Verhuizen naar Rotterdam

Ontvang binnen 24 uur 6
biedingen van verhuizers bij
jou uit de buurt

Verhuizen naar Rotterdam

In 2014 al, zette The New York Times Rotterdam op nummer 10 in de places to go to top 52. Een jaar later kwam de toonaangevende reisgids, Lonely Planet, met steden die je gezien MOET hebben waarbij Rotterdam als nummer 5 genoteerd stond. Rotterdam is de tweede stad van Nederland met ruim 620.000 inwoners en wordt door menig expert gekenmerkt als de modernste stad van ons land. De mooie skyline en het havengebied zijn de laatste jaren flink gestegen in populariteit. Kortom, de populariteit van Rotterdam blijft maar stijgen en het imago van de Havenstad wordt steeds rooskleurig.

Deze lijst bevat bijna 100 verhuis- en (toeristische) kennistips in- en van Rotterdam. Alles wat je moet weten als je net naar Rotterdam bent verhuisd vind je in deze lijst, daarnaast staan er zeer bruikbare tips bij voor tijdens de verhuizing. Tot slot een aantal toeristische tips die ook handig zijn voor nieuwe inwoners van de Maasstad.  

 

Algemeen / Introductie Rotterdam

 1. In de top-10 cities in the world staat Rotterdam volgens de Lonely Planet op nummer 5. De stad moet alleen Kotor, Quito, Dublin en George Town voor zich dulden. Bij de verkiezing werd gekeken naar het aanbod van kunst en cultuur, het uitgaansleven, horeca en architectuur. Rotterdam wordt omschreven als een mix van modern, postmodern en hedendaags bouwwerken met toprestaurants en een sfeervol nachtleven. Het artikel werd trots ontvangen in Rotterdam aangezien veel reizigers hun keuze laten afhangen van tips uit deze wereldberoemde gids.
 2. Dit succes volgde op eerder succes in 2015 toen Rotterdam werd uitgekozen tot Europese stad van het jaar door The Academy of Urbanism in Londen waarbij het Turijn in Italië en Aarhus in Denemarken versloeg.
 3. Rotterdam stond in 2015 ook al in de top 10 van 52 places to go van The New York Times. Verhuizen naar Rotterdam wordt logischerwijs steeds populairder. Deze nominaties onderstrepen nog maar eens dat dit het moment is om naar Rotterdam te verhuizen.
 4. Alles over de geroemde architectuur en de nieuw- en hoogbouw in Rotterdam kan je vinden op de website van top010.
 5. Het nieuwe imago van Rotterdam nadat het Centraal station werd verbouwd en oude wijken werden opgeknapt, draagt eraan bij dat verhuizen naar Rotterdam helemaal hot is. Het kopen van een huis in Rotterdam wordt gezien als een veilige investering, de prijzen stijgen niet zo hard als in Amsterdam, maar wel stabiel jaar op jaar.
 6. Rotterdam staat bekend als de meest multiculturele stad va Nederland en met al haar culture is Rotterdam een heuze smeltkroes. In 2009 leefden er 173 verschillende nationaliteiten in de Havenstad en bijna de helft van de Rotterdammers heeft buitenlandse roots. Het toppunt van integratie dus.
 7. Het prijsverschil tussen Rotterdam en Amsterdam is groter aan het worden. Waar het in 2012 nog 42% verschil was is dat inmiddels opgelopen tot 65% voor een huis met exact hetzelfde oppervlakte en in een vergelijkbare staat.
 8. Rotterdam is geen makkelijke stad om te ontdekken doordat de wijken zeer versnipperd liggen over stad. Rotterdam stond ooit bekend als een grauwe, saaie havenstad maar daar is nog maar weinig van terug te zien. Overal wordt er volop gebouwd en nagenoeg alle wijken zijn flink in ontwikkeling.
 9. Er is een groot contrast binnen Rotterdam tussen de monumentale pakhuizen, het entrepot gebouw bijvoorbeeld, en de hypermoderne gebouwen in Katendrecht en de Kop van Zuid. Elke wijk heeft een compleet ander aanzicht, samen met de multiculturele samenleving geeft dit de stad een unieke identiteit.
 10.  Het Centrum van Rotterdam bestaat uit 6 aparte wijken. Veruit de bekendste hiervan is De Stadsdriehoek, het oorspronkelijke centrum van Rotterdam, De Erasmusbrug, Coolsingel, het Stadhuis, de Koopgoot, de Markthalen en het Centraal Station liggen allemaal in het Centrum en behoren tot de bekendste plekken in Rotterdam.
 11. Het scheepvaartkwartier ligt ook in het Centrum en ligt aan de nieuwe Maas. Alle maritieme musea vind je in deze wijk, net als de Euromast en het Wereldmuseum.
 12. Katendrecht ligt in Rotterdam Zuid tussen de Maashaven en de Rijnhaven in. Rotterdam is wereldberoemd om zijn grote haven. Dat is grotendeels te danken aan deze wijk, doordat zeelui hier vroeger het nachtleven gingen ontdekken. Ook de bordelen en de eerste Chinatown van Europa bevinden zich in deze wijk.
 13. De Kop van Zuid tegenover het centrum is onder andere bekend door de Wilheminapier en het stadsdeel Feijenoord. Hotel New York is zeer populair onder toeristen. De wolkenkrabbers die Rotterdam zijn moderne gezicht geven staan ook op de Kop van Zuid.
 14. Het Oude Noorden is de laatste jaren steeds populairder geworden, het ligt in Rotterdam-Noord. Steeds meer mensen verhuizen (binnen Rotterdam) naar deze wijk.
 15. Kralingen staat bekend als de duurdere wijk waar de rijkste Rotterdammers wonen. Daarnaast wordt de wijk steeds populairder onder studenten. De Erasmus Universiteit en de hogeschool zijn hier namelijk gelegen.
 16. Aan de Oostzeedijk in Kralingen vind je veel kroegen voor studenten om een biertje te drinken. Het is zeker de moeite om in dit gezellige stukje Rotterdam een kijkje te nemen.
 17. De laatste bekende wijk die we hier belichten is Delfshaven, een historische wijk die tot 1886 een zelfstandige gemeente was. De geschiedenis gaat terug tot 1389. Internationaal is de wijk vooral bekend vanwege de Pilgrim Fathers, zij vertrokken vanuit hier naar Amerika.
 18. Steeds meer cruiseschepen meren aan in de haven van Rotterdam. Deze immense schepen zijn zeer indrukwekkend om te bezoeken. Er meren elk jaar zo'n 150 cruiseschepen aan in Rotterdam, van te voren dus wel goed plannen!
 19. Geen zin om de deur uit te gaan? Je kan de cruiseschepen ook zien aanmeren vanaf de bank, achter je laptop. Meerdere camera's filmen de verschillende punten bij de haven 24/7 en streamen deze rechtstreeks op het internet.
 20. De Erasmus Universiteit in Rotterdam wordt internationale erkend als een kwaliteitsuniversiteit met een zeer goede reputatie. Een goede reden voor internationale studenten om naar Rotterdam te verhuizen dus.
 21. Ben je op zoek naar een stage in Rotterdam? Stageplaza en stage.nl zijn erg populair onder studenten voor het vinden van een stageplaats. Ook de stage-banken van de universiteiten en hogescholen worden veelvuldig gebruikt. De gemeente Rotterdam stelt in ieder geval jaarlijks minimaal 1350 stageplekken beschikbaar.
 22. Op de website van de Gemeente Rotterdam kan je via Taleo (het vacature gedeelte) online solliciteren.
 23. Een bezoek aan de Markthal is verkozen tot leukste activiteit van Rotterdam. De architectuur wordt alom geprezen, daarnaast is de sfeer en de diversiteit van het eten iets wat zeer gewardeerd wordt.
 24. Het gerenoveerde Rotterdam Centraal Station staat in de lijst met toeristische activiteiten op nummer 2. Het uniek stukje architectuur is een verbindplaats tussen bus, trein, metro en tram. Rondom dit architectonische hoogstandje zijn in korte tijd enorm veel nieuwe eettentjes en barretjes geopend. Zeker de moeite om een kijkje te nemen.
 25. De dierentuin van Rotterdam, Diergaarde Blijdorp, is internationaal bekend vanwege de grote diversiteit aan dieren. Daarnaast wordt het gezien als een idyllisch plekje Rotterdam waar je even kunt ontsnappen van het hectische stadsleven. 
 26. Het stadion van Feyenoord, De Kuip, is tevens een enorme toeristische trekpleister. Het stadion wordt door menig kenner omschreven als het mooiste en meest sfeervolle stadion van Nederland. Daarnaast staan de supporters van Feyenoord bekend als trouw, en bikkelhard, die hun club door dik en dun steunen.
 27. Museum Boijmans van Beuningen is een begrip in Rotterdam, een zeer gevarieerd museum dat een mooi overzicht biedt van verschillende kunststromingen.
 28. Wellicht kan je na een bezoek aan het Museum Boijmans van Beuningen gaan eten in de Fenix Food Factory. Dit restaurant in een oude loods is enorm populair onder zowel echte Rotterdammers als onder toeristen.
 29. Rotterdam was in 2016 gastheer van de wereldberoemde MTV EMA awards, een goed voorbeeld van de groeiende internationale populariteit van de stad.
 30. Rotterdam had in 2015 de beste koffiebar van Nederland volgens Esquire. De gelukkige winnaar: 'van Man met Bril Koffie' in Het Hoofdkantoor. 
 31. In Rotterdam is veel te doen voor kinderen. Op Kids Proof kan je elke week zien wat er wordt georganiseerd, naast de activiteiten voor kinderen die het hele jaar door kunnen worden gedaan.
 32. De Rotterdamse Ahoy is landelijk bekend, veel grote artiesten hebben hier concerten gegeven en doen dit nog steeds. Ook festivals en sportevenementen worden hier georganiseerd.
 33. Het is makkelijk om een voetbalwedstrijd te bezoeken in Rotterdam. Er zijn 3 clubs die in 2017 allemaal in de eredivisie spelen namelijk Feyenoord, Sparta & Excelsior.
 34. De startup community is hard aan het groeien in Rotterdam. ECE, het initiatief van de Erasmus Universiteit, waar startups hun bedrijven runnen en ontwikkelen, is verkozen tot hottest place to meet.

 

Bespaar hier tijd en geld op je verhuizing

 

Waarom je juist NU naar Rotterdam moet verhuizen?

 1. Rotterdam staat bekend om zijn prachtige uitzichten. Zowel de Erasmusburg als het uitzicht op het gerenoveerde Centraal Station zijn adembenemend.
 2. Parkeren in Rotterdam is niet zo’n probleem als in de andere grote steden, iets wat ook een groot voordeel is tijdens je verhuizing naar Rotterdam.
 3. Rotterdam is goed bereikbaar en internationale bestemmingen liggen binnen handbereik. Het vliegveld van Rotterdam is een belangrijke toevoeging maar ook de cruises en treinen bereiken Rotterdam makkelijk.
 4. Een belangrijk onderdeel van het succes van Rotterdam in verschillende verkiezingen is de architectuur. De markthal, het KPN gebouw, de kubuswoningen en de Van Nellefabriek zijn allemaal geroemd vanwege de bijzondere architectuur.
 5. Rotterdam is een stuk goedkoper in vergelijking met andere grote steden zoals Amsterdam. Je hebt dus veel ruimte voor relatief weinig geld. Daarnaast is het niet waarschijnlijk dat de huizenprijzen, binnenkort, nog zullen dalen, een goede investering dus.
 6. Rotterdam is perfect om te shoppen. De Witte de Withstraat, Oldenbarnevelstraat en de Nieuwe Binnenweg zijn allemaal zeer populair om te shoppen.
 7. Rotterdam staat bekend om zijn harde werkmentaliteit. Het welbekende Niet lullen maar poetsen! is in een nieuw jasje gegoten. Het motto van Rotterdam is nu Handen uit de mouwen, make it happen!

Verhuistips Rotterdam

 1. Informatie met betrekking tot wonen, werken en leven in Rotterdam vind je op deze website beheert door de gemeente. Alles wat zich afspeelt in Rotterdam zal je hier terugvinden.   
 2. Rotterdam heeft het breedste aanbod verhuisbedrijven in Nederland. Het is bij uitstek goed om te vergelijken om de kosten laag te houden en de kwaliteit hoog. Het inhuren van een verhuisbedrijf in Rotterdam is wel aan te raden, de prijs-kwaliteitsverhouding is zeer goed.
 3. Een verhuizing in Rotterdam is vaak goedkoop door de klassieke wet van vraag en aanbod. Hieronder vind je de gemiddelde prijzen voor een verhuizing in Rotterdam:
  1. Een gemiddelde verhuizing binnen Rotterdam kost 60 euro per uur met een 20 m3 bus + 1 verhuizer / bestuurder
  2. Een gemiddelde verhuizing met een 50m3 bus + 1 verhuizer / bestuurder kost al snel 70 euro per uur in Rotterdam.
  3. Voorrijkosten variëren sterk per verhuizer, gemiddeld liggen deze in Rotterdam op €50.
  4. Een verhuizing in Rotterdam naar een flat of 2 tot 3 kamer appartement kost gemiddeld €750.
  5. Verhuizen in Rotterdam naar een twee-onder-een-kap huis kost gemiddeld €875.
 4. In tegenstelling tot Amsterdam is parkeren voor een verhuiswagen vaak geen probleem tijdens de Verhuizing in Rotterdam.
 5. De tarieven voor een parkeervergunning verschillen sterk en zijn sterk afhankelijk van de parkeerdruk in de desbetreffende wijk of straat..
 6. Heb je wel een tijdelijke verkeersmaatregel nodig voor het parkeren van de verhuis bus tijdens je verhuizing naar Rotterdam? Via de website van de gemeente van Rotterdam kan je makkelijk een tijdelijke verkeersmaatregel aanvragen.
 7. Soms is het nodig om een voertuig bij de verhuizing naar Rotterdam te plaatsen waar dit normaal verboden of niet mogelijk is. In dit geval is er een ontheffing verkeersregels algemeen, RVV ontheffing, nodig, deze vraag je hier aan.
 8. Zowel een TVM als een RVV ontheffing dienen minimaal 5 werkdagen van te voren te worden aangevraagd. Aangezien de aanvraag ook kan worden afgekeurd is het verstandig om dit ruim van te voren te regelen.
 9. Spreek van tevoren met de verhuizer af wie er verantwoordelijk is voor het creëren van ruimte voor de verhuiswagen. In sommige gevallen regelt de verhuizer namelijk alle benodigde vergunningen.
 10. Bij een verhuizing vanuit Rotterdam naar een andere gemeente dien je de verhuizing door te geven aan de nieuwe gemeente.
 11. Aangezien je voor sommige vergunningen een DigiD nodig hebt valt er wat voor te zeggen je inloggegevens NIET aan de verhuizer te geven maar dit gedeelte toch zelf te regelen ter bescherming van je privacy.
 12. Over het algemeen maakt de infrastructuur en de ruimte een gemakkelijke en snelle verhuizing in Rotterdam mogelijk.
 13. Bij een verhuizing binnen Rotterdam kan je per post of digitaal een aangifte doen van uw verhuizing. Hier vind je een goed overzicht van de dingen waaraan je moet denken bij een verhuizing binnen Rotterdam.
 14. Vergeet vooral niet je adreswijzigingen door te geven bij de gemeente, PostNL, huisarts, en familie en vrienden. Dit is gratis en super snel online geregeld. 
  Let op: Rotterdam deelt tegenwoordig boetes uit als je bewust bijdraagt aan onjuiste informatie in de Basisregistratie Personen (BRP). Deze dient als stok achter de deur om alles juist door te geven en de BRP goed up-to-date te houden.
 15. Het is zeer aan te raden om voor een verhuizing alle meubels te labelen. Op het label kan je schrijven of het mee moet en naar welke verdieping de verhuizers het moeten brengen. De verhuizing verloopt zo gestructureerder en sneller.
 16. Bij het inschakelen van een verhuisbedrijf in Rotterdam is het handig om de taal van de Rotterdamse Verhuizers een beetje te spreken. In dit artikel deelt Jules Deelder, cultfiguur uit Rotterdam, de belangrijkste Rotterdamse woorden.
 17. Toch een cursus Rotterdams volgen? Evenementen bureau Uitjes.nl heeft een cursus plat Rotterdams praten voor je in de aanbieding.
 18. Verhuisdozen kan je op vele verschillende manieren verkrijgen. Een belangrijke afweging bij het kopen van een verhuisdoos is prijs versus kwaliteit. Vaak zijn dure dozen steviger, deze scheuren minder snel waardoor de kans op schade minder klein is tijdens het verhuizen. Verhuisbedrijven hebben ervaring met dozen, in de regel verkopen zij daarom ook de beste dozen.
 19. Een vuistregel is dat alles wat in een verhuisdoos past ook in een doos moet worden gedaan ter bescherming.
 20. Verhuizen doe je met handschoenen en stevige schoenen. Ook doe je er goed aan met 2 handen te tillen en je rug niet te veel te belasten.
 21. Stop dozen niet te leeg, op die manier gaan spullen schuiven en kan je beschadigingen oplopen.
 22. Dozen te vol stoppen is ook niet verstandig, deze kunnen gaan scheuren waardoor je spullen ook beschadigingen kunnen oplopen.
 23. Opties voor opslag in Rotterdam zijn talrijk. Naast de prijs, zijn veiligheid, beschikbare ruimte en bereikbaarheid belangrijke graadmeters in je keuze. 
 24. Voor internet en TV kan je prijzen vergelijken op verschillende websites. Dit kan eventueel gecombineerd worden met een telefoon-abonnement.
 25. Eten bestellen tijdens je verhuizing naar Rotterdam voor de verhuizers of jezelf?  Of gewoon eten bestellen nadat je verhuisd bent? Er zijn meerdere platformen en apps waarop dit kan. De bekendste zijn Thuisbezorgd, foodora, Deliveroo en hungry.nl. Sinds kort mengt Uber met UberEats zich ook in de strijd.
 26. Teveel willen besparen op een verhuizing lijdt nagenoeg altijd tot een slordige, slecht gestructureerde en haastige verhuizing. Verhuizen plan je niet even tussendoor, zeker niet voor een verhuizing in Rotterdam. Neem je tijd en overweeg iets meer budget vrij te maken om alles perfect te laten verlopen. De scherpste aanbiedingen, verhuisdeals en aanbod van verhuizers vind je hier op ScanMovers. Het is centraal en overzichtelijk.
 27. Na te zijn verhuisd of misschien al voor je verhuizing naar Rotterdam is het altijd goed om kennis te maken met de buren. We kennen niet voor niks het spreekwoord: 'Beter een goede buur dan een verre vriend.' 

 

Vind hier jouw betaalbare verhuizer

Rotterdam: een relatief goedkope wereldstad.

Rotterdam is ten opzichte van de 3 andere grote steden van Nederland, Amsterdam, Den Haag en Utrecht, de goedkoopste om in te wonen. Wanneer je verhuist naar Rotterdam betaal je zo’n €1.800 per vierkante meter. De tweede stad van ons land staat daarmee niet eens in de top 25 van de duurste gemeenten in Nederland. Een huis kost gemiddeld €196.267 wat neerkomt op zo’n €45.00 minder in vergelijking met het gemiddelde in de rest van ons land.

Tot slot

 1. Volgens Trip Advisor zijn dit de 10 beste hotels van Rotterdam.
 2. Voor Hostels doe je er goed aan om een kijkje te nemen op Hostelbookers Rotterdam. Het aanbod is aanzienlijk en er zijn genoeg kwaliteitsreviews te vinden.
 3. Er zijn in Rotterdam veel speciaalzaakjes, design-wineksl en exclusieve merken gevestigd. Voor het complete aanbod kun je een kijkje nemen op de website van Rotterdam City Guide.
 4. Op diezelfde website vind je ook de best clubs, barretjes en restaurants. 
 5. Als we het dan toch over eten hebben dan is Schmidt ZeeVis een horecazaak die je eigenlijk niet mag missen. Het is een heus begrip onder de Rotterdammers. Deze zat vroeger in het centrum maar is verplaatst naar een schip die is omgebouwd tot loods en winkel.
 6. Voor andere uitjes in Rotterdam is biedt de website Rotterdamse Uitjes het beste overzicht.
 7. De afstanden in Rotterdam zijn vaak goed te voet af te leggen. Op de fiets is het nog beter te doen. Een fiets kan je huren door heel Rotterdam. Een van de goekopere opties om een fiets te huren zijn ov-fietsen, die bij elk station te huren zijn.
 8. IENS is de bekendste restaurant gids van Rotterdam. Hier vind je de beste restaurants van Rotterdam inclusief cijfer en eindoordeel.
 9. Ter afsluiting kan deze plattegrond van Rotterdam altijd van pas komen. Veel woonplezier in Rotterdam! Mocht je nog vragen hebben over jou verhuizing van of naar Rotterdam dan kun je altijd contact met ons opnemen per telefoon, mail of chat.

 

Menu