Overzicht

Verhuizen? Denk aan je autoverzekering!

VerhuisTips | 10-04-2018 | 1 minuten leestijd

Verhuizen en jouw Autoverzekeringlaugh

Ga je verhuizen? Denk dan ook aan je autoverzekering. Want de kans is groot dat de premie voor je autoverzekering hierdoor verandert. Daarom is het slim om opnieuw je autoverzekering te vergelijken met je nieuwe postcode. Misschien kun je wel besparen!

Vergelijk je autoverzekering bij de verhuizing

De premie van je autoverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het type auto, het aantal schadevrije jaren en je postcode. De premie kan namelijk in een grote stad een stuk hoger zijn dan in een klein dorp. Dit betekent vaak dat je een andere premie gaat betalen als je gaat verhuizen. Maak daarom altijd een nieuwe vergelijking van autoverzekeringen. Misschien biedt een andere verzekeraar een lagere premie voor je nieuwe postcode.

Geef je nieuwe adres door!

Ondanks dat nu (bijna) alles per mail gaat, is het goed om te weten dat je binnen 14 dagen na de verhuizing je nieuwe adres aan je autoverzekeraar door moet geven. Zo weet je ook zeker dat je geen betaalverzoek of –herinnering misloopt. Echter vergeet niet dat je je verhuizing, naast je autoverzekeraar, ook bij je nieuwe gemeente door moet geven; lees hier meer over het inschrijven bij een gemeente.

Auto meer of minder gebruiken

In je nieuwe buurt pak je misschien vaker het ov of de fiets en staat je auto vaker stil. Het is slim om dit door te geven aan je autoverzekeraar. Want de kans is groot dat je hierdoor minder premie gaat betalen. Maar het tegenovergestelde geldt natuurlijk ook: als je op je nieuwe adres juist meer kilometers gaat rijden, ga je waarschijnlijk ook meer premie betalen voor je autoverzekering.

Zoek jij meer handige tips omtrent verhuizen? Die handige tips vind je hier!yes

                                      Begin NU met vergelijken!

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

VerhuisTips
30-08-2023

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd Bij een verhuisbedrijf is het van...

VerhuisTips
29-09-2022

Het belang van een allrisk verhuisverzekering

Als bedrijf dat zich bezighoudt met het vervoer van spullen van mensen, is het essentieel dat je over een verhuisverzekering beschikt. Dit beschermt je bedrijf voor het geval er...

VerhuisTips
03-08-2021

Hoeveel kost een verhuis?

Hoeveel kost een verhuis?

VerhuisTips
12-05-2020

Veiligheidsrichtlijnen voor verhuizers België

Sinds 10 mei zijn de maatregelen in België versoepeld. Zo ook voor de verhuismarkt. Op de website van...

Scanmovers local nl en de fr da