.
 22. Teveel willen besparen op een verhuizing lijdt nagenoeg altijd tot een slordige, slecht gestructureerde en haastige verhuizing.  Verhuizen plan je niet even tussendoor, zeker niet voor een verhuizing in een stad als Utrecht. Het is aan te raden om de tijd en rust te nemen om te verhuizen via een verhuizer die bij jouw past. De verhuismarkt heeft veel te bieden, voor iedereen is er een verhuizer die bij hem of haar kwaliteitseisen en prijs past. In Utrecht raden wij je aan een verhuisbedrijf in te huren door de goede prijskwaliteitverhouding.
 23. Sinds de invoering van de autoluwe binnenstad ten behoeve van het milieu is het lastig te manoeuvreren in de binnenstad. Het is belangrijk om hier voorafgaand aan je verhuizing van of naar Utrecht mee rekening te houden.
 24. Ook dien je aan bepaalde milieueisen te voldoen om zo de stad schoner te maken. Op de website Milieu Centrum Utrecht vind je alles over de kwestie, zorg dat je boetes voorkomt!
 25. Bij een verhuizing in Utrecht bestaat de mogelijkheid dat je niet met de verhuiswagen kan meerijden, bijvoorbeeld omdat er meerdere verhuizers nodig zijn en er dus geen plek is in de bus. Het is echter wel aan te raden om ten alle tijden bij de verhuizing aanwezig te zijn om instructies te geven, jij kent jouw spullen en huis immers het best. In dit geval doe je er goed aan om eigen vervoer te regelen.
 26. Hou in bovenstaande geval rekening met parkeerstress binnen Utrecht. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt en daarnaast is het ook vrij duur. Tarieven in parkeergarages zijn vaak hetzelfde.
 27. Spreek van tevoren met de verhuizer af wie er verantwoordelijk is voor het creëren van ruimte voor de verhuiswagen.
 28. Een verhuizing doorgeven binnen of naar de gemeente Utrecht doe je via deze pagina op de website van de gemeente
 29. Uiterlijk 5 dagen van tevoren dien je jouw verhuizing door te geven.
 30. Je nieuwe adres kan al 5 maanden van tevoren worden doorgegeven aan de gemeente.
 31. Verhuizing naar het buitenland en tijdelijke migratie geef je hier door.
 32. Het doorsturen van je post naar je nieuwe adres moet je doorgeven aan jouw postorderbedrijf. In 80% van de gevallen is dat PostNL en doe je het hier.
 33. PostNL heeft ook een tijdelijke bewaarservice of een doorstuurservice naar een tussen of tijdelijk adres.
 34. Wil je objecten plaatsen op straat tijdens de verhuizing zoals een externe lift? Hier dien je een aparte objectvergunning voor aan te vragen. Een andere optie is het reserveren van 1 of meerdere parkeervlakken die alleen mogen worden gebruikt voor de verhuizing.
 35. Moet je met de verhuis bus een gedeelte van Utrecht in waar je normaal niet mag komen? Vraag een ontheffing aan bij de gemeente nadat je de venstertijden hebt gecheckt waardoor een Ontheffing Voertuig wellicht niet nodig is.
 36. Het formulier in PDF-vorm voor de aanvraag van een RVV ontheffing dien je tenminste 5 werkdagen van tevoren op te sturen.
 37. Alles wat niet in deze lijst terug is gekomen met betrekking tot vergunningen en ontheffingen vind je hier.
 38. Voor het aanvragen van vergunning zoals de Ontheffing Voertuig heb je wel een DigiD nodig.
 39. De aanslag wordt bij een verhuizing binnen Utrecht niet herzien, op je nieuwe adres ontvang je voor dat jaar geen aanslag meer.
 40. Je verhuizing naar Utrecht is een uitgelezen kans om een beter energiecontract af te sluiten of te wisselen van leverancier. Vergelijken doe je  onder andere hier.
 41.  Heb je genoeg energie na de verhuizing naar Utrecht og wil je gewoon zelf koken in je nieuwe huis? Een overzicht van alle supermarkten in Utrecht vind je hier.
 42. Hier vind je alles over burgerzaken die geregeld moeten worden voor of na de verhuizing Utrecht.

 

Vergelijk hier tussen verschillende erkende verhuizers

 

Tot slot

 1. Volgende vele beoordelingen zijn dit de beste 10 restaurants van Utrecht. De nummer 1 San Siro is beloont met het certificaat van uitmuntendheid. 
 2. Ook Elle heeft 27 restaurant tips opgesteld om optimaal te genieten in Utrecht.
 3. De beste hotels in Utrecht inclusief prijzen op Trip Advisor en reviews vind je hier.
 4. Talkies Magazine en Trip Advisor hebben ieder een eigen lijst met de beste barretjes en borreltips in Utrecht.
 5. Ook voor clubs, cafés en in het algemeen uitgaan hoef je je niet te vervelen in Utrecht. Een lijst van de bekendste cafés en clubs kan uiteraard niet ontbreken.
 6. Mocht je tijdens je verhuizing naar Utrecht nog niet je huis in kunnen dan kan je gerust in een van deze hostels verblijven.
 7. Er zijn 4 musea uit Utrecht opgenomen in de top 100 musea van Nederland.
 8. Utrecht is bij uitstek een stad om op de fiets te verkennen. Hier vind je een overzicht van alle fietsenverhuurder in de stad.
 9. Ter bevordering van het fietsen heeft de gemeente Utrecht daarom wel 3750 “gevaarlijke” fietspaaltjes weggehaald.
 10. Ter afsluiting vind je op deze digitale kaart veel toeristische hoogtepunten die de moeite waard zijn in Utrecht.
Menu