Overzicht

Waar moet je aan denken bij een studentenverhuizing?

VerhuisTips | 08-01-2018 | 3 minuten leestijd

5 tips bij een studentenverhuizing

Op kamers. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het gaat nu echt gebeuren! Jij gaat het ouderlijk huis verlaten. Wellicht heb jij nog een tussenstop gemaakt op een andere studentenkamer, maar je hebt nu echt een kamer gevonden die helemaal bij jou past. Tijd om wat tips voor een studentenverhuizing te vergaren, denk je niet? Check daarom gauw de verhuischecklist en aankomende tips voor een studentenverhuizing van ScanMovers. Tijd om de verhuisdozen in te pakken!

Studentenverhuizing tip 1: Maak een duidelijke lijst van alles wat je mee wilt nemen

Ga je van de ene studentenkamer naar de andere studentenkamer, dan kan je direct door naar tip 2, want deze lastige klus geldt niet (meer) voor jou. Indien jij vanuit een ouderlijk huis op kamers gaat, dan hebben we een zware mededeling voor de lastige kiezers onder ons: de kans is groot dat je een keuze moet maken tussen spullen die meegaan, achterblijven of misschien wel moeten worden weggegooid. Jouw studentenkamer heeft namelijk waarschijnlijk net wat minder ruimte dan de kamer in je ouderlijk huis. Een voordeel, spullen selecteren betekent minder verhuizen en dat betekent verhuiskosten besparen! Begin daarom tijdig met een lijst maken van alles wat je mee wilt nemen bij de studentenverhuizing en pak alle verhuisdozen op een handige en voorzichtige manier in.

Studentenverhuizing tip 2: Maak je nieuwe kamer schoon en zorg ervoor dat je oude kamer netjes achterblijft

Een tip die niet achter kan blijven op de verhuischecklist van een studentenverhuizing is het schoonmaken van zowel je oude als nieuwe kamer. Starten in een schone studentenkamer is wel zo lekker: een fris huis zorgt voor een frisse start! Ook het schoonmaken van je oude kamer is belangrijk. Indien er sprake is van een studentenverhuizing tussen verschillende studentenkamers, heb je vaak borg betaald bij de huurbaas en kun je verhuiskosten besparen door ervoor te zorgen dat je deze borg weer netjes terugkrijgt. Als dit jouw eerste studentenverhuizing is, kan je er zeker van zijn dat jij je ouders blij maakt met het grondig schoonmaken van je oude kamer..

Studentenverhuizing tip 3: Meten is weten!

Vaak zijn studentenhuizen toch wat aan de krappe kant. Daarnaast kan je nieuwe studentenkamer bijvoorbeeld een laag plafond, een uitstekende verwarming of een gekke hoek hebben. Het is daarom belangrijk om voor de studentenverhuizing een afspraak te maken met de huisbaas voor de sleuteloverdracht, zodat jij je nieuwe kamer op kan meten. Net vervelend als jij allerlei verhuisdozen 50 treden omhoog hebt gesleept om er vervolgens achter te komen dat alle spullen helemaal niet passen!

Studentenverhuizing tip 4: Inschrijven op nieuwe adres en adreswijzigingen versturen

Wat niet kan missen op een verhuischecklist zijn natuurlijk alle (her)inschrijvingen. Een verhuizing moet binnen vier weken voor, tot vijf dagen na de verhuizing bij de gemeente bekend zijn. Vervolgens moeten ook instanties zoals de post, de bank of een lidmaatschap worden overgezet naar het nieuwe adres. PostNL heeft hier tegenwoordig een erg handige functie voor. Check alles over adreswijzigingen in dit artikel en al jouw post komt binnen de kortste keren aan op jouw nieuwe adres!

Studentenverhuizing tip 5: Verhuisbedrijven vergelijken bij ScanMovers

De vraag bij een studentenverhuizing is natuurlijk: ga ik het allemaal zelf doen of huur ik een verhuizer in? Voor beide gevallen is wat te zeggen. Tuurlijk, een verhuizing zelf doen kan veel verhuiskosten besparen, maar daarentegen neemt een verhuizer jou veel werk uit handen en je weet zeker dat het soepel verloopt. Én het goede nieuws is: het inhuren van een verhuisbedrijf hoeft niet duur te zijn! Het is daarom belangrijk om van tevoren verhuisbedrijven te vergelijken.

ScanMovers is het eerste onafhankelijke online platform dat alle beschikbare verhuizers speciaal voor jouw verhuizing vergelijkt. Jij geeft je gegevens bij ons op en wij zorgen ervoor dat verhuizers in verschillende prijscategorieën binnen 24 uur kosteloos een verhuisofferte op maat uitbrengen.

 

Weet jij al naar welke studentenstad je verhuist of heb je nog wat hulp nodig bij het kiezen? Lees dan dit artikel over de beste studentenstad in Nederland!  

Heb jij nog andere vragen rondom een een studentenverhuizing, verhuiskosten besparen, verhuisdozen, verhuisbedrijven vergelijken of wil jij een verhuischecklist raadplegen? Check dan onze site. Veel verhuisplezier!

Vraag hier jouw offertes aan!
 

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

VerhuisTips
30-08-2023

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd Bij een verhuisbedrijf is het van...

VerhuisTips
29-09-2022

Het belang van een allrisk verhuisverzekering

Als bedrijf dat zich bezighoudt met het vervoer van spullen van mensen, is het essentieel dat je over een verhuisverzekering beschikt. Dit beschermt je bedrijf voor het geval er...

VerhuisTips
03-08-2021

Hoeveel kost een verhuis?

Hoeveel kost een verhuis?

VerhuisTips
12-05-2020

Veiligheidsrichtlijnen voor verhuizers België

Sinds 10 mei zijn de maatregelen in België versoepeld. Zo ook voor de verhuismarkt. Op de website van...

Scanmovers local nl en de fr da