Overzicht

Verhuizen naar Amsterdam

Verhuizen naar... | 04-05-2017 | 2 minuten leestijd

Denk jij erover om naar Amsterdam te verhuizen? Lees hier over dé tips voor deze stad!

Amsterdam is een mega hippe stad met vele verschillende culturen. Je vind hier restaurants met keukens uit elk wereld deel, je kunt er uitgaan alsof het de laatste dag van je leven is en de mensen zijn gewoon heerlijk... Amsterdams! Heb jij dus besloten om naar Amsterdam te verhuizen, ga je een geweldig avontuur tegemoet! Daarom gaan wij hier voor jou een aantal leuke activiteiten noemen die je zeker moet doen als je in Amsterdam woont!

 

 

Hotspots:

De Foodhallen in Amsterdam is een plek waar je onwijs kunt genieten met een groep vrienden. Je kunt er natuurlijk lekker eten, het is er gezellig en ze draaien de beste muziek! Daarnaast kun je in het centrum ook terecht bij de leukste en hipste lunchtentjes waar al het eten instawaardig is. Denk hierbij aan Pluk, Lavinia en Nacional by Paper Planes.

Uitgaan:

De Pijp is een van de meest upcoming gebieden om uit te gaan in Amsterdam. Hier kun je uitgaan in onder andere Schilder, Café Vrijdag en De Groene Vlinder. In de hoofdstad zijn er natuurlijk super veel leuke festivals. Een bekend festival is Amsterdam Open Air. Hier komen festivalgangers vanuit heel Nederland op af. Het internationale dance festival ADE is een van de snelst groeiende en succesvolste festivals die Nederland te bieden heeft en vindt plaats in... jawel Amsterdam.

Shoppen:

In Amsterdam zijn veel boetiekjes waar van alles te koop is. De 9 Straatjes is het walhalla van modeminnend Nederland. Als je toch liever wil winkelen in de grotere winkelketens, dan moet je in de Kalverstraat zijn. Daarnaast kent Amsterdam veel jonge ondernemende types die eigen mode-labels starten zoals Daily Paper.

Cultureel:

Het Rijksmuseum is het bekendste- en meest bezochte museum van Nederland, hier kun je het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht bewonderen. In Amsterdam vind je daarnaast ook nog onder andere het Stedelijk Museum, NEMO, De Hermitage, Van Gogh Museum & Het Scheepvaartmuseum. Maar daar houden de culturele activiteiten zeker niet bij op. Het Anne Frank Huis is dé toeristische trekpleister. En naast de gevestigde museums kent amsterdam ook veel galeries en kleine particulieren expositieruimtes.

Natuur:

Het populairste park in Amsterdam is het Vondelpark. Hier kunnen Amsterdammers een frisse neus halen en even het drukke centrum ontwijken.

Onderwijs:

In Amsterdam zijn twee universiteiten te vinden. De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU). De UvA biedt vooral taal en cultuuropleidingen aan, terwijl de VU zich vooral richt op technische opleidingen.

 Lees hier ook andere leuke StedenTips.

 Lees hier door voor de beste verhuistips voor jouw verhuizing naar Amsterdam!

                                      Regel hier jouw verhuizing naar Amsterdam
 

 

                                           

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

Verhuizen naar...
28-01-2020

Verhuizen naar een andere gemeente

Verhuizen naar een andere gemeente: wat komt er allemaal bij kijken?  

Verhuizen naar...
08-01-2020

Verhuizen naar een studentenkamer

Verhuizen naar een studentenkamer: wat komt er bij kijken?  

VerhuisTips
13-11-2019

Verhuistrend: Verhuizen naar het Oosten

Verhuizen naar het Oosten

Verhuizen naar...
12-06-2019

10 Redenen Om Te Verhuizen Naar Nieuwegein

10 Redenen Om Te Verhuizen Naar Nieuwegein

Scanmovers local nl en de fr da