Verhuizen naar Den Haag

Ontvang binnen 24 uur 6
biedingen van verhuizers bij
jou uit de buurt

Verhuizen naar Den Haag

Den Haag is de hofstad van Nederland en is met haar 500.000 inwoners, de jonge bevolking en het strand een bruisende stad met karakter en historie. Den Haag is daarnaast de groenste stad van Europa met meer dan 75.000 bomen en bij uitstek een stad voor jonge gezinnen met al haar scholen en groene parken. 

Ook heeft Den Haag aangegeven een seniorenvriendelijke stad te zijn. Tel daar de kustlijn en het levendige Scheveningen bij op en je hebt een stad die voor iedereen wat te bieden heeft.

Deze lijst bevat bijna 100 verhuis- en (toeristische) kennistips voor in Den Haag. Het kan gebruikt worden als rode draad bij het settelen en de verkenning van de hofstad. Tips zijn onderverdeeld in introductie-, verkenningstips en echt ALLES wat je moet weten rondom je Verhuizing naar of binnen Den Haag.

 

Algemeen / Introductie Den Haag

 1. De politieke “mooie (hoofd)stad achter de duinen” krabbelt het langzaamst op van de 4 grote steden qua huurprijzen. Vanwege de lage prijzen is dit hét moment om te investeren in een woning.
 2. Den Haag is in Cannes onderscheiden door de Financial Times als “Stad van de Toekomst”. Zij keken naar welke Europese steden het beste voorbereid waren op het heden waarbij variabelen zoals menselijke kapitaal, connectiviteit, economische potentie, levensstijl en ondernemersgezindheid een rol speelden.
 3. Ook won Den Haag de “Beste Place Brand Strategy Award” in 2016 voor de initiatieven voor het “branden” van de stad (met resultaat).
 4. Den Haag was vroeger een dorp genaamd Die Haghe. Het heeft daarnaast lang op zijn stadsoorkonde moeten wachten, er zijn jaren lang grappen gemaakt of Den Haag nu wel een stad of toch een dorp was.
 5. De zeelheldentuin in Den Haag heeft de Europese prijs gewonnen voor "Groen in de stad", een prijs voor groene projecten in de steden. De Jury in Wenen waardeerde het dat de bewoners een stuk groen creëerden in versteend gebied waarbij biodiversiteit en recyclen een grote rol spelen.
 6. Zowel Den Haag als Rotterdam zijn onderscheiden door de UK als beste “Short-Haul destination” voor bedrijven uit Engeland die evenementen organiseren in Nederland. Volgens de organisatoren hadden de steden de beste deal, “appeal” en infrastructuur voor dergelijke evenementen.
 7. In navolging van Los Angeles en the London Eye heeft Den Haag een reuzenrad gebouwd van ruim 50 meter hoog op de pier in Scheveningen. Uniek is het panorama beeld van het strand, de zee en de skyline van Den Haag.
 8. Den Haag heeft als eerste grote stad een vrouw aangedragen als burgemeester, een primeur om trots op te zijn.
 9. Den Haag heeft daarnaast veel muzikaal talent voortgebracht. Golden Earring, Anouk, Kane en Di-rect zijn allemaal van Haagse komaf.
 10. Op de algemene website van Den Haag vind je veel informatie over het wonen, werken en leven in de stad.
 11. Den Haag is goed bereikbaar vanuit vele steden. De centrale ligging maakt verhuizen binnen de randstad maar ook naar het buitenland gemakkelijk. Schiphol is op 50km van de stad, Rotterdam airport ligt zelfs op 20 km. Je kunt hier dus kiezen uit meerdere opties.
 12. Tips voor in Den Haag kan je vinden via de VVV speciaal voor verblijfgasten.
 13. Locals hebben via ELLE aangegeven waar het helemaal hot is om te gaan eten in Den Haag. Dit is de top-10 volgens locals.
 14. Er zijn talloze bezienswaardigheden te bewonderen in de hofstad waarvan er een aantal wereldberoemd zijn.
 15. De populairste toeristische attractie is het Mauritshuis met haar wereldberoemde collectie van 800 schilderijen, tekeningen, miniaturen en beeldhouwwerken waarvan een gedeelte ooit eigendom was van Willem V van Oranje-Nassau.
 16. De ridderzaal en het binnenhof genieten landelijke bekendheid door hun historische en huidige verbintenis met de politiek. Ook is dit de plek waar de minister-president werkt, namelijk in het torentje aan de hofvijfer
 17. Logischerwijs zijn dus bijna alle ambassades in Nederland gevestigd in Den Haag.
 18. Het Haags Historisch Museum aan de Korte Vijverberg, deed vroeger dienst als burgerwacht en is meermaals omgetoverd waaronder tot rechtbank en nu museum. Het prachtige pand is 1 van de toeristische trekpleister van de hofstad.
 19. Den Haag onderscheidt zich van de andere grote steden in ons land door de twee badplaatsen waarvan Scheveningen veruit de grootste is. De pier is volledig opgeknapt en werd in 2015 zelfs vaker bezocht dan het Anne Frank Huis. Daarnaast heeft de stad met het zwarte pad en zijn hippe strandtenten en boulevard de strandcultuur naar een hoger niveau getild.
 20. Paleis Huis Ten Bosch is de woning van Prinses Beatrix en ligt in het Haagse Bos. Het paleis heeft gediend als voormalig Mausoleum en zomerverblijf van Frederik Hendrik. Ook het Paleis Noordeinde, helaas niet toegankelijk voor toeristen, bevindt zich in Den Haag. De koninklijke stallen bevinden zich hier, daarnaast dient het als werkpaleis van koning Willem Alexander
 21.  De Haagsche Markt ligt in de buurt van de multiculturele Schilderswijk en is de grootste markt van Nederland met 25.000 bezoekers.
 22. Madurodam, de grootste miniatuurstad van Nederland, is een zeer populaire landelijke attractie. Madurodam is vanaf haar oprichting al zeer populair en staat steevast hoog op de lijst van meest bezochte attracties van Nederland 
 23. Den Haag komt vaak in het nieuws vanwege de huisvesting van het internationale strafhof waar zaken als genocide en misdaden tegen de menselijkheid worden onderzocht. 
 24. Den Haag heeft geen universiteit maar wel veel hoge scholen. Waaronder de wereldberoemde koninklijke academie voor beeldende kunsten.
 25. Den Haag heeft net als Rotterdam een uitgebreide multiculturele samenleving. Men spreekt ook wel over een Hagenaar en een Hagenees maar daarnaast wonen er veel mensen met een buitenlandse roots van verschillende afkomsten.
 26. Door de multiculturele samenleving heeft Den Haag wel 70 verschillende feest- en herdenkingsdagen waar bij wordt stilgestaan.
 27.  Het centrum van Den Haag is bruisend en heeft veel te bieden. Naast het Binnen- en Buitenhof, de hofvijver en het Paleis Noorteinde vind je hier ook veel restaurantjes, cafés, winkels en boetiekjes. Tussen 2013 en 2015 werd de binnenstad van Den Haag dan ook verkozen tot beste binnenstad van Nederland.
 28. Het Statenkwartier heeft een bijzondere architectuur en omvat mooie lanen, pleinen en straten waaronder de Laan van Meerdervoort, de langste laan van Europa. Ook het gemeentemuseum is terug te vinden in het statenkwartier.
 29. Grenzend aan de badplaats Scheveningen vind je het Belgisch Park. Deze chique en rustige wijk dateert uit het einde van de 19e eeuw. In deze wijk wonen rasechte Scheveningers, Hagenezen, Hagenaren en expats dwars door elkaar. Een plus is de korte afstand naar het strand.
 30. De Archipelbuurt is de buurt waar Johan Thorbecke ligt begraven en waar het internationaal geroemde Vredespaleis ligt. Veel Indiëgangers vestigen zich nog steeds in deze buurt waardoor het de Indische hoofdstad van Nederland wordt genoemd. Dit is ook de reden dat op het Malieveld, vlakbij de Archipelbuurt, elke jaar de Tong Tong fair wordt gehouden, voormalig Pasar Malam. ter eren van de Indische cultuur.
 31. De Schilderswijk staat bekend als een grote smeltkroes van veel verschillende nationaliteiten die samen in deze wijk naast- en door elkaar leven. De Haagsche Markt, de grootste van Nederland, bevindt zich ook in deze buurt. De invloeden vanuit het buitenland zijn overduidelijk met een Hammam of Turkse Sauna steeds terugkerend in het straatbeeld.
 32. Het Paleis Noordeinde is gevestigd in het hofkwartier, een statig en deftige wijk. Het Noordeinde en de Hoogstraat met zijn luxueuze winkels dragen er aan bij dat dit de parel van Den Haag wordt genoemd. Let op: er is een goede kans dat je hier Maxima met 1 van haar kinderen tegen het lijf loopt!
 33. Het Lange Voorhout met zijn statige huizen bevindt zich in Buurtschap 2005. Hotel des Indes geniet landelijke bekendheid en ook de Denneweg is een begrip onder de politiek in Den Haag.
 34. Scheveningen is uiteraard een reden dat veel mensen een dagje naar Den Haag komen. Van klein vissersdorpje uitgegroeid tot toeristische hotspot, zeer populair onder Duitse toeristen. Het Kurhaus is niet te missen aan de boulevard, hier tegenover kunnen toeristen een gokje wagen bij het grote gebouw van Holland Casino. In de zomer barst het van de mensen die eten of uitgaan bij de vele beachclubs en populaire strandtenten op het Zwarte Pad.
 35. Door het populaire Scheveningen wordt het tweede strand van Den Haag soms vergeten. Kijkduin zijn charme is dat het hier heerlijk rustig is terwijl er genoeg opties zijn voor vertier. Kijkduin is een echte badplaats voor het hele gezin.
 36.  Een voordeel voor kinderen die naar Den Haag verhuizen is de extra vrije dag op prinsjesdag. Alleen Haagse scholen krijgen tijdens deze feestdag vrij.
 37.  Den Haag is een echte sportstad met veel clubs en verenigingen. 
 38.  In dit overzicht vind je alle sportscholen, yoga clubs en klasjes om een goede workout te volgen.
 39. De Haagse lekkernijen zijn in de regel erg zoet. Mocht je verhuizen naar Den Haag dan doe je je verhuizers een groot plezier door ze hier op te trakteren.
 40. Wist je dat je Den Haag ook per rondvaart boot kan verkennen?
 41. Je kunt zelfs een cursus plat Haags volgen, bijvoorbeeld als bedrijfsuitje. Een hele leuke en originele manier om een dag te vullen.
 42. Het Running Diner is een hele populaire manier om Den Haag te leren kennen. Niet alleen nuttig je 3 maaltijden in populaire restaurants door de stad, tussendoor maak je kennis met alle bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft.
 43. Wist je dat na Ajax, PSV en Feyenoord er een vierde club is met een ster (10 landskampioenschappen) en dat deze club zich in Den Haag bevindt? Het is echter niet het grotere ADO Den Haag wat met deze eer strijkt. Maar het relatief onbekende HVV, dat opgericht werd door de KNVB.
 44. In Nederland staat Den Haag gelijk aan politiek en andersom. De ministeries en de premier zijn allemaal gezeteld in Den Haag, net als de eerste- en tweede kamer. Den Haag heeft altijd de staatinstellingen gehad, echter riep Napoleon toch Amsterdam uit tot hoofdstad van het land.
 45. De serie Oh Oh Cherso, overgewaaid uit de VS en afgekeken van Jersey Shore, is gebaseerd op het uitgaansleven van tieners uit Den Haag. Ook zij hadden in dit geval de twijfelachtige eer om ambassadeur te zijn van de stad Den Haag.
 46. Even genoeg van Den Haag? Een populair daguitje voor jong en oud is het attractiepark Duinrell en het Tikibad, in Wassenaar.


 

Bespaar hier tijd en geld op je verhuizing

 

Verhuistips Den Haag

 1. In Den Haag is nagenoeg alles op loopafstand. Maak hier slim gebruik van en verhuis de kleine spullen zelf.
 2. Den Haag is de stad met de meeste verhuisbedrijven na Amsterdam. Door de klassieke wet van het vraag en aanbod is een verhuizing in Den Haag daarom goedkoper.
 3. Ondanks dat controleren geen kwaad kan is parkeren voor een verhuisbus vaak geen probleem tijdens een verhuizing binnen of naar Den Haag.
 4. Een parkeervergunning aanvragen gaat erg makkelijk in Den Haag. Verder zijn de wachtrijen beperkt of zijn ze er helemaal niet.
 5. Verhuizen naar Den Haag betekent niet automatische dat verhuispartijen in Den Haag altijd het goedkoopst zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een verhuizer uit Rotterdam toevallig die dag een kleine klus heeft in Den Haag. Zij doen dan graag nog een verhuizing terug tegen een zeer gereduceerd tarief. Het grootste aanbod aan verhuisdeals en verhuisbedrijven in Den Haag en omstreken vind je hier op ScanMovers. Het inhuren van een verhuisbedrijf in Den Haag raden wij aan door de prijs- kwaliteitsverhouding en het grote aanbod.
 6. Een gemiddelde verhuizing in Den Haag kost zo'n 50 euro per uur met een 20 m3 bus + 1 verhuizer / bestuurder
 7. Een gemiddelde verhuizing binnen Den Haag met een 50m3 bus + 1 verhuizer / bestuurder kost al snel 70 euro per uur.
 8. Voorrijkosten verschillen sterk per verhuizer, gemiddeld liggen deze in Den Haag op zo'n 55 euro.
 9. Een verhuizing in Den Haag naar een flat of 2 tot 3 kamer appartement kost gemiddeld rond de 700 euro.
 10. Verhuizen in Den Haag naar een twee-onder-een-kap huis kost gemiddeld 800 euro.
 11. Een verhuizing in Den Haag naar een vrijstaande woning, villa of penthouse kost gemiddeld 900 euro.
 12.  Bij een verhuizing binnen Den Haag of een verhuizing naar een andere gemeente dien je dit binnen 5 werkdagen hier door te geven bij gemeente.
 13. Tijdens je verhuizing naar Den Haag kan je sommige delen niet inrijden vanwege pollers. Dit zijn paaltjes die omlaag kunnen, in de regel gebeurd dit voor leveranciers tijdens venstertijden. Moet de verhuisbus bij jouw verhuizing in Den Haag langs een gebied met pollers, vraag dan tijdig een vergunning aan.
 14. In tegenstelling tot Amsterdam en Rotterdam hoef je bij een verhuizing in Den Haag geen tijdelijke verkeersmaatregel of ontheffing aan te vragen. Verhuizers in Den Haag mogen de verhuisbus altijd neerzetten zonder hiervoor te betalen.
 15. Alleen bij gebruik van de openbare weg voor een container, steiger of ander object is een vergunning nodig. 
 16. Een adreswijziging binnen Den Haag kan je doorgeven via deze link.
 17. Ook bij het gebruik van een externe lift is vaak geen vergunning nodig. De wegbeheerder moet echter wel op de hoogte worden gesteld.
 18. Het doorgeven van je post kan je doen via 2 verschillende instanties. Hier valt ook de tijdelijke bewaarservice van de post te regelen.
 19. In Den Haag heb je veel keuze om je opslag te regelen. Je kan dit zelf regelen maar ook de verhuizers uit Den Haag kunnen dit oppakken.
 20. Vergeet vooral niet je adreswijzigingen door te geven bij de gemeente, PostNL, huisarts, en familie en vrienden. Dit is gratis en super snel online geregeld. 
 21. Het is zeer aan te raden om voor een verhuizing alle meubels te labelen. Op het label kan je schrijven of het mee moet en naar welke verdieping de verhuizers het moeten brengen. De verhuizing verloopt zo gestructureerder en sneller.
 22. Verhuisdozen kan je op vele verschillende manieren verkrijgen. Een belangrijke afweging bij het kopen van een verhuisdoos is prijs versus kwaliteit. Vaak zijn dure dozen steviger, deze scheuren minder snel waardoor de kans op schade minder klein is tijdens het verhuizen. Verhuisbedrijven hebben ervaring met dozen, in de regel verkopen zij daarom ook de beste dozen.
 23. Een vuistregel is dat alles wat in een verhuisdoos past ook in een doos moet worden gedaan ter bescherming.
 24. Verhuizen doe je met handschoenen en stevige schoenen. Ook doe je er goed aan met 2 handen te tillen en je rug niet te veel te belasten.
 25. Stop dozen niet te leeg, op die manier gaan spullen schuiven en kan je beschadigingen oplopen.
 26. Dozen te vol stoppen is ook niet verstandig, deze kunnen gaan scheuren waardoor je spullen ook beschadigingen kunnen oplopen.
 27. Opties voor opslag in Den Haag zijn talrijk. Naast de prijs, zijn veiligheid, beschikbare ruimte en bereikbaarheid belangrijke graadmeters in je keuze. 
 28. Voor internet en TV kan je prijzen vergelijken op verschillende websites. Dit kan eventueel gecombineerd worden met een telefoon-abonnement.
 29. Eten bestellen tijdens je verhuizing naar Den Haag voor de verhuizers of jezelf?  Of gewoon eten bestellen nadat je verhuisd bent? Er zijn meerdere platformen en apps waarop dit kan. De bekendste zijn Thuisbezorgd, foodora, Deliveroo en hungry.nl. Sinds kort mengt Uber met UberEats zich ook in de strijd.
 30. Teveel willen besparen op een verhuizing lijdt nagenoeg altijd tot een slordige, slecht gestructureerde en haastige verhuizing. Verhuizen plan je niet even tussendoor, zeker niet voor een verhuizing in Den Haag. Neem je tijd en overweeg iets meer budget vrij te maken om alles perfect te laten verlopen. De scherpste aanbiedingen, verhuisdeals en aanbod van verhuizers vind je hier op ScanMovers. Het is centraal en overzichtelijk.
 31. Na te zijn verhuisd of misschien al voor je verhuizing naar Den Haag is het altijd goed om kennis te maken met de buren. We kennen niet voor niks het spreekwoord: 'Beter een goede buur dan een verre vriend.' 
 32. Bij het (de)monteren van spullen dien je goed te inventariseren welk gereedschap jij of de verhuizer nodig heeft. Eventueel kan je alles markeren zodat het makkelijker wordt om de spullen weer in elkaar te zetten.
 33.  Bij het kopen of huren van een huis of kamer kan je eventueel terecht bij een van de woningcorporaties die gevestigd zijn in Den Haag.
 34. Niet alle verhuizers uit Den Haag vind je via google of via je tante of oom. Om een goed beeld te krijgen van het uitgebreide netwerk aan verhuizers in Den Haag doe je er goed aan verschillende offertes op te vragen om zo jouw ideale verhuizer te vinden.
 35.  Check altijd voor je verhuizing of je recht hebt op een verhuisvergoeding van de verhuurder van je kamer of je werkgever. Helaas vergeten mensen dit vaak terwijl het erg mooi is meegenomen!
   

Vind hier jouw betaalbare verhuizer

Den Haag: de stad van de appartementen.

Den Haag is ten opzichte van de rest van Nederland net wat goedkoper om naartoe te verhuizen. Wanneer je verhuist naar Den Haag betaal je gemiddeld namelijk zo’n €235.00 voor een huis. De derde stad van ons land staat daarmee niet eens in de top 25 van de duurste gemeenten in Nederland. Opvallend is dat het meerendeel van de huizen in Den Haag bestaat uit appartementen. Gemiddeld woont zo'n tachtig procent van de mensen in een appartement. Dit zou dan ook de verklaring kunnen zijn voor de relatief goedkope prijs voor een huis in de hofstad. 

Tot slot

 1. Een overzicht van alle strandtenten, van de Carlton Beachclub en Culpepper tot de Whoosah en Indigo. Van dansen, uitgaan en feesten tot aan de rustige lounge tenten, op het Haagsche strand van Scheveningen is het allemaal te vinden.
 2. De beste clubs en barren voor in het centrum vind je in de lijst van Trip Advisor. Wat verder buiten de stad vind je de Westwood en ook Scheveningen heeft met de Crazy Pianos en Puur zijn eigen barretjes en discotheken.
 3. De beste hotels volgens Trip Advisor zijn verwerkt in deze top-10. Vier van de tien hotels hebben in 2017 ook de Traveller’s Choice Award gewonnen.
 4. Op IENS.nl vind je de beste restaurants van Den Haag op basis van reviews van duizenden bezoekers.
 5. Het Museon en het Gemeente museum zijn begrippen in Den Haag met vele exposities, tentoonstellingen, moderne kunst en nijverheid.
 6. Alle evenementen van feesten en festivals tot culturele activiteiten vind je op denhaag.com
 7. Daguitjes zijn populair onder zowel toeristen, bedrijven als Nederlanders. Er is echter genoeg te doen ook voor een vol weekend.

Menu