Overzicht

Verhuizen met dieren

VerhuisTips | 22-04-2018 | 3 minuten leestijd

Tips voor het Verhuizen met Dierenlaugh

Verhuizen houdt in dat je met een heleboel moet rekening houden; dus ook met onze beste vrienden, namelijk huisdieren!

Voor huisdieren betekent verhuizen vaak maar één ding: STRESS. Vandaar dat verhuizen met huisdieren wel wat nodige aandacht vereist. Het merendeel van dieren went snel aan een nieuwe omgeving, maar voor honden en katten is dit niet altijd het geval. Aangezien katten ook een minder sterke band hebben met hun baasjes, is een verhuizing voor katten nog het lastigst. Omdat huisdieren ongelooflijk belangrijk voor ons zijn heeft ScanMovers voor jou een paar tips samengesteld hoe jij het best met een huisdier kunt verhuizen!

Verhuizen met dieren: KattenVerhuizen met kat    

Katten zijn eigenwijze dieren, ze gaan lekker hun eigen gang en lopen overal rond. Juist hierom bouwen ze een sterke band op met hun omgeving, wat verhuizen voor katten zo lastig maakt. Katten zijn zo vertrouwd met hun omgeving, dat er namelijk een kans bestaat dat ze teruggaan naar hun oude omgeving als je bent verhuisd. Dat moeten we natuurlijk niet hebben! Wat je het beste kan doen voor je kat is om deze tijdens je verhuizing in een kamer (slaapkamer) te houden totdat alles is ingepakt en ingeladen. Leg alle vertrouwde spullen van je kat in de kamer zodat deze zich hier thuis voelt. Je kunt ook je kat laten logeren bij iemand tijdens de verhuizing.

Als je dan eenmaal verhuisd bent, hou dan de kat weer een tijd in de slaapkamer met al zijn/haar vertrouwde spullen totdat de verhuizing helemaal voorbij is. Hou de kat de komende 4 weken binnen, zodat deze aan het nieuwe huis kan wennen en hiermee vertrouwd kan raken. UIteraard bestaat nog steeds de kans dat de kat toch nog naar het vorige huis probeert terug te gaan. Neem daarom voorzorgen door je kat te chippen, een halsband te geven en in te schrijven bij je nieuwe dierenarts.

Verhuizen met dieren: Honden    

Honden zijn iets makkelijker bij een verhuizing dan katten, omdat een hond simpelweg een wat betere en aanhankelijke relatie heeft met haar/zijn baasje. Toch is het verstandig om ook je hond apart te houden tijdens je verhuizing. Dit kan door de hond te laten logeren of ook in een aparte kamer te laten. Wel is het verstandig om je hond als laatste te verhuizen, aangezien de spanning van een verhuizing bij een hond voor veel onrustig gedrag zorgt. Daarbij loopt je hond zo ook niet voor de voeten van de verhuizers.

Zijn jullie eenmaal op jullie nieuwe adres aangekomen, is het goed om je hond met elke ruimte in het huis bekend te laten worden. Ook het voederbakje en de mand al klaar hebben staan, zorgt er voor dat een hond zich sneller thuis voelt. Neem je hond daarna (aangelijnd) mee door de omgeving, zodat deze hier zo snel mogelijk aan kan wennen.

Verhuizen met dieren: Vissen

Vissen zijn erg gevoelig voor verhuizingen en dat komt voornamelijk door verandering van zwemwater. Ook zijn ze door de verhuisstress vatbaarder voor ziektes, vandaardat je ook bij goudvissen goed moet opletten met je verhuizing. Aangezien vissen door de stress meer ontlasting krijgen, raden wij je aan om je vissen 2/3 dagen voor je verhuizing geen eten meer te geven. Vissen kun een aardige tijd zonder eten, en doordat ze minder eten zal hun kom minder snel vies worden van ontlasting. Als de verhuizing dan is aangekomen is het handig om je vissen in een kom of aquarium te vervoeren en daarbij ongeveer de helft van het water er uit te halen en ook mee te nemen.

Als je vissen dan aan komen op hun nieuwe adres kun je hun oude water er weer bij voegen, waardoor ze zich vertrouwder voelen in hun eigen water. Pas na een week kun je je vissen weer in hun aquarium terug zetten dan zijn ze goed genoeg bijgekomen van de stress en vertrouwd met hun water. Gedurende deze eerste week, moet je een pompje in de aquariumbak en in de verhuisbak voor de vissen zetten, zodat als de vissen worden overgeplaatst ze zich gelijk goed voelen in hun nieuwe bak.

Succes met je dierenverhuizing! Verhuizen met kat

Heb jij nog vragen rondom verhuizen, verhuizers vergelijken, of offertes van verhuisbedrijven? Of wil je graag verhuisdozen kopen? Neem voor al je vragen contact met ons; we helpen je graag!

               

                                      Begin NU met Verhuizen!

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

VerhuisTips
30-08-2023

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd Bij een verhuisbedrijf is het van...

VerhuisTips
29-09-2022

Het belang van een allrisk verhuisverzekering

Als bedrijf dat zich bezighoudt met het vervoer van spullen van mensen, is het essentieel dat je over een verhuisverzekering beschikt. Dit beschermt je bedrijf voor het geval er...

VerhuisTips
03-08-2021

Hoeveel kost een verhuis?

Hoeveel kost een verhuis?

VerhuisTips
12-05-2020

Veiligheidsrichtlijnen voor verhuizers België

Sinds 10 mei zijn de maatregelen in België versoepeld. Zo ook voor de verhuismarkt. Op de website van...

Scanmovers local nl en de fr da