Overzicht

Verhuisdozen Inpakken: 5 top-tips

VerhuisTips | 23-01-2018 | 3 minuten leestijd

 

Tips voor het inpakken van verhuisdozen

Yes, jij hebt een nieuw huis gevonden! Er is een vaste verhuisdatum afgesproken en alle verhuisdozen mogen worden ingepakt. De verhuisdozen staan klaar, maar waar ga je beginnen? Om dit hele proces gemakkelijker te maken hebben wij van ScanMovers 5 tips opgesteld bij het inpakken van verhuisdozen. Klaar om jouw nieuwe huis een echt thuis te maken!

Tip #1. Verhuisdozen Inpakken: Goed overzicht houden

Jij hebt alle verhuisdozen overgebracht naar het nieuwe adres. Maar wat zat er ook alweer in welke verhuisdoos? De paniek kan dan toch wel enigszins toeslaan en voor je het weet moet je alles overhoop halen. Daarom is het van belang dat je tijdens het inpakken van verhuisdozen een verhuischecklist opstelt en goed overzicht houdt. Hierbij zijn verschillende methodes te hanteren:

 Verhuisdozen inpakken per kamer

Indien jij in het nieuwe huis voor enigszins dezelfde inrichting gaat als in het oude huis, dan is het een goede methode om alle spullen van een bepaalde kamer in te pakken in verschillende verhuisdozen en op de verhuisdoos aangeven uit welke kamer deze spullen kwamen. Zo kun je stuk voor stuk alle gescheiden ruimtes afwerken en zal er uiteindelijk geen kamer meer overblijven.

 Alle verhuisdozen nummeren of labelen 

Wil je jouw inrichting helemaal omgooien, dan kun je ook alle verhuisdozen labelen met een bepaalde kleur of nummer op basis van de nieuwe inrichting. Zet een aantal verhuisdozen klaar, geef aan waar ze in het nieuwe huis naartoe moeten en plaats voorzichtig jouw spullen in de daarvoor bestemde verhuisdoos. Schrijf op de verhuisdoos wat er precies in zit en vink alle ingepakte spullen op een verhuischecklist af. Jij weet op deze manier zeker dat je overzicht houdt en dat scheelt weer slepen op het nieuwe adres.

Tip #2. Verhuisdozen Inpakken: Breekbare spullen veilig inpakken 

Bij een verhuizing is het een streven dat alle breekbare spullen gewoon in z’n geheel weer uit een verhuisdoos tevoorschijn komen. Daarom is het belangrijk om alle breekbare items driedubbelsafe in de verhuisdozen te plaatsen. Dit kan middels het gebruik van bubbeltjesplastic of oude kranten.

Kom je wat ruimte tekort, dan kan je bijvoorbeeld alle glazen in sokken stoppen en borden in handdoeken wikkelen. Zijn alle sokken en handdoeken ook weer op het nieuwe adres! Sluit daarnaast alle flesjes af met folie. Net vervelend als je bij het uitpakken van een verhuisdoos tot de conclusie moet komen dat alles vanaf nu naar olijfolie of bodylotion ruikt.   

Tip #3. Verhuisdozen Inpakken: Als eerste belangrijke spullen overbrengen

Stel een of twee verhuisdozen samen met al jouw belangrijke spullen die bovenaan de verhuischecklist staan en zorg ervoor dat deze als eerste en op een veilige manier worden verscheept. Zet deze bij aankomst in het nieuwe huis op een handige plek. Op deze manier raak je jouw waardevolle spullen niet kwijt in de verhuis-stress en weet je ze direct terug te vinden op het moment dat je ze nodig hebt.

Daarbij is het een goed idee om een verhuisdoos te vullen met alle spullen die je op de eerste dag en/of nacht denkt nodig te hebben. Het kan zo zijn dat je aan het eind van je latijn bent na het overhevelen van alle spullen en dan is het wel zo prettig om alle benodigdheden voor de eerste dag(en) bij de hand te hebben.

Tip #4. Verhuisdozen Inpakken: Probeer alles zoveel mogelijk bij elkaar te houden

Draden uit elkaar halen of schroeven bij elkaar zoeken kan nogal voor de nodige spanning zorgen. Om deze enorme frustratie uit de weg te gaan kun je het beste tijdens het inpakken van de verhuisdozen al deze toebehoren op een handige manier bundelen. Zo kun je bijvoorbeeld alle kabels vooraf fotograferen, de foto’s bewaren bij de verhuischecklist en ze bij elkaar houden met lege wc-rolletjes.

In het geval van schroeven kun je alle schroeven van een bepaalde kast in een klein zakje doen en vast tapen aan het meubel zelf. Heb je alle bijbehorende gebruiksaanwijzingen nog, vergeet dan niet om ze in dezelfde verhuisdoos te stoppen. Deze kunnen namelijk nog wel eens van pas komen!

Tip #5. Verhuisdozen Inpakken: Hou alle verhuisdozen draagbaar

Ook al wil je alles zoveel mogelijk bij elkaar houden, het is wel belangrijk dat alle verhuisdozen draagbaar blijven. Het is goed te begrijpen dat je een verhuisdoos tot de nok toe wil vullen, maar het is vervelend als de helpende hand tijdens jouw verhuizing een blessure oploopt. Prop daarom niet alle zware dingen in één verhuisdoos, maar probeer het gewicht een beetje te verdelen. Alle verhuizers zullen dan weer met een glimlach huiswaarts keren!

 

Succes!

 

 

Vergelijk nu de verhuizers bij jou in de buurt

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

VerhuisTips
30-08-2023

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd Bij een verhuisbedrijf is het van...

VerhuisTips
29-09-2022

Het belang van een allrisk verhuisverzekering

Als bedrijf dat zich bezighoudt met het vervoer van spullen van mensen, is het essentieel dat je over een verhuisverzekering beschikt. Dit beschermt je bedrijf voor het geval er...

VerhuisTips
03-08-2021

Hoeveel kost een verhuis?

Hoeveel kost een verhuis?

VerhuisTips
12-05-2020

Veiligheidsrichtlijnen voor verhuizers België

Sinds 10 mei zijn de maatregelen in België versoepeld. Zo ook voor de verhuismarkt. Op de website van...

Scanmovers local nl en de fr da