Overzicht

Een verhuisverzekering afsluiten

VerhuisTips | 30-04-2018 | 3 minuten leestijd

Tips voor het Afsluiten van een Verhuisverzekering

Iedereen wil een makkelijke en veilige verhuizing en natuurlijk is de kans zeer groot dat jouw verhuizing probleemvrij verloopt. Maar, helaas, een ongeluk zit in een klein hoekje, zo ook bij verhuizingen. Daarom is het verstandig om voor de verhuizing een speciale verhuisverzekering af te sluiten. Een verhuisverzekering is een verzekering die eventuele schade rondom de verhuizing dekt. Spullen die kapot zijn gegaan, schade aan het huis of vervelende ongelukken, alle kosten van deze ongemakken kunnen worden verzekerd.

Over het algemeen bieden professionele verhuisbedrijven een verhuisverzekering aan als je gaat verhuizen. De verzekerde bedragen kunnen echter verschillen. Het is daarom van belang om voor de verhuizing goed alle polisvoorwaarden door te nemen. Daarnaast zijn er verschillende soorten verhuisverzekeringen. ScanMovers geeft je een kort overzicht.  

#1. Garantiecertificaat Erkende Verhuizerenlightened

Allereerst de verzekering ‘Garantiecertificaat Erkende Verhuizer’, een verzekering die centraal is vastgelegd. Erkende Verhuizers verzekeren tijdens een verhuizing jouw inboedel tot een bedrag van  € 100.000,-. Als er sprake is van schade of diefstal keren Erkende Verhuizers een bedrag uit op basis van de nieuwwaarde van de spullen in tegenstelling tot andere verzekeringen die vaak alleen de dagwaarde uitkeren. Daarnaast wordt met een Garantiecertificaat van een Erkende Verhuizer niet gekeken naar wiens schuld het is. Dit scheelt dus een hoop tijd en stress als er onverhoopt sprake is van ongelukken tijdens de verhuizing.

#2. Een All-Risk verzekeringenlightened

All-Risk verzekeringen worden weleens afgesloten voor een binnenlandse verhuizing, maar je zult deze een All-Risk verzekering veel meer zien als er sprake is van een internationale verhuizing. Deze soort verzekering wordt vaak aangeboden als je naar het buitenland verhuist, omdat een standaard verhuisverzekering of een garantiecertificaat van een Erkende Verhuizer niet geldt voor een verhuizing over de grens. Met een All-Risk verzekering is men verzekerd tegen schade, diefstal of het kwijtraken van spullen tijdens de verhuizing.

#3. Een standaard verhuisverzekeringenlightened

Sommige verhuisbedrijven bieden een standaard verhuisverzekering. De voorwaarden van een standaard verhuisverzekering zijn niet vastgelegd en verschillen dus per verhuisbedrijf. Zo kan het eigen risico veel hoger zijn dan een verhuisverzekering van een Erkende Verhuizer of een All-Risk verzekering en wordt vaak alleen de schade vergoed die duidelijk is veroorzaakt door de verhuizer en niet door jouzelf. Ga je verhuizen met een niet-erkend verhuisbedrijf, check dan goed de voorwaarden van de aangeboden verhuisverzekering voor de verhuizing van start gaat!

#4. Een inboedelverzekeringenlightened

Een standaard inboedelverzekering geldt alleen op het adres waar de polis op is afgesloten. Binnenshuis zit je dus helemaal goed, maar zodra de spullen zich buiten de woning bevinden kan het zo zijn dat deze beperkt of zelfs niet meer zijn verzekerd. Dit is lastig bij een verhuizing, aangezien jouw spullen verdeeld zijn over twee woningen en ondertussen worden vervoerd met een verhuiswagen. Verhuizen met alleen een inboedelverzekering kan zeker, maar je neemt wel een groot risico. Het is dus verstandig om van tevoren de inboedelpolis er op na te lezen, contact op te nemen met jouw verzekeraar en eventueel een extra verhuisverzekering af te sluiten.

#5. Verhuisverzekeringen bij ScanMoversenlightened

Ga jij binnenkort verhuizen? ScanMovers kan jou hierbij helpen. Wij zijn het eerste onafhankelijke online platform gespecialiseerd in verhuizers vergelijken. Onze missie is om alle verhuizers op één overzichtelijk platform beschikbaar te stellen om gemakkelijk verhuizers te vergelijken én te boeken. We nemen de volledige zorg van verhuizen uit handen!

Uiteraard hecht ScanMovers veel waarde aan een veilige verhuizing. Wij zorgen er dan ook voor dat alle verhuizers die zich aansluiten bij ScanMovers nauwkeurig worden gescreend. Wanneer er onverhoopt toch sprake is van schade, diefstal of ongelukken bieden de verhuizers aangesloten bij ScanMovers zelf een verzekering aan. De hoogte van het verzekerde bedrag wordt duidelijk aangegeven op de verhuisoffertes die je ontvangt. Het verzekerde bedrag aangeboden door de verhuizer staat rechts bovenin aangegeven (zie uitleg verhuisofferte). Voor meer informatie over de soort verzekering kunt u kijken in ‘Omschrijving’ of klikken op ‘Stel een vraag’.

Heb jij nog vragen rondom verhuisverzekeringen, verhuizers vergelijken of verhuisoffertes? Neem dan gauw contact met ons op via deze link en wij helpen je zo snel mogelijk!

                                      Begin NU met Verhuizen!

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

VerhuisTips
30-08-2023

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd Bij een verhuisbedrijf is het van...

VerhuisTips
29-09-2022

Het belang van een allrisk verhuisverzekering

Als bedrijf dat zich bezighoudt met het vervoer van spullen van mensen, is het essentieel dat je over een verhuisverzekering beschikt. Dit beschermt je bedrijf voor het geval er...

VerhuisTips
03-08-2021

Hoeveel kost een verhuis?

Hoeveel kost een verhuis?

VerhuisTips
12-05-2020

Veiligheidsrichtlijnen voor verhuizers België

Sinds 10 mei zijn de maatregelen in België versoepeld. Zo ook voor de verhuismarkt. Op de website van...

Scanmovers local nl en de fr da