Ga jij binnenkort naar Enschede verhuizen?

Met ScanMovers vergelijk en boek je in een handomdraai alle beschikbare verhuizers in Enschede. Start hier met vergelijken, het is geheel gratis en vrijblijvend!

Bespaar tot 60% op je verhuizing
Van
Naar
Gratis & Vrijblijvend

Verhuizen naar Enschede

Top 5 verhuistips Enschede

  1. Als je naar Enschede gaat verhuizen is het belangrijk dat je je op tijd inschrijft bij de gemeente. Dit moet namelijk uiterlijk 5 dagen nadat je naar Enschede bent verhuisd gebeurt zijn. Regel je inschrijving makkelijk online via deze website.
  2. Ga je studeren en wil je op kamers gaan wonen dan ben je in Enschede goedkoop uit, voor gemiddeld €250,- vind je al een studentenkamer in deze stad.
  3. Enschede wordt ook wel dé studentenstad van het Oosten genoemd. Er staan namelijk zo’n 26.000 studenten ingeschreven op onderwijsinstellingen in Enschede. Zo zijn er twee hogescholen, het Saxion met een breed aanbod aan opleidingen en ArtEZ een hogeschool voor de kunsten. Ook Universiteit Twente is in Enschede te vinden, hier richten ze zich op technologische ontwikkelingen die bijdragen aan de maatschappij, ze behoren zelf tot de top 1% van universiteiten ter wereld.
  4. Moet de verhuizing ook nog geregeld worden? Klik dan hier voor een overzicht van alle verhuizers in en rondom Tilburg. Daarnaast kan je snel 5 offertes ontvangen van verhuizers bij jou in de buurt.
  5. Via de online optie “afspraak maken” kan via de website van de gemeente Enschede een ontheffing worden aangevraagd. Dit is wellicht nodig voor je verhuizing naar Enschede.

 

Algemene tips Enschede

Enschede heeft ongeveer 160.000 inwoners en is de grootste stad van de provincie Overijssel. In Enschede houden ze van fietsen, er wordt dan ook aangeraden aan bezoekers om de stad lekker op de fiets te verkennen. Als je naar deze stad verhuisd is het dan ook handig om je fiets mee te verhuizen. Wil je een fiets huren kost je dat zo’n €4,- per dagdeel en voor een hele dag kost het €8,-. Op veel plekken kun je je fiets gratis bewaakt en overdekt parkeren.

 

Elke zaterdag is er een markt in Enschede op het Van Heekplein, hier kun je terecht voor o.a. groente, fruit, vis en textiel. Enschede ligt vlakbij de Duitse grens, veel Duitse toeristen komen in het weekend dan ook op de stad af, er wordt op de zaterdag ook bijna meer Duits dan Nederlands gesproken. Bierbrouwerij Grolsch heeft zich in 1615 in Enschede gevestigd, lijkt het je leuk wat meer te weten te komen over de historie van dit bedrijf of wil je meedoen aan een tour door de brouwerij, bekijk dan de website van Grolsch even. Benieuwd wat je allemaal nog meer kunt doen in de stad? Kijk dan hier voor een overzicht van evenement en tips waar je het beste kunt winkelen en eten en drinken.

Lees meer

Verhuizen in 3 simpele stappen

vul je gegevens in 1

Vul je gegevens online in

Vul je gegevens in en kies voor een online inventarisatie of een afspraak aan huis.

vergelijk offertes 2

Vergelijk offertes

Vergelijk op basis van kwaliteit, prijs, service en reviews. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend.

boek je verhuizing 3

Boek je verhuizing

Kies de verhuizer die het beste bij jou past en bevestig je verhuizing. De rest wordt voor je geregeld.

Dit zeggen onze gebruikers

9 klanttevredenheid
uit 235 beoordelingen
Anoniem
09-02-2018
8
- Duidelijke website - Reacties kwamen snel binnen - Voldoende aantal reacties
Jo
29-01-2018
8
Ik kreeg vrij snel offertes. Na enige tijd werd ik gebeld voor wat tips. Op deze wijze kreeg ik een beter beeld van de opties bij de verhuisbedrijven.
Anoniem
28-01-2018
10
Snelle respons per mail en telefoon. Heel erg fijn!
Menu