Ga jij binnenkort naar Leiden verhuizen?

Met ScanMovers vergelijk en boek je in een handomdraai alle beschikbare verhuizers in Leiden. Start hier met vergelijken, het is geheel gratis en vrijblijvend!

Bespaar tot 60% op je verhuizing
Van
Naar
Gratis & Vrijblijvend

Verhuizen naar Leiden

Top 5 verhuistips Leiden

  1. Wanneer je naar Leiden verhuisd kun je je nieuwe adres vanaf 4 weken voor de verhuizing tot uiterlijk 5 dagen na de verhuizing doorgeven aan de gemeente. Regel hier snel je aangifte, de postservice van PostNL doet de rest.
  2. Goed om te weten is dat je niet met de auto het centrum van Leiden in kan komen, Leiden heeft namelijk een autoluw centrum. Verhuis je naar de binnenstad van Leiden, vraag dan een eenmalige ontheffing aan om te kunnen laden en lossen bij jouw nieuwe woning.
  3. Ga jij binnenkort verhuizen naar Leiden, neem dan een kijkje op deze website om het hele aanbod aan verhuizers in en rondom Leiden in te zien. Ook kan je hier gratis binnen een uur 5 verhuisoffertes van verhuisbedrijven bij jou in de buurt ontvangen.
  4. Helaas worden de oude parkeermeters met een rode kap, die als typisch Leids worden omschreven, binnenkort helaas afgeschaft en kan je jouw parkeerbewijs voor de verhuis bus dus niet meer op de nostalgische manier halen. Een tijdelijke verkeersmaatregel of parkeerontheffing is tegenwoordig soms nodig bij het parkeren tijdens een verhuizing in Leiden. Alles over deze aanvraag en kosten vind je hier op de website van de gemeente Leiden.
  5. Ook is het handig om vast een energieleverancier te regelen die elektriciteit en eventueel ook gas levert, een overzicht van energieleveranciers in de gemeente Leiden vind je hier.

 

Algemene tips Leiden

Leiden heeft zo’n 195.000 inwoners en is momenteel erg in trek om naartoe te verhuizen. De gemeente heeft namelijk meerdere projecten lopen om de leefomgeving van inwoners te verbeteren. Vooral jonge mensen trekken veel naar deze stad, de grootste groep inwoners van Leiden zijn tussen de 20 en 29 jaar oud. Het gemiddelde inkomen in Leiden ligt vrij hoog, namelijk op €34.000, wat hoger is dan het nationaal gemiddelde.

Om de binnenstad heen zijn veel parkeergelegenheden waar je je auto kwijt kunt. Je kunt bijvoorbeeld je auto parkeren bij parkeerterrein Haagweg, dan stap je in de gratis cityshuttle en ben je in een paar minuten in het centrum. Voor een overzicht van parkeergelegenheden in Leiden kun je hier terecht.

Elk jaar op 3 oktober wordt het Leids Ontzet grootst gevierd, twee dagen lang is er vuurwerk, een grote kermis en muziek. Daarnaast wordt er ook wit brood met haring uitgedeeld aan de bezoekers. Tijdens het Leids Ontzet wordt gevierd dat de Spaanse troepen in 1574 vluchtten en Leiden bevrijd werd.

Als beloning voor hun verzet tegen de Spaanse troepen, kreeg Leiden een universiteit geschonken. De Universiteit Leiden werd in 1575 opgericht, inmiddels zijn er 7 faculteiten met vestigingen in Leiden en Den Haag. Ze bieden 46 bacheloropleidingen en 78 masteropleidingen aan. Daarnaast is de Universiteit Leiden een van de meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten in Europa. Wil je op kamers in Leiden, maar is het vinden van woonruimte lastig? Kijk dan even hier voor tips hoe je een studentenkamer kunt vinden in Leiden, zodat je zo snel mogelijk naar deze gezellig stad kunt verhuizen.

Een bekend museum in Leiden is Naturalis, dit natuurhistorisch museum en onderzoeksinstituut heeft zo’n 37 miljoen objecten in hun collectie en behoort tot de top 5 van de wereld qua omvang. Jaarlijks heeft het Naturalis honderdduizenden bezoekers. Momenteel zijn ze bezig met een grote verbouwing. Vanaf eind 2018 zijn ze weer geheel geopend voor het publiek. Hou de website van Naturalis in de gaten om te zien wanneer je een bezoekje kunt brengen.

Lees meer

Verhuizen in 3 simpele stappen

vul je gegevens in 1

Vul je gegevens online in

Vul je gegevens in en kies voor een online inventarisatie of een afspraak aan huis.

vergelijk offertes 2

Vergelijk offertes

Vergelijk op basis van kwaliteit, prijs, service en reviews. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend.

boek je verhuizing 3

Boek je verhuizing

Kies de verhuizer die het beste bij jou past en bevestig je verhuizing. De rest wordt voor je geregeld.

Dit zeggen onze gebruikers

9 klanttevredenheid
uit 235 beoordelingen
Anoniem
09-02-2018
8
- Duidelijke website - Reacties kwamen snel binnen - Voldoende aantal reacties
Jo
29-01-2018
8
Ik kreeg vrij snel offertes. Na enige tijd werd ik gebeld voor wat tips. Op deze wijze kreeg ik een beter beeld van de opties bij de verhuisbedrijven.
Anoniem
28-01-2018
10
Snelle respons per mail en telefoon. Heel erg fijn!
Menu