Overzicht

VerhuisTips: Help, ik ga verhuizen!

VerhuisTips | 09-05-2017 | 2 minuten leestijd
Help, ik ga verhuizen!

Verhuizen komt in bijna alle top-5 lijstjes van ultieme stressveroorzakers terug. Het liefst laat je een verhuizing dan ook op een zo stressloos mogelijke manier verlopen. Maar hoe? Wil jij bijvoorbeeld weten hoe je al het geërfde servies van je oma heel houdt tijdens een verhuizing? Lees dan snel deze 7 verhuistips!

Verhuistip 1

Maak een planning! Bedenk bijvoorbeeld voordat je gaat verhuizen waar je al je meubels en spullen in het nieuwe huis wil hebben. Wanneer je dit hebt gepland zorg je ervoor dat je hier op het moment zelf geen stress meer over hoeft te hebben.
Verhuistip 2

Wanneer alle dozen zijn verhuisd en de dozen in de juiste kamer staan, begin je met uitpakken. De gouden tip bij het uitpakken is dat je dit het beste per kamer kunt doen. Maak eerst een kamer af voordat je aan de volgende begint. Door op deze manier uit te pakken houd je overzicht en dit zorgt voor minder stress.
Verhuistip 3

Zorg voor je gaat verhuizen voor goede foto’s van alles wat je demonteert. Zo voorkom je IKEA-achtige praktijken; ‘Waar hoort deze schroef? En waar hoort dit deurtje?’ Als het niet lukt met het in elkaar zetten kun je nog altijd de foto’s erbij pakken.
Verhuistip 4

Zorg dat je een goede kwaliteit verhuisdozen aanschaft. Een paar euro meer betalen en je spullen zijn veilig. Het is behoorlijk lullig als de bodem uit je verhuisdoos, met al het geërfde servies van je oma, valt, terwijl je hem voorzichtig op probeert te pakken. Bij ScanMovers kun je dan ook hier de beste kwaliteit verhuisdozen kopen. 
 
Verhuistip 5

Maak gebruik van een verhuischecklist. Omdat verhuizen een grote ingreep is, is de kans groot dat je behoorlijk wat dingen vergeet. De checklist helpt je om met zoveel mogelijk factoren rekening te houden. Onze verhuis checklist is gemaakt in samenspraak met ervaren verhuizers!
Verhuistip 6

Wanneer je zo min mogelijk stress wilt hebben is het een goed idee om een verhuisbedrijf in te schakelen. Samen met dit verhuisbedrijf plan je de verhuizing in. Het verhuisbedrijf zorgt er vervolgens voor dat je het verhuizen naar het nieuwe adres uit handen kunt geven. Zo kun jij je focussen op andere zaken, bijvoorbeeld met de inrichting van het nieuwe huis. Hier kun je in 3 simpele stappen kijken welk verhuisbedrijf bij jou past.
Verhuistip 7

Last but not least: Zorg dat je op een doordeweekse dag verhuisd. Op doordeweekse dagen is het minder druk op binnenwegen, hierdoor kunnen de verhuizers sneller van het oude naar het nieuwe adres rijden.

Lees hier ook over de beste verhuistips voor studenten.

Vind hier jouw betaalbare verhuizer

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

VerhuisTips
30-08-2023

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd Bij een verhuisbedrijf is het van...

VerhuisTips
29-09-2022

Het belang van een allrisk verhuisverzekering

Als bedrijf dat zich bezighoudt met het vervoer van spullen van mensen, is het essentieel dat je over een verhuisverzekering beschikt. Dit beschermt je bedrijf voor het geval er...

VerhuisTips
03-08-2021

Hoeveel kost een verhuis?

Hoeveel kost een verhuis?

VerhuisTips
12-05-2020

Veiligheidsrichtlijnen voor verhuizers België

Sinds 10 mei zijn de maatregelen in België versoepeld. Zo ook voor de verhuismarkt. Op de website van...

Scanmovers local nl en de fr da