Overzicht

VerhuisTips: NIET verhuizen in het weekend

VerhuisTips | 12-06-2017 | 3 minuten leestijd

10 redenen om NIET in het weekend te verhuizen

Verreweg de meeste mensen willen verhuizen in het weekend of tegen het einde van de maand. Dit komt bijvoorbeeld doordat ze dan vrij hebben of omdat het huurcontract dan afloopt. Ook zijn er mensen die graag vlak voor het weekend willen verhuizen. Op deze manier is de complete verhuizing inclusief uitpakken en meubels in elkaar zetten afgerond, nog voor de nieuwe week van start gaat. Maar wat veel mensen niet weten is dat er veel voordelen kleven aan verhuizen doordeweeks! Daarom hebben we 9 redenen voor je samengesteld waarom je beter NIET kan verhuizen in het weekend of op het einde van de maand!

#1. Voor mensen met kinderen is het fijner om niet in het weekend te verhuizen. Doordeweeks breng je eerst de kinderen naar school. Zo lopen ze tijdens de verhuizing niet in de weg en je hoeft ze niet in de gaten te houden. Ongelukken zitten immers in een klein hoekje en dat geldt al helemaal tijdens het verhuizen. 

#2. Gedurende de week kan je in alle rust verhuizen. Je hebt geen last van buren die uitlopen en je “bijzondere” keuze voor meubels veroordelen. Verhuis je naar een appartementencomplex dan is het op de galerij of gang een stuk rustiger door de week omdat de meeste mensen dan gewoon naar hun werk moeten.

#3. Verhuizen op zondag is af te raden aangezien er vaak nog last minute dingen moeten worden geregeld. Bij een verkeerde inschatting van de hoeveelheid spullen bijvoorbeeld, zijn er extra dozen nodig. Helaas zijn deze op zondag lastiger te verkrijgen of te vinden. Dit heeft een vertraging in het verhuizen tot gevolg.

#4. Het weekend is er om te genieten van je vrije dagen. Je kijkt al de hele week uit naar het begin van het weekend om even niet aan je werk te hoeven denken. Het wordt mooi weer en je vrienden hebben mooie plannen gemaakt. Je wilt uitgaan, sporten en chillen maar dan bedenk je je pas dat verhuizen op je to-do lijst staat. Helaas blijkt dat je de hoeveelheid aan spullen hebt onderschat waardoor ook je volledige zondag in beslag wordt genomen. Het valt aan te raden om je verhuizing doordeweeks te plannen omdat er een goede kans bestaat dat je gewoon vrij krijgt (zie tip nummer 4). Last but not least is het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf de moeite dubbel en dwars waard 

#6. Werkgevers dienen in veel gevallen verlof te geven voor verhuizen. Bij veel werkgevers valt dit onder de jubilea regel. Een werknemer kan gemiddeld twee werkdagen per jaar opnemen voor zijn/haar verhuizing. Wees nou eens eerlijk, hier maak je toch het liefst gewoon gebruik van, zeker als het onder werktijd is?

#7. Verhuis je van- of naar de binnenstad? Dan is in het weekend verhuizen niet enorm verstandig. Veel mensen willen op hun vrije dag lekker gaan shoppen waardoor er weinig ruimte is om je auto, laat staan een verhuisbus, te parkeren. Daarnaast zijn er in de binnenstad op zaterdag- en zondagochtend een behoorlijk aantal dronken jongeren te vinden die vers uit de kroeg komen.

Verhuizen doordeweeks, en niet aan het eind van de maand, is in de meeste gevallen veel goedkoper. Want:

#8. Ruimte om te onderhandelen. Verhuizers vullen erg graag de gaten op die elke maand weer ontstaan in de agenda. Aan het eind van de maand hebben ze te weinig capaciteit om aan de vraag te voldoen terwijl de verhuisbussen stilstaan aan het begin van de maand. Een verhuizer zal dus sneller een deal willen maken, al is het maar om de verhuizers in (vaste) dienst te laten werken!

#9. Geen weekendtoeslagen. Op zaterdagen is dit vaak 50% en op zondag zelfs 100%. De cao voor verhuizers in Nederland schrijft voor dat er vaste rustdagen worden ingepland voor verhuizers door de fysieke inspanning die zij leveren. Daarnaast mogen werkgevers de verhuizers maar maximaal een aantal weekenden per jaar inzetten.

#10. Daarnaast heb je in de weekenden en aan het eind van de maand te maken met de klassieke wet van vraag en aanbod: wanneer er meer vraag is, is het aanbod stabieler en dus kan de prijs omhoog. Omdat de vraag in weekenden hoger is zijn deze prijzen automatisch hoger. En dat heeft weer als gevolg dat er op werkdagen een lager tarief kan worden gerekend.  

 

Lees hier ook over de beste verhuistips voor als je je verhuizing al gepland hebt. 

Zoek jij nog verhuisdozen of een handige verhuischecklist? Heb je nog vragen of opmerkingen over verhuizen bij ScanMovers? Je kunt altijd contact met ons opnemen of neem een kijkje op onze site!

Vind hier jouw betaalbare verhuizer

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

VerhuisTips
30-08-2023

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd Bij een verhuisbedrijf is het van...

VerhuisTips
29-09-2022

Het belang van een allrisk verhuisverzekering

Als bedrijf dat zich bezighoudt met het vervoer van spullen van mensen, is het essentieel dat je over een verhuisverzekering beschikt. Dit beschermt je bedrijf voor het geval er...

VerhuisTips
03-08-2021

Hoeveel kost een verhuis?

Hoeveel kost een verhuis?

VerhuisTips
12-05-2020

Veiligheidsrichtlijnen voor verhuizers België

Sinds 10 mei zijn de maatregelen in België versoepeld. Zo ook voor de verhuismarkt. Op de website van...

Scanmovers local nl en de fr da