Overzicht

Verhuizen naar een hoge etage: waar moet je aan denken?

ScanMovers Index | 04-12-2017 | 2 minuten leestijd

Tips voor de vehuizing van een Hoge Etage

Trap op, trap af, doos inpakken, doos uitpakken. Een verhuizing is natuurlijk hartstikke leuk, maar het kan veel werk zijn voor jouzelf en natuurlijk de verhuisbedrijven. Dit is vooral het geval als het een hogere etage betreft. Zo zouden jij en verhuisbedrijven te maken kunnen krijgen met wat ongemakken, waardoor de verhuizing opeens veel langer duurt of meer geld gaat kosten.

Om dit te voorkomen, zijn er een aantal aspecten waar je aan moet denken. Scanmovers – specialist in verhuisoffertes vergelijken - heeft deze punten voor jou op een rijtje gezet om het verhuizen naar een hoge etage zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 Verhuisdozen inpakken

Als je gaat verhuizen naar een hoge etage en er ontbreekt een lift in jouw nieuwe appartementencomplex, dan is het verstandig om de verhuisdozen licht in te pakken. Het kan een hele onaangename klim zijn met zware verhuisdozen in je handen. Zo kan het opeens toch te zwaar worden of kunnen verhuisdozen scheuren. Liever een keer extra de trap op en af dan de doos laten vallen of zelf onderuitgaan op de trap. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

 Nieuwe buren inlichten

Na het vergelijken van verhuisoffertes en met een van de geschikte verhuisbedrijven een verhuisdatum te hebben afgesproken, wordt het tijd om jouw nieuwe buren in te lichten. Een verhuizing kan namelijk een hoop lawaai opleveren. Omdat het toch belangrijk is om op goede voet te blijven met jouw buren, zullen zij het vast waarderen als jij hen alvast waarschuwt voor het eventuele overlast. En wie weet, misschien helpen ze op de verhuisdag zelf maar al te graag een handje mee met het tillen van de verhuisdozen en wordt verhuizen naar een hoge etage een stuk gezelliger!

 Verhuislift huren

Grote spullen zoals een bank, bed of kast kunnen knap lastig zijn bij het verhuizen naar een hoge etage. Een te smal trappengat of een te kleine lift zijn niet voor niets een grote verhuisirritatie. Meet daarom van tevoren goed op of het allemaal gaat passen. Is dit niet het geval, dan moet het door het raam.

Bij oude herenhuizen kunnen spullen vaak met touw en blok naar boven worden gehesen. Lukt dit bij jouw nieuwe huis niet, dan moet er een verhuislift aan te pas komen. Deze kunnen bij vrijwel alle verhuisbedrijven gehuurd worden. Vergeet dit niet aan te geven bij het vergelijken van verhuisoffertes! Zo kom je niet voor onaangename verrassingen- en kosten te staan.

 Hogere prijs vanwege lastige bereikbaarheid

Het is belangrijk dat je aangeeft naar welke verdieping de spullen verhuisd moeten worden als je verhuisoffertes gaat vergelijken. Verhuizen naar een hoge etage kost meer tijd aangezien de afstand die afgelegd moet worden in dit geval langer is. Ook moeten er meer verhuizers worden ingehuurd om bijvoorbeeld de verhuislift te bedienen en spullen bij het raam aan te pakken. Dit maakt de verhuizing voor verhuisbedrijven een stuk lastiger en daarom kunnen zij een meerprijs rekenen voor de moeilijke bereikbaarheid. 

Verhuisoffertes vergelijken voor verhuisbedrijven die helpen met verhuizen naar een hoge etage 

Ga jij binnenkort verhuizen naar een hoge etage, vergeet dan niet om verschillende verhuisoffertes te vergelijken. Hierdoor kun je een juiste keuze maken tussen verschillende verhuisbedrijven. Scanmovers is specialist in verhuisoffertes vergelijken en het eerste onafhankelijke verhuisplatform dat de volledige zorg van verhuizen uit handen neemt. Meer informatie? Klik dan hier. Veel verhuisplezier!  

 

Vind hier jouw betaalbare verhuizer

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

ScanMovers Index
01-02-2019

Big Data & Verhuizen. Wat Gaat Er Veranderen?

Het gebruik van Big Data door Verhuisbedrijven

ScanMovers Index
27-12-2018

Blockchain: handige datastructuur voor de verhuiswereld?

Blockchain nader bekeken 

ScanMovers Index
14-11-2018

De gevolgen van brexit voor verhuisland

Brexit: interessante tijd voor de verhuiswereld? 

ScanMovers Index
01-01-2014

Verhuizen naar het buitenland: verschillende soorten internationaal transport

Verhuizen naar het Buitenland: Verschillende Soorten Internationaal...

Scanmovers local nl en de fr da