Overzicht

Wat zijn de verschillen tussen verhuizen naar een grote stad of een klein dorp?

ScanMovers Index | 15-01-2018 | 3 minuten leestijd

Ga je naar de stad of een dorp verhuizen?

Een ding is zeker: je wilt verhuizen. Wordt het een stad of een dorp? Jij weet niet goed welke leefsituatie nou het beste bij jou past. Wat is nou precies het verschil tussen een verhuizing naar een stad of een verhuizing naar een dorp? ScanMovers zet het even voor jou op een rijtje.

De huur- en koopprijzen

Niemand zal er van op kijken, maar huizen in de stad zijn flink duurder dan huizen in een dorp. Dit omdat de verhouding tussen vraag en aanbod verschillen tussen een stad en een dorp. Een verhuizing naar een stad is daarbij populairder dan een verhuizing naar een dorp en daarom ligt de omloopsnelheid een stuk hoger. Er zit een groot verschil in de prijs per vierkante meter. Wil jij dus meer ruimte voor een kleinere prijs, dan is het een logische stap om te verhuizen naar een dorp.

De natuur

Een ander verschil is natuurlijk de omgeving. Een verhuizing naar een dorp betekent ook meer groen  rondom jouw nieuwe huis. Iedere dag door een bos of park lopen en genieten van alle rust en natuur om je heen. Ben je juist meer een ‘mensen-mens’ en hou je van drukte om je heen, dan zit je in een grote stad helemaal goed. Iedere stad heeft een stadspark, indien je toch wel toe bent aan een frisse neus. Vergeet niet om verhuisbedrijven te vergelijken voordat de verhuizing naar een stad wordt ingezet.

Verhuizen naar een dorp of stad. Verhuizers vergelijken via ScanMovers, de natuur in een stad

De sociale controle

Wonen in een dorp gaat gepaard met de uitspraak ‘ons kent ons’. Een vreemde verhuiswagen zorgt voor nieuwsgierige blikken. De een vindt deze zogenaamde sociale controle heerlijk, de ander gaat liever ietwat meer anoniem over straat. Een tussenweg is natuurlijk ook mogelijk, namelijk door naar een middelgrote stad te verhuizen. Op deze manier kan jij je eigen weg gaan, maar bestaat er toch nog een kans dat je op straat meerdere bekenden tegen het lijf loopt.

Het parkeren

Problemen zoals weinig parkeergarages, een hoog parkeertarief of alleen parkeren met een parkeervergunning. Parkeren in de stad kan soms een regelrechte ramp zijn. Verhuizen met een verhuiswagen kan dus ook nog weleens problemen opleveren. Indien er sprake is van een verhuizing naar een stad is het dus zeker geen slecht idee om te informeren naar een tijdelijke parkeerontheffing. Dit is in een dorp wel anders. De kans is groot dat jij tijdens het verhuisbedrijven vergelijken kan aangeven dat er makkelijk een verhuiswagen voor de deur kan staan. Je kan dan in rust alle spullen naar binnen sjouwen. Geen parkeerproblemen dus!

Verhuizen naar een grote stad of verhuizen naar klein dorp. Vergelijk verhuizers via ScanMovers

De voorzieningen

Ook is er een groot verschil in voorzieningen van een stad of een dorp. Zo is er in een stad een groot gevarieerd aanbod in bijvoorbeeld sportclubs, ziekenhuizen en winkels. In een dorp is er vaak alleen het noodzakelijke te vinden, voorzieningen zoals een bank en een supermarkt. Voor andere voorzieningen zal je waarschijnlijk wat verder moeten reizen. Ben jij iemand die graag alles om de hoek heeft, dan is een verhuizing naar een stad een goed idee.  

Het werkaanbod

Logischerwijs zijn veel bedrijven en voorzieningen gevestigd in een stad, dus het werkaanbod is veel groter in een stad dan in een dorp. Het is dan ook vaak het geval dat inwoners van dorpen gebruik maken van het werkaanbod in een stad. Zij willen echter de rust van een dorp in hun vrije tijd en kiezen ervoor om langer te reizen. Een verhuizing naar een dorp hoeft dus niet te betekenen dat het lastiger is om aan een baan te komen.  

Verhuisbedrijven vergelijken bij ScanMovers 

Of het nu gaat om een verhuizing naar een stad of een verhuizing naar een dorp, wij kunnen jou met alle gemak een handje helpen. ScanMovers is het eerste onafhankelijke online platform dat alle beschikbare verhuizers speciaal voor jouw verhuizing vergelijkt. Jij vult alle gegevens omtrent jouw verhuizing in.

ScanMovers start dan met verhuisbedrijven vergelijken. Vervolgens ontvang jij binnen 24 uur kosteloos meerdere offertes op maat. Jij kiest uit deze verhuisoffertes het verhuisbedrijf dat het beste bij jou past en ScanMovers regelt de rest!

Heb jij nog vragen rondom verhuisbedrijven vergelijken, een verhuizing naar een stad, een verhuizing naar een dorp of een verhuiswagen inzetten? Check dan onze site. Veel verhuisplezier!
 

Start hier met vergelijken
 

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

ScanMovers Index
01-02-2019

Big Data & Verhuizen. Wat Gaat Er Veranderen?

Het gebruik van Big Data door Verhuisbedrijven

ScanMovers Index
27-12-2018

Blockchain: handige datastructuur voor de verhuiswereld?

Blockchain nader bekeken 

ScanMovers Index
14-11-2018

De gevolgen van brexit voor verhuisland

Brexit: interessante tijd voor de verhuiswereld? 

ScanMovers Index
01-01-2014

Verhuizen naar het buitenland: verschillende soorten internationaal transport

Verhuizen naar het Buitenland: Verschillende Soorten Internationaal...

Scanmovers local nl en de fr da