Overzicht

VerhuisTips: Studenten

VerhuisTips | 04-05-2017 | 2 minuten leestijd

Verhuizen als student - 8 tips

Als je dan eindelijk een studentenkamer gevonden hebt moet je ook nog gaan verhuizen maar hoe pak je dit aan? Als het leven alleen nog om bier drinken en je tentamens halen draait en je iedere maand elke cent moet omdraaien, wil je ook zo goedkoop mogelijk verhuizen. Hier vind je dé tips voor elke student die gaat verhuizen.

Tip 1
Verhuisdozen kopen? Welnee! Gewoon elke supermarkt en groenteboer afgaan en bananendozen verzamelen. Op verhuisdozen kun je daardoor makkelijk besparen.

Tip 2
Schakel zoveel mogelijk hulp in bij de verhuizing zelf. Trommel je vrienden, familie, kennissen en vrienden van vrienden op en vraag of ze kunnen helpen met inpakken, uitpakken, schilderen en behangen. Veel handen maken immers licht werk.

Tip 3
Wanneer je iets koopt bij een bouwmarkt kun je vaak ook een gratis aanhanger huren. Deze aanhanger kun je dan voor twee uur lenen. Zorg dat je alles klaarzet zodat je in die twee uur zoveel mogelijk kunt verhuizen.

Tip 4
Vraag rond aan familie en vrienden of iemand een steekkar of busje te leen heeft. Dit is natuurlijk het meest idealen. Je kunt dan in ruil voor een mooie bos bloemen of een kratje bier al je spullen verhuizen naar je nieuwe adres.

Tip 5
Wanneer het niet mogelijk is om een busje of steekkar te huren is een verhuisbedrijf de beste oplossing. Een verhuisbedrijf schrikt misschien af vanwege de kosten maar in de praktijk valt dit in de meeste gevallen wel mee. Je kunt bijvoorbeeld een vrijblijvende, gratis offerte aanvragen via ScanMovers. Je krijgt dan binnen 24 uur tenminste 3 offertes in je inbox. Je kunt te offertes vergelijken op prijs en kwaliteit, als je het toch te duur vindt kun je er gewoon van af zien.

Tip 6
Verkoop je spullen die je toch niet meer gebruikt. Door al je oude spullen te verkopen verminder je transportkosten. En het ruimt ook nog eens lekker op.

Tip 7
Vergeet je huur van je oude woning niet op te zeggen. Hierdoor betaal je geen huur voor niks. En vergeet niet je borg terug te vragen aan je huurbaas. Sommige huurbazen ‘vergeten’ namelijk structureel de borg terug te betalen aan de oud-huurder.

Tip 8
Zorg ervoor dat je een aparte map maakt met belangrijke papieren en documenten. Diploma’s, inschrijfformulieren, paspoort etc. Beetje jammer als ze net in de doos terecht komen die je in de opslag gestald hebt.

Lees hier ook over de beste InpakTips

Wil je helemaal goed voorbereid zijn op je verhuizing? Bekijk dan hier onze complete verhuischecklist!

Vind hier jouw betaalbare verhuizer

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

VerhuisTips
30-08-2023

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd Bij een verhuisbedrijf is het van...

VerhuisTips
29-09-2022

Het belang van een allrisk verhuisverzekering

Als bedrijf dat zich bezighoudt met het vervoer van spullen van mensen, is het essentieel dat je over een verhuisverzekering beschikt. Dit beschermt je bedrijf voor het geval er...

VerhuisTips
03-08-2021

Hoeveel kost een verhuis?

Hoeveel kost een verhuis?

VerhuisTips
12-05-2020

Veiligheidsrichtlijnen voor verhuizers België

Sinds 10 mei zijn de maatregelen in België versoepeld. Zo ook voor de verhuismarkt. Op de website van...

Scanmovers local nl en de fr da