Overzicht

Verhuizen naar Nijmegen - activiteiten tips

Verhuizen naar... | 24-05-2017 | 1 minuten leestijd

Denk jij erover om naar Nijmegen te verhuizen? Lees hier over dé tips voor deze stad!

Hotspots in Nijmegen

Nijmegen is op het gebied van kunst en design enorm in opkomst. De voormalige Honigfabriek is namelijk omgebouwd tot de culturele place to be. Er zitten oneindig veel leuke restaurantjes, cafeetjes en ateliers. Bovendien is het de thuisbasis van een groot aantal Nijmeegse start-ups

Uitgaan in Nijmegen

Nijmegen wordt ook wel ‘Berlijn aan de Waal’ genoemd en aan die naam is niks gelogen. Met grote feesten als TiTaTechno en Drift is er altijd wat te beleven op het gebied van techno feesten. Als je niet zo’n techno-animal bent kun je altijd nog naar het compleet vernieuwde cultuurpodium Doornroosje. Daarnaast vindt de 4-daagse plaats in de zomer, het grootste wandelevenement van de wereld. Rondom de 4-daagse staat Nijmegen 10 dagen lang compleet in het teken van de leukste feesten.

Shoppen in Nijmegen

Met haar compleet gerenoveerde winkelhart is Nijmegen de ideale plek geworden voor koopjesjagers. Op plein 44 en in de Mariekenstraat zitten de grote winkelketens terwijl er richting het Kronenburgerpark allerlei kleine exclusieve boetiekjes zitten. Daarnaast heeft nijmegen een grote ‘underground’ scene, met winkels als 24/7 aan het roer.

Cultuur in Nijmegen

Op het gebied van cultuur is er genoeg te beleven in Nijmegen. Het is de oudste stad van Nederland en elk jaar vindt er het Mariken van Nieumeghen-festival plaats. Waarin de stad een weekend lang terug gaat naar de Middeleeuwen. Daarnaast heeft Nijmegen een grote stadsschouwburg, twee cultuurpodia en een filmhuis, de LUX.

Natuur in Nijmegen

Nijmegen bevindt zich midden in een groene omgeving dicht bij de grens met Duitsland. Veel mensen gaan in de zomer lekker barbecueën in het Valkhof- of Kronenburgerpark. En daarnaast zijn er in de zomer geregeld grote concerten van onder andere Robbie Williams en Bruce Springsteen in het Goffertpark, iets buiten het stadscentrum.

Onderwijs in Nijmegen

In Nijmegen zijn meerdere scholen te vinden. Bekende scholen zijn de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), en de Radboud Universiteit.

 Lees hier meer handige informatie en tips voor jouw verhuizing naar Nijmegen!

 Lees hier ook andere StedenTips.

 

                                      Regel hier jouw verhuizing naar Nijmegen
 

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

Verhuizen naar...
28-01-2020

Verhuizen naar een andere gemeente

Verhuizen naar een andere gemeente: wat komt er allemaal bij kijken?  

Verhuizen naar...
08-01-2020

Verhuizen naar een studentenkamer

Verhuizen naar een studentenkamer: wat komt er bij kijken?  

VerhuisTips
13-11-2019

Verhuistrend: Verhuizen naar het Oosten

Verhuizen naar het Oosten

Verhuizen naar...
12-06-2019

10 Redenen Om Te Verhuizen Naar Nieuwegein

10 Redenen Om Te Verhuizen Naar Nieuwegein

Scanmovers local nl en de fr da