Overzicht

VerhuisTips: Over verhuisbedrijven

VerhuisTips | 22-05-2017 | 3 minuten leestijd

8 dingen die je niet wist over verhuisbedrijven

Verhuizen kan heel vervelend zijn, zeker als het gepaard gaat met een negatieve ervaring zoals ontslag of een scheiding. In dit geval kan het besluit om de verhuizing zelf te gaan uitvoeren bijdragen aan deze slechte ervaring. Aan de andere kant staat een verhuizing ook voor een nieuw begin, wellicht een nieuwe baan en hopelijk een betere plek. Een verhuisbedrijf kan een deel van deze zorgen uit handen nemen. Sta je op het punt een verhuisbedrijf in te huren? Lees dan eerste deze opvallende weetjes over verhuisbedrijven!

1. Verhuisbedrijven zijn vaak goedkoper dan de verhuizing zelf uitvoeren. Bovendien loopt je minder risico.

Uiteraard is de huur van een verhuisbus goedkoper dan het inhuren van een verhuizer. Vooral bij kleine verhuizingen op korte afstand kan dit een geschikte optie zijn. Helaas blijven de kosten van de verhuizing hier vaak niet bij.

Benzine is de grootste uitgave; de tank moet vaak weer vol worden ingeleverd of je krijgt achteraf de rekening. Ook betaal je voor de verzekering van de wagen en van je spullen. Verhuisbedrijven rekenen een vaste prijs of uurtarief, door de kleine spullen alvast zelf te doen kan de prijs worden gedrukt. Je doet er verder goed aan om offertes van verschillende verhuisbedrijven te vergelijken, de prijzen liggen vaak ver uit elkaar.

2. Verhuisbedrijven verhuizen een groot gedeelte van de ruim 1.8 miljoen mensen die jaarlijks verhuizen binnen Nederland.

Van de mensen die verhuizen, verhuist 2/3  van de mensen binnen de eigen gemeente en 1/3 naar een andere stad. Als Nederlanders emigreren dan blijven ze vaak binnen Europa. De populairste landen zijn, niet geheel verrassend, Spanje, Frankrijk, Duitsland, België en Zweden.

3. De meeste “verhuisbedrijven” waar je mee praat zijn tussenpersonen.

Net als in de transport industrie zijn er veel tussenpersonen en makelaars actief in de verhuismarkt. Zij proberen een gesprek met je aan te gaan en je te helpen bij het boeken van je verhuizing. Een onafhankelijke adviseur kan je uitstekend advies geven over welke verhuizer het beste bij jouw type verhuizing en budget past.Dit is een goede manier om geld te besparen en verhuisbedrijven te vergelijken. Zij geven je vaak toegang tot een netwerk aan verhuizers die niet allemaal online goed te vinden zijn terwijl ze in kwaliteit niet onder doen aan verhuizers die wel goed vindbaar zijn. Bij het inschatten van de kwaliteit van de verhuismakelaar zijn onafhankelijkheid en klantenservice belangrijke aspecten.

4. Er  zijn 700 verhuisbedrijven actief in Nederland alleen al. Dan zijn de kleine transportbedrijven nog niet eens meegeteld.

De drempel om een verhuisbedrijf te beginnen is laag, de markt is dan ook zeer gefragmenteerd. Er staan 450 verhuisbedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, hiervan is ongeveer de helft lid van de brancheorganisatie Erkende Verhuizers. Het overgebleven aantal staat ingeschreven als klus- of transportbedrijf.

5. Er zijn goede manieren om de kwaliteit en betrouwbaarheid van een verhuizer te controleren.

Het bezit van verschillende certificaten en transportvergunningen zoals het NIWO geven een bepaalde mate van professionaliteit aan. Ook reviews zijn een belangrijke graadmeter voor een verhuizer, het is daarbij essentieel om beoordelingen van verhuizers te vergelijken aan de hand van een onafhankelijk en objectief keurmerk.

6. Flexibiliteit in de verhuisdatum kan je veel geld besparen.

Een dag eerder of later verhuizen kan flink schelen in de kosten afhankelijk van de agenda van de verhuizer. Populair zijn vooral de weekenden en het einde van de maand, agenda’s van verhuizers lopen op die tijdstippen snel vol. Heb je de vrijheid om de verhuizing te verplaatsen naar het begin van de week of het begin van de maand dan is de kans aanwezig dat je tot 50% bespaart.

7. Er zijn veel goede verhuisbedrijven, vaak eenmanszaken of eenpitters, die online slecht of nauwelijks vindbaar zijn.

Dit is zonde aangezien er veel goede verhuizers tussen zitten. Het ScanMovers platform probeert, na een strenge kwaliteitscontrole, ook deze kleine verhuizers een kans te geven om te slagen in de markt.

8. Het type-verhuizing, bijvoorbeeld een complete verhuizing of alleen maar kleine spullen, bepaalt welke verhuizer het meest geschikt is voor jouw verhuizing.

Een complete verhuizing kun je het beste laten uitvoeren door een gerenommeerd verhuisbedrijf. Dit is een verhuizing inclusief extra diensten zoals inpakken en demonteren. Een kleine verhuizing kan vaak ook zeer goed worden uitgevoerd door een budget verhuizer.

Vind hier jouw betaalbare verhuizer

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

VerhuisTips
30-08-2023

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd Bij een verhuisbedrijf is het van...

VerhuisTips
29-09-2022

Het belang van een allrisk verhuisverzekering

Als bedrijf dat zich bezighoudt met het vervoer van spullen van mensen, is het essentieel dat je over een verhuisverzekering beschikt. Dit beschermt je bedrijf voor het geval er...

VerhuisTips
03-08-2021

Hoeveel kost een verhuis?

Hoeveel kost een verhuis?

VerhuisTips
12-05-2020

Veiligheidsrichtlijnen voor verhuizers België

Sinds 10 mei zijn de maatregelen in België versoepeld. Zo ook voor de verhuismarkt. Op de website van...

Scanmovers local nl en de fr da