Overzicht

10 VerhuisTips: Inpakken

VerhuisTips | 03-05-2017 | 2 minuten leestijd

10 inpaktips voor je verhuizing

‘Weet jij nog in welke doos we de handdoeken hebben gestopt?’  Wil jij niet dat al je spullen straks ruiken naar kokos? Raak jij altijd alles kwijt? Zie jij ook zo op tegen het inpakken voor je verhuizing? Dan hebben wij 10 superhandige inpaktips voor jou op een rijtje gezet.

Tip 1
Sluit flessen met vloeistoffen goed af. Het zou vervelend zijn als al je spullen ineens naar kokos ruiken omdat je je favoriete shampoo niet goed dicht had zitten.

Tip 2
Zorg ervoor dat alle verhuisdozen maximaal 20 Kg wegen. Zo voorkom je een hernia voor zowel jezelf als je verhuizers.

Tip 3
Wat je niet wil is dat je de eerste paar dagen je tanden niet kunt poetsen omdat je tandenborstel ergens in een doos verstopt ligt. Zorg er daarom voor dat je een doos pakt met alle spullen die je meteen nodig zal hebben. Denk hierbij aan de toiletspullen en alle andere spullen die je ook nodig hebt wanneer je bijvoorbeeld een weekendje gaat kamperen. Deze doos kan je dan meteen gebruiken de eerste dagen.

Tip 4
Label iedere doos. Zorg ervoor dat je voor elke kamer bijvoorbeeld een kleur neemt. Zo weet iedereen waar ze je spullen moeten laten en voorkom je een complete chaos.

Tip 5
Vul de lege ruimtes in je verhuisdozen op. Vul ze op met hand- of theedoeken of andere lichte spullen. Zo voorkom je dat spullen verschuiven of breken tijdens het verhuizen.

Tip 6
Markeer alle dozen die kwetsbaar zijn met een sticker waarop staat “Breekbaar”. Hierdoor kunnen verhuizers en vrienden er rekening mee houden dat deze dozen met zorg behandeld moeten worden.

Tip 7
Servies en glazen zijn erg kwetsbaar pak ze daarom voorzichtig in. Glazen kun je beschermen met je sokken. Doe de glazen in de sokken zodat ze niet breken tijdens de verhuizing. Voor de rest van het servies kun je handdoeken gebruiken. Verpak de de borden in pakketjes van 3, dit zorgt voor extra stevigheid.

Tip 8
Doe vuilniszakken om je kleding. Dit klinkt misschien wat raar maar met een vuilniszak kun je je kledingstukken makkelijk bij elkaar binden. Je kunt zo je kleren op de hangerts laten en direct vanuit de kledingkast in de verhuiswagen laden. In je nieuwe huis hang je dan zo weer je kleren in de kast.

Tip 9
Wikkel kasten in met beschermfolie. Zo kunnen de laden er niet uitvallen en blijven de deuren dicht. Bovendien kun je de kast gevuld laten, als er tenminste geen breekbare spullen in liggen.

Tip 10
Zorg ervoor dat je de moeren en schroeven van alle meubels die je demonteert goed opbergt in aparte zakjes. Noteer op elk zakje de naam van de bijbehorende meubels. Zo zorg je ervoor dat het in elkaar zetten van de meubels een stuk gemakkelijker gaat.  

 Lees hier ook over de beste tips vóór je gaat verhuizen.

 Wil je helemaal goed voorbereid zijn op je verhuizing? Bekijk dan hier onze complete verhuis checklist!

                                                                Vind hier jouw betaalbare verhuizer

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

VerhuisTips
30-08-2023

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd Bij een verhuisbedrijf is het van...

VerhuisTips
29-09-2022

Het belang van een allrisk verhuisverzekering

Als bedrijf dat zich bezighoudt met het vervoer van spullen van mensen, is het essentieel dat je over een verhuisverzekering beschikt. Dit beschermt je bedrijf voor het geval er...

VerhuisTips
03-08-2021

Hoeveel kost een verhuis?

Hoeveel kost een verhuis?

VerhuisTips
12-05-2020

Veiligheidsrichtlijnen voor verhuizers België

Sinds 10 mei zijn de maatregelen in België versoepeld. Zo ook voor de verhuismarkt. Op de website van...

Scanmovers local nl en de fr da