Verhuizen naar Eindhoven

Ontvang binnen 24 uur 6
biedingen van verhuizers bij
jou uit de buurt

Top 5 Verhuistips Eindhoven

  1. In Eindhoven is een mengeling van eigentijdse panden en fabriekshallen en gebouwen uit de jaren 20 en 30 te vinden. De woningmarkt in Eindhoven trekt weer aan, de gemiddelde prijs voor een koopwoning ligt momenteel op € 369.675. De gemiddelde huurprijs ligt met € 555,- een stuk onder het Nederlands gemiddelde en is dus erg gunstig.
  2. Als je verhuist binnen of naar Eindhoven dan geef je dit door op de website van de gemeente.
  3. Bij het bewust doorgeven van verkeerde informatie kan de gemeente Eindhoven een boete opleggen van maximaal €325,-
  4. Verhuis je binnenkort naar Eindhoven, dan vind je op deze website een goed overzicht. Ook kan je hier binnen 24 uur 3 tot 5 verhuisoffertes ontvangen van verhuizers uit Eindhoven.
  5. In tegenstelling tot verhuizen in de randstad is een verhuizing naar Eindhoven vaak minder complex. De lage, brede huizen zorgen er meestal voor dat de verhuizing goed, efficiënt en snel verloopt.

Algemene tips Eindhoven

Eindhoven, de lichtstad, vernoemd naar de luciferfabriek uit de 19e eeuw, toevallig is lichtgigant Philips hier ook gevestigd en dat maakt het plaatje van deze lichtstad wel compleet. Eindhoven staat bekend om innovatie en high-tech bedrijven, voetbalclub PSV én om het warme Brabantse gevoel. Hou je van bourgondisch eten, dan zit je in Eindhoven op de goede plek, op deze website vind je de leukste hotspots. Eindhoven is de vijfde stad van Nederland en telt zo’n 225.000 inwoners.De stad is goed toegankelijk via openbaar vervoer en heeft zelf een eigen vliegveld. Eindhoven Airport is het tweede grootste vliegveld van Nederland, er wordt gevlogen naar 75 bestemming en er worden jaarlijks zo’n 4.7 miljoen passagiers vervoerd.

 

In Eindhoven bevindt zich de Technische Universiteit Eindhoven (TUE), waar engineering science & technology centraal staat. Er zijn drie gebieden van focus: Energie, Gezondheid en Slimme mobiliteit. Zo’n 9.700 studenten en promovendi studeren momenteel aan de universiteit en er werken maarliefst 5.099 mensen waarvan ongeveer 16% internationaal. Door hun bijdrage aan de technologische wetenschappen en technische innovaties speelt de TUE een belangrijke rol in de internationale wetenschap gemeenschap.

 

This is Eindhoven! Op deze website staan alle geplande evenementen die in de stad zullen plaatsvinden, zowel als belangrijke informatie over winkelgebieden en musea. Een voorbeeld van een groots evenement is GLOW een lichtkunstfestival daar jaarlijks in Eindhoven wordt georganiseerd. Wil jij er dit jaar bij zijn kijk dan even hier.

 

Voor parkeren in en om het centrum moet vrijwel over betaald worden, ook in een aantal woonwijken in en om het centrum om daar de parkeeroverlast te beperken. Voor bewoners is het echter wel mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen. Voor een overzicht van parkeergarages en tarieven in de verschillende wijken kun je op de website van de gemeente kijken.


Op het moment zijn er veel nieuwbouwprojecten in verschillende wijken in Eindhoven, voor meer informatie over de verschillende wijken en het wonen in Eindhoven, kun je hier een kijkje nemen. Ook voor studenten is Eindhoven een gunstige stad om te wonen, van een kamertekort is namelijk totaal geen sprake, dus liggen de prijzen voor een kamer in deze studentenstad ook redelijk laag.

Menu