Verhuizen naar Amsterdam

Ontvang binnen 24 uur 6
biedingen van verhuizers bij
jou uit de buurt

Verhuizen naar Amsterdam

De huizenmarkt in Amsterdam is na de crisis weer razendsnel aangetrokken terwijl het prijspeil ruim hoger staat dan voor de crisis. Het vinden van het juiste huis is momenteel een lastige en stressvolle opgave in een oververhitte markt. Het Amsterdamse inwonertal stijgt sinds 2008 ieder jaar met ruim 10.000. Deze explosieve groei zal de komende tijd aanhouden, in 2020 verwacht men ruim 871.000 omwoners te kunnen tellen.

Na de zoektocht naar een nieuwe woning succesvol te hebben afgerond kun je dan eindelijk gaan genieten van de stad. Laat je rondvaren door de grachten of bezoek één van de wereldberoemde musea. Een verhuizing naar Amsterdam biedt talloze mogelijkheden.

Deze lijst bevat bijna 100 verhuis- en (toeristische) kennistips in- en van Amsterdam. Alles wat je moet weten als je net naar Amsterdam bent verhuisd vind je in deze lijst, daarnaast staan er zeer bruikbare tips bij voor tijdens de verhuizing. Tot slot een aantal toeristische tips die ook handig zijn voor nieuwe inwoners van de hoofdstad.  

 

Algemeen / Introductie Amsterdam

 1. De Amsterdamse huizenmarkt is snel hersteld van de crisis en kan inmiddels als oververhit worden bestempeld. Huizen worden in hoog tempo verkocht, bij het verhuizen naar Amsterdam is snel schakelen dan ook duidelijk een must.
 2. Het initiatief van I Amsterdam is in het leven geroepen om nieuwe inwoners en toeristen wegwijs te maken in de stad. De website wordt continue geüpdatet met nieuwe culturele events, festivals, tentoonstellingen maar ook restaurants en uitgaantips.
 3. Amsterdammers hebben in een uitgebreid onderzoek aangegeven welke wijk in hun ogen de beste wijk is. Hierbij wonnen de wijken Zuid, centrum, oud -zuid en de Jordaan. Noord, watergraafsmeer, de Pijp, Osdorp, Zuidoost en Oost maakte de top 10 van leukste buurten in Amsterdam compleet. Het onderzoek is uit 2002, inmiddels is er natuurlijk een hoop verandert, hieronder daarom een korte beschrijven van de verschillende wijken waar je naartoe kunt verhuizen in Amsterdam.
 4. Amsterdam kan grofweg worden verdeeld in de regio’s Centrum, Noord, Oost, Zuid en West. Uiteraard bestaan deze regio's uit meerdere wijken. Er zijn veel verhuisbewegingen binnen Amsterdam. De volgende wijken zijn vaak de eindbestemming bij het verhuizen naar of binnen Amsterdam
 5. Amsterdam Centrum: Het bruisende midden van de stad is een mengelmoes van binnen- en buitenlandse toeristen, studenten en Amsterdammers. Het zorgt voor een levendig straatbeeld, dit wordt echter niet altijd gewaardeerd door iedereen. De drukte is niet altijd fijn, bij een verhuizing naar dit gedeelte van Amsterdam moet daar bijvoorbeeld rekening mee worden gehouden. De keuze in restaurantjes is enorm, ook zitten veel winkels en kantoren in het centrum. De Kalverstraat is een zeer populaire winkelstraat, zo niet de populairste. Door de drukte is parkeren niet altijd even makkelijk, hier moet bij een verhuizing ook rekening mee worden gehouden. De historische grachtengordel is onderdeel van het centrum van Amsterdam.
  Verhuizen naar Amsterdam centrum betekent vaak wel dat je diep in de buidel moet tasten. Een kamer kost tussen de 600 en 800 euro per maand, zelfstandige woningen kosten al gauw €1500 per maand.
 6. De Jordaan: De Jordaan staat bekend om zijn gezelligheid waar zelfs hele teksten van liedjes aan gewijd zijn. Vroeger een arme arbeiderswijk, nu een zeer aantrekkelijke omgeving voor mensen met een bovengemiddeld inkomen, expats en yuppen. Ook de Jordaan bevat grachten en het bekende winkelgebied “de Negen straatjes". Hier vind je geen massale, grote winkels maar eerder kleine boetiekjes en speciaalzaken. Het Anne Frank Huis, veruit de populairste toeristische trekpleister van Amsterdam, bevindt zich midden in de Jordaan. De Westerkerk is ook erg populair. Kamers in de Jordaan zijn over het algemeen iets goedkoper dan in het centrum, 500 tot 800 euro per maand. Een goede en gezellige optie voor studenten die naar Amsterdam verhuizen is de Jordaan zeker!
 7. De Wallen: Deze wijk doet het goed onder de toeristen door de vele coffeeshops, het uitgaansleven en de wereldwijde bekendheid door de legale prostitutie. De Wallen staan bekend als wat ruw maar dit betekent niet dat het er niet fijn wonen is! Er is op de Wallen altijd wel wat te beleven, de Nieuwmarkt is een gezellig plein met veel goede restaurants en het ligt zeer dicht bij het centraal station. De huurprijzen liggen hier vaak net wat onder het niveau van het centrum.
 8. Amsterdam Noord: De meest opkomende wijk in Amsterdam aan de overkant van ‘t Ij. Een heel leuk dagtripje voor toeristen is de oversteek met het pontje richting het Eye of de gloednieuwe A'DAM Toren. Verhuizen naar Noord Amsterdam is ook in razendsnel tempo populairder aan het worden terwijl het nog altijd zeer betaalbaar is. Kamers liggen tussen de 350 en 600 euro per maand! Ook het bekende NDSM terrein ligt in Noord aan het water. De NDSM-werf is in veel gevallen de locatie voor de hipste feestjes, festivals en optredens.
 9. Amsterdam west: Deze wijk is niet langer “opkomend” te noemen, het is een volwaardige, stabiele en zeer populaire wijk geworden. Dat betekent niet dat west stil staat. Elke dag wint het aan populariteit door de vele cafés en barretjes die worden geopend. Populaire (winkel)straten zijn de Overtoom en de Kinkerstraat. Zeer populair zijn de Ten Kate markt en de nog niet zo lang geleden geopende Foodhallen die zeer de moeite waard zijn, niet alleen voor toeristen. Afsluitend bevindt het mooiste park van Amsterdam, het Vondelpark, zich in West. De kosten van een kamer liggen tussen de 500 en 700 euro per maand, afhankelijk van hoe ver je van het centrum zit.
 10. De Pijp: Één van de populairste gebieden onder de jongeren in Amsterdam zowel overdag als s'nachts. 15 jaar geleden was de Pijp nog een echte arbeiderswijk, dat is tegenwoordig wel anders. De paradepaardjes zijn het Albert Cuyp Plein en het Gerard Douplein met populaire restaurants en barretjes. Ook de Heineken Experience wordt druk bezocht door toeristen en zit tegen het centrum aan. De kosten voor een kamer in de Pijp liggen al gauw tussen de 550 en 750 euro per maand
 11. Amsterdam Zuid: Deze wijk bestaat uit 2 samengevoegde wijken Oud-Zuid en Zuider-Amstel. Het museumplein, het grote plein dat omringd wordt door het Rijks Museum en Stedelijk Museum aan de ene kant en het concertgebouw aan de andere kant, bevind zich in Zuid. Tevens vind je hier de Zuidas, dat internationaal gezien wordt als het “Wallstreet van Nederland”.
 12. Rivierenbuurt: Deze wijk ligt naast de Pijp en loopt door tot aan de Ring. Het is iets verder van het centrum af en daarom minder populair maar je zit dus wel zo op de snelweg. Kamers zijn ongeveer 450 tot 650 euro per maand, de Rijnstraat is een van de vele zeer populaire- en lange winkelstraten in de Rievierenbuurt.
 13. Amsterdam Oost: Een wijk die, zoals West 5 jaar geleden, nu in rap tempo aan het opkomen is. Brouwerij ’t Ij is zeer in trek in de zomer. Ook openen er steeds meer barretjes die drukbezocht worden. De Dappermarkt is een smeltkroes van veel verschillende nationaliteiten en de prijzen voor kamers zijn relatief laag, gemiddeld 400 tot 550 euro per maand. Mede door de relatief goedkope huurprijs is deze wijk steeds meer in trek bij studenten die naar Amsterdam willen verhuizen.
   
 14. Amsterdam is ook populair onder bedrijven mede door de relatief lage belastingen en huurprijzen. Daarbij speelt de aankomende Brexit ook een belangrijke rol in het steeds aantrekkelijker worden van amsterdam. De Brexit zorgt er namelijk voor dat bedrijven Londen steeds vaker de rug toekeren en Amsterdam kiezen als hun nieuwe thuishaven. 
   
 15. Ondanks dat snel handelen belangrijk is bij het kopen van een huis in Amsterdam is een degelijke inspectie essentieel. Een controle van de fundering op eventuele verzakkingen en beschadigingen van de houten palen is zeer belangrijk, zeker bij grachtenpanden of panden rondom de Noord-Zuidlijn.
 16. Grofvuil kan in sommige stadsdelen van Amsterdam op vaste dagen en tijdstippen buiten worden gezet. De verhuizer kan dit uiteraard voor je uitzoeken. Je kan het hier ook makkelijk zelf checken.
 17. Als je een parkeervergunning wilt binnen Amsterdam dan is het verstandig deze zo snel mogelijk aan te vragen. Per stadsdeel verschilt de lengte van de wachtrij voor een parkeerplek sterk. Een parkeerplekvergunning vraag je hier aan. Een parkeervergunning in het centrum kost €267 per 6 maanden. Dit is vaak dubbel zo duur in vergelijking met andere wijken.
 18. Amsterdam heeft 2 universiteiten: de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit waar gecombineerd ongeveer 60.000 studenten op zitten. De UvA biedt veel taal en cultuur opleidingen aan, terwijl de VU met name vertegenwoordigd wordt door technische opleidingen.
 19. Eten bestellen tijdens je verhuizing naar Amsterdam voor jezelf of de verhuizers? Er zijn meerdere platformen en app's waarop dit kan. De bekendste zijn Thuisbezorgd, Foodora, Deliveroo en hungry.nl. Sinds kort mengt Uber met UberEats zich ook in de strijd.
 20. Bedrijfsruimte huren in Amsterdam is prijzig en kan via veel verschillende partijen en op verschillende manieren. Op Funda Business komt veel voorbij, net als bij bedrijfdspand.com of Eigen Haard. Ook bij Flexas komt veel voorbij en staan ze je goed bij in jouw zoektocht.
 21. Co-working spaces worden net als in de rest van het land steeds populairder in Amsterdam. Sta je met je MKB bedrijf op het punt te verhuizen naar Amsterdam? Kijk dan onder andere even naar de volgende aanbieders. Launchdeck, Spaces en WeWork. Ook Regus is vertegenwoordigt in Amsterdam, naast velen andere aanbieders.
 22. In de gemeente Amsterdam en omstreken is Waternet actief. De organisatie werkt in opdracht van de gemeente Amsterdam en waterschap Amstel, Vecht en Gooi. Waternet opereert in deze gebieden. Waternet verzorgt de hele watercyclus; Waternet reinigt het drinkwater, houdt het wateroppervlakte op peil en zorgt voor drinkwater. Waternet streeft met het project Wereld Waternet schoon drinkwater in heel de wereld na. Ze werken hierbij samen met lokale overheden om veilig drinkwater te bewerkstelligen.
 23. Eenmaal verhuisd naar Amsterdam en compleet gesetteld? Wellicht ben je dan geïnteresseerd om je in te schrijven bij 1 van de vele sportclubs die Amsterdam rijk is.
 24. Ben je op zoek naar een stage in Amsterdam? Stageplaza en stage.nl zijn erg populair onder studenten, ook de stage-banken van de universiteiten en hogescholen worden veelvuldig gebruikt.
 25.  Naast huur- en koopwoningen zijn er veel communities waarop kamers of appartementen worden gedeeld. Dit is voor studenten die naar Amsterdam Verhuizen een goede manier om een woning te vinden. Maar ook expats en gezinnen maken steeds meer gebruik van deze communities. Een bekend voorbeeld is Kamernet maar ook Facebook is erg populair voor het bij elkaar brengen van vraag en aanbod.
 26.  Veel bedrijven verhuizen naar Amsterdam de internationale aantrekkingskracht maar ook de groeiende startup-cultuur.  Er zijn meerdere Facebook startup communities actief in Amsterdam. Bekend zijn StartupAmsterdam, Startup Weekend Amsterdam en Startup Village Amsterdam daarnaast zijn er een aantal gesloten communities actief. Ook bestaat er een tech-community die zeer actief is onder de naam Tech Amsterdam

 

Bespaar hier tijd en geld op je verhuizing

 

Verhuistips Amsterdam

 1. In Amsterdam bevinden zich tenminste 25 verhuispartijen, van erkende verhuizers tot studentenpartijen en een-pitters. Om er zeker van te zijn dat je de juiste verhuizer vindt die bij jou past kun je ze hier vergelijken.
 2. Wist je dat er veel tips en tricks voor verhuizen in Amsterdam langskomen op de website ouders.nl? Bekijk het forum waar alles besproken wordt, wellicht zit er iets interessants tussen in jouw situatie!
 3. De prijzen voor een verhuizing liggen in Amsterdam gemiddeld en stuk lager dan in andere steden. Oorzaak hiervoor is het hoge aanbod. 
 4. Verhuizen binnen Amsterdam betekent niet automatische dat verhuispartijen in Amsterdam het goedkoopst zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een verhuizer uit Den Haag toevallig die dag een kleine klus heeft van Den Haag naar Amsterdam. Zij doen dan graag nog een verhuizing terug tegen een zeer gereduceerd tarief. Kijk hier voor de beste verhuisdeals rondom Amsterdam en het totale aanbod van verhuisbedrijven Amsterdam. Het inhuren van een verhuisbedrijf is wel aan te raden, de prijs-kwaliteitsverhouding is hier namelijk erg goed.
 5. De trappenhuizen zijn vaak smal en er is niet altijd een lift aanwezig. Om deze reden is het inhuren van een verhuisbedrijf de veiligste optie. De verhuizers, die vaak zelf ook uit Amsterdam komen zijn bekend met alle verschillende scenario’s en weten dus ook hoe ze moeten handelen.
 6. Bij een verhuizing binnen Amsterdam is een externe lift een aanrader. Men kiest er vaak voor geen externe lift in te huren om goedkoper uit te zijn. Dit is vaak juist niet het geval! Met een verhuislift gaat alles een stuk sneller, zo betaal je dus minder arbeidsuren. Daarnaast is de kans op schade is aanzienlijk kleiner. De verhuizers hoeven dan immers niet met meubels door de trappenhuizen te sjouwen.
 7. Bij het bouwen van panden in Amsterdam is er vaak geen rekening gehouden met het transporteren van volumineuze en/of zwaardere goederen. In dit geval kan je simpelweg niet zonder een externe lift bij het verhuizen van of naar Amsterdam.
 8. Veel woningen bevinden zich op een hogere verdieping. De vele trappen maken het huren van een externe lift vaak nog aantrekkelijker en veiliger.
 9. Huizen in Amsterdam zijn vaak smal en hebben een nauwe gang of een smal trappengat. Foto’s hiervan helpen veel bij het maken van een inschatting voor de verhuizers, zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is.
 10. Het zou kunnen dat u een weg tijdelijk moet laten afzetten om de verhuiswagen te parkeren. Dit wordt ook wel een tijdelijke verkeersmaatregel genoemd, deze kan je hier aanvragen bij de gemeente.
 11. Het kan ook zijn dat een verkeersontheffing van toepassing is. In dit geval mag je rijden waar dit normaal niet mag. Een RVV verkeersontheffing kan je hier aanvragen.
 12. Wil je objecten plaatsen op straat tijdens de verhuizing zoals een externe lift? Hier dien je een aparte objectvergunning voor aan te vragen. Een andere optie is het reserveren van 1 of meerdere parkeervlakken die alleen mogen worden gebruikt voor de verhuizing.
 13. Zowel een TVM als een RVV ontheffing dienen minimaal 5 werkdagen van te voren te worden aangevraagd. Aangezien de aanvraag ook kan worden afgekeurd is het verstandig om dit ruim van te voren te regelen.
 14. Spreek van tevoren met de verhuizer af wie er verantwoordelijk is voor het creëren van ruimte voor de verhuiswagen. In sommige gevallen regelt de verhuizer namelijk alle benodigde vergunningen.
 15. Aangezien je voor sommige vergunningen een DigiD nodig hebt valt er wat voor te zeggen je inloggegevens NIET aan de verhuizer te geven maar dit gedeelte toch zelf te regelen ter bescherming van je privacy.
 16. Het Amsterdammetje is een begrip in Amsterdam, een paaltje dat je veel terug ziet in het straatbeeld. Je kunt de paaltjes herkennen aan de drie Andreaskruizen onder elkaar. Deze komen uit het stadswapen van Amsterdam. Ze worden vooral gebruikt om te voorkomen dat auto’s parkeren op plekken waar ze dit niet mogen. Je moet bij een verhuizing naar Amsterdam goed inventariseren of deze paaltjes rondom de begin- of eindbestemming staan. Soms kan het tijdelijk verwijderen van een Amsterdammertje de verhuizing naar Amsterdam veel makkelijker maken, bijvoorbeeld doordat de verhuis bus nu veel dichterbij kan parkeren.
 17. Bij een verhuizing in Amsterdam bestaat de mogelijkheid dat je niet met de verhuiswagen kan meerijden, bijvoorbeeld omdat er meerdere verhuizers nodig zijn en er dus geen plek is in de bus. Het is echter wel aan te raden om ten alle tijden bij de verhuizing aanwezig te zijn om instructies te geven, jij kent jouw spullen en huis immers het best. In dit geval doe je er goed aan om eigen vervoer te regelen. Hou in dit geval rekening met parkeerstress binnen Amsterdam. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt en daarnaast is het ook vrij duur. Tarieven in parkeergarages zijn vaak hetzelfde.
 18. Vergeet vooral niet je adreswijzigingen door te geven bij de gemeente, PostNL, huisarts, en familie en vrienden. Dit is gratis en super snel online geregeld.
 19. Ga je verhuizen naar het buitenland? Geef dit dan ook tijdig aan bij de gemeente.
 20. Bij een verhuizing vanuit het buitenland naar Amsterdam dien je een telefonische afspraak te maken om je in te schrijven. Het telefoonnummer is 14 020.
 21.  DigiD heb je nodig voor je belastingaangifte, daarnaast is het ook bedoelt als identificatiemethode. Bij het doorgeven van een verhuizing heb je ook een digiD nodig.
 22. Het is goed mogelijk dat een touw en blok van pas zullen komen bij een verhuizing naar Amsterdam, dit is vooral bij grachtenpanden vaak een must. Een touw en blok gebruik je (vaak) bij grachtenpanden die een hijsbalk op het dak hebben staan. Check altijd of de hijsbalk is goedgekeurd en betrouwbaar is! Als dat zo is dan kan je dit een hoop tijd besparen.
 23. Bij het gebruik van touw en blok moet de haak eerst geïnspecteerd worden. Haal het touw voor een deel door het katrol. Hang vervolgens de katrol aan de haak.
 24. Hijsen doe je altijd met minimaal 2 personen. 1 persoon trekt onderaan aan het touw, de ander staat boven bij de haak en begeleid de meubels naar binnen. Wij raden aan altijd met 3 mensen te hijsen voor de zekerheid, ter ondersteuning.
 25. Een houten haak moet zijn goedgekeurd voor gebruik. Neem het zekere voor het onzekere, ga nooit verhuizen met touw en blok zonder dat de haak gecontroleerd is. Het zou niet de eerste keer zijn dat een haak afbreekt tijdens het hijsen! Verhuis je met een stalen haak? Wees dan voorzichtig dat de haak je spullen niet beschadigd.
 26. Bij het omhoog hijsen dien je naast de haak te hijsen zodat je er nooit onder komt te staan. Dit kan erg gevaarlijk zijn voor de verhuizers. Je doet er verstandig aan om handschoenen aan te doen bij het hijsen.
 27. Als het touw moet worden losgemaakt dan doe je dit altijd bij de haak en het katrol. Je kan het touw naar beneden laten glijden als je gecheckt hebt dat er niemand beneden staat.
 28. Zware, grote meubels moeten goed worden vastgemaakt aan het touw. Dit kan door middel van een knoop of door het touw door een gat te trekken. Een spanband kan handig zijn om meubels vast te maken tijdens een verhuizing.
 29. Opties voor opslag in Amsterdam zijn talrijk. Naast de prijs, zijn veiligheid, beschikbare ruimte en bereikbaarheid belangrijke graadmeters in je keuze. 
 30. Het is zeer aan te raden om voor een verhuizing alle meubels te labelen. Op het label kan je schrijven of het mee moet en naar welke verdieping de verhuizers het moeten brengen. De verhuizing verloopt zo gestructureerder en sneller.
 31. Verhuisdozen kan je op vele verschillende manieren verkrijgen. Een belangrijke afweging bij het kopen van een verhuisdoos is prijs versus kwaliteit. Vaak zijn dure dozen steviger, deze scheuren minder snel waardoor de kans op schade minder klein is tijdens het verhuizen. Verhuisbedrijven hebben ervaring met dozen, in de regel verkopen zij daarom ook de beste dozen.
 32. Een vuistregel is dat alles wat in een verhuisdoos past ook in een doos moet worden gedaan ter bescherming.
 33. Verhuizen doe je met handschoenen en stevige schoenen. Ook doe je er goed aan met 2 handen te tillen en je rug niet te veel te belasten.
 34. Stop dozen niet te leeg, op die manier gaan spullen schuiven en kan je beschadigingen oplopen.
 35. Dozen te vol stoppen is ook niet verstandig, deze kunnen gaan scheuren waardoor je spullen ook beschadigingen kunnen oplopen.
 36. Bij het (de)monteren van spullen dien je goed te inventariseren welk gereedschap jij of de verhuizer nodig heeft. Eventueel kan je alles markeren zodat het makkelijker wordt om je spullen weer in elkaar te zetten.
 37. Voor internet en TV kan je prijzen vergelijken op verschillende websites. Dit kan eventueel gecombineerd worden met een telefoon-abonnement.
 38. Voor de waterschapsbelasting hoef je niets te doen. De gemeente geeft de verhuizing altijd door aan Waternet. Let op dit geld niet voor elke gemeente. 
 39. Aanmelden bij Waternet kan online bij een verhuizing naar Amsterdam.
 40. Teveel willen besparen op een verhuizing lijdt nagenoeg altijd tot een slordige, slecht gestructureerde en haastige verhuizing. Verhuizen plan je niet even tussendoor, zeker niet voor een verhuizing in Amsterdam. Neem je tijd en overweeg iets meer budget vrij te maken om alles perfect te laten verlopen. De scherpste aanbiedingen, verhuisdeals en aanbod van verhuizers vind je hier op ScanMovers. Het is centraal en overzichtelijk.
 41. Bij kleine verhuizing kan er worden overwogen spullen te vervoeren met een boot. Dit kan erg praktisch- en sneller zijn als verhuizen met een bus.
 42. Na te zijn verhuisd of misschien al voor je verhuizing naar Amsterdam is het altijd goed om kennis te maken met de buren. We kennen niet voor niks het spreekwoord: 'Beter een goede buur dan een verre vriend.' 
   

Vergelijk hier tussen verschillende verhuizers

Amsterdam een dure stad maar niet de duurste.

Amsterdam is ten opzichte van de 3 andere grote steden van Nederland, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, de duurste om in te wonen. Wanneer je verhuist naar Amsterdam betaal je zo’n €3.862 per vierkante meter. Het bezet daarmee plek nummer 6 van duurste gemeenten in Nederland. Een huis kost gemiddeld €340.000 wat neerkomt op zo’n €100.000 meer in vergelijking met het gemiddelde in de rest van ons land. Blaricum is overigens de duurste gemeente met zo’n €4650 per vierkante meter.

Ter afsluiting

 1. Volgens Trip Advisor zijn dit de 10 beste hotels van Amsterdam.
 2. Het kan zijn dat je voor je verhuizing naar Amsterdam door de verbouwing nog niet direct je huis in kan. Je wilt echter wel in de buurt zijn als de bouwvakkers bezig zijn. Op de website van IAmsterdam vind je een goed overzicht van alle hostels in Amsterdam.
 3. De Amsterdam Cultuur-historische Vereniging organiseert lezingen, excursies en cursussen. De verenging is voor iedereen toegankelijk en leert je de stad Amsterdam beter kennen.
 4. Op deze pagina vind je een lijst van alle musea in Amsterdam.
 5. Een zeer populair evenement in Amsterdam (en in de rest van Nederland) is Koningsdag. Op deze dag feest heel Nederland en kan je op de rommelmarkt allerlei spullen kopen. Amsterdam kent op deze dag vele (gratis) feesten, festivals en markten.
 6. Ook de Gaypride wordt grootst gevierd met een optocht van boten door de prinsengracht. Het feest is kleinschaliger dan Koningsdag maar is nog steeds zeer goed bezocht. De stad kleurt dit weekend totaal roze.
 7. Voor alle andere evenementen kan er altijd worden gekeken op de website van de gemeente.
 8. Ajax is de grootste club van Amsterdam en Nederland. Doorgaans spelen zij wedstrijden in het weekend. Het stadion is gelegen in Zuid-Oost en heet de Johan Cruijf Arena. Tickets zijn te krijgen op de officiële website van Ajax.
 9. De afstanden in Amsterdam zijn vaak goed te voet af te leggen. Op de fiets is het nog beter te doen. Een fiets kan je huren door heel Amsterdam. Een van de goekopere opties om een fiets te huren zijn ov-fietsen, die bij elk station te huren zijn.
 10. Ter afsluiting kan deze plattegrond van Amsterdam altijd van pas komen. Veel woonplezier in Amsterdam! Mocht je nog vragen hebben over jou verhuizing van of naar Amsterdam dan kun je altijd contact met ons opnemen per telefoon, mail of chat.

 

Menu