Overzicht

De verhuismarkt transparant

ScanMovers Index | 31-05-2017 | 1 minuten leestijd

Verhuizer in Overijssel soms drie keer duurder dan in Noord-Holland
Nieuwe startup Scanmovers wil verhuizersmarkt transparant maken

Amsterdam, 31 mei 2017 – Verhuizers die eenzelfde vracht vervoeren of uit hetzelfde gebied of stad komen, kunnen tot wel twee keer duurder zijn. Zo zijn sommige verhuizers in Noord-Holland drie keer goedkoper dan die in Overijssel. Dat blijkt uit onderzoek van Scanmovers, een nieuw platform dat de verhuismarkt transparant wil maken. Opvallend is dat duurdere verhuizers niet per se beter blijken.

“Het is nog erg lastig om een betaalbare verhuizer te vinden. Dat komt ook omdat sommige verhuizers nog niet goed zichtbaar op internet zijn en het vooral Mond-tot-mondreclame moeten hebben. Daarom hebben we een platform opgericht waarop duidelijk wordt welke verhuizer het goedkoopst is in jouw regio of het best gewaardeerd wordt. Ook wordt die goede verhuizer zonder eigen website nu wel gevonden”, vertelt Boyan Nijpels, oprichter van Scanmovers.

Verhuizers buiten Randstad duurder


Veel verhuizers buiten de Randstad zijn duurder dan die in de Randstad. In de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland is de goedkoopste verhuizer gemiddeld zo’n 420 euro. In de rest van Nederland is dat gemiddeld zo’n 620 euro. De duurste verhuizers vind je in Overijssel, waar een gemiddelde vracht voor zo’n 1266 euro vervoerd wordt. In Noord-Holland doet de goedkoopste verhuizer dit voor 403 euro.

Nijpels: “Dat verhuizers buiten de Randstad duurder zijn, komt waarschijnlijk doordat er daar een kleiner aanbod is en er in de grote steden veel prijsvechters zijn. Hoe dan ook loont het om op te zoeken welke verhuizer het goedkoopst is. Hierdoor wordt het uitbesteden van een verhuizing toegankelijker voor een groter publiek. Zelf verhuizen kost onder de streep vaak ongeveer even veel geld, waarbij je ook nog een groter risico loopt om je spullen te beschadigen.”

Concurrentie zorgt voor grotere prijsverschillen

In provincies waar weinig verhuizers zijn, zoals Friesland, Limburg en Groningen, zijn de prijsverschillen het kleinst. In Friesland wordt er gemiddeld 14,2 kubieke meter verhuisd: de goedkoopste aanbieder doet dat voor 566 euro en de duurste voor 818 euro. Ondanks het verschil van 252 euro (!), is dat ‘slechts’ een verschil van 45 procent.

In de Randstad zijn de prijsverschillen groter (gemiddeld meer dan 100 procent) en in Flevoland het allergrootst. Daar wordt gemiddeld 15,4 kubieke meter verhuisd: de goedkoopste doet dat voor 518 euro en de duurste voor 1.180 euro. Dat is een prijsverschil van 127 procent.

 

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

ScanMovers Index
01-02-2019

Big Data & Verhuizen. Wat Gaat Er Veranderen?

Het gebruik van Big Data door Verhuisbedrijven

ScanMovers Index
27-12-2018

Blockchain: handige datastructuur voor de verhuiswereld?

Blockchain nader bekeken 

ScanMovers Index
14-11-2018

De gevolgen van brexit voor verhuisland

Brexit: interessante tijd voor de verhuiswereld? 

ScanMovers Index
01-01-2014

Verhuizen naar het buitenland: verschillende soorten internationaal transport

Verhuizen naar het Buitenland: Verschillende Soorten Internationaal...

Scanmovers local nl en de fr da