Overzicht

De perfecte internationale verhuizing

VerhuisTips | 07-05-2018 | 4 minuten leestijd

Ben jij klaar voor die internationale verhuizing?wink

Op een gegeven moment in je leven kan het gebeuren dat je een beetje genoeg krijgt van Nederland (kan gebeuren). Een ander landschap, een andere cultuur, ander eten; het kan ineens heel aantrekkelijk gaan klinken. Ook kan het zijn dat je voor je baan moet verhuizen of je hart achterna gaat... ScanMovers kent het allemaal maar al te goed en weet ook dat de wereld veel mooie plekken te bieden heeft! 

Dus ben jij helemaal klaar om te verhuizen naar je nieuwe avontuur? Bij een internationale verhuizing komt namelijk veel kijken en daarom gaan we in dit artikel een stappenplan doornemen om jouw internationale verhuizing soepel en stressvrij te laten verlopen.

Stap 1: Super-planning makenenlightened

Bij een nationale verhuizing neemt het plannen al veel tijd in beslag; een internationale verhuizing kost nóg meer tijd om in te plannen! Maar geen zorgen want wij helpen je gelukkig met de planning! Bij een internationale verhuizing is een goede planning cruciaal, aangezien het natuurlijk veel langer duurt voordat je spullen in je nieuwe huis staan, dan bij een nationale verhuizing.

Het is daarom belangrijk dat je goed overlegt/communiceert met je internationale verhuizer wanneer jouw meubelen en dozen aankomen op je nieuwe woonplek, zodat je hier bent op het juiste moment. Ook moet je rekening houden met eventuele vluchten of langeafstand reizen met de auto/trein om op je nieuwe woonplek te komen. Kortom, dit zijn nogal wat puntjes om rekening mee te houden! Een goede planning betekent dan ook minder stress!

Stap 2: Verblijfsvergunningenenlightened

Stap 2 is net zo belangrijk als... eigenlijk elke stap in dit stappenplan. Zonder verblijfsvergunning voor je nieuwe land, kun je er namelijk niet gaan wonen! Je verblijfsvergunning vraag je aan bij de ambassade of het consulaat van het land waar je naar toe gaat verhuizen en hoe dit proces precies verloopt hangt per land af. Verder moet je denken aan importvergunningen (voor bijvoorbeeld de auto) of als je werkt, een werkvergunning. Deze vergunning moeten vaak ver van tevoren worden geregeld en moet dus goed worden ingepland.

Ga jij binnen de Europese Unie verhuizen, dan zijn de verhuizing makkelijker te regelen dan wanneer je naar buiten de Europese Unie gaat; houdt hier dus ook rekening mee. Wil je precies weten hoe je jouw verblijfsvergunning moet aanvragen? Bekijk dan de website van de ambassade van je nieuwe woonland, hier kun je alle informatie vinden.

Stap 3: Adreswijziging doorgevenenlightened

Niet alleen is het handig als je familie weet dat je verhuist (aardig handig), ook voor uw hypotheek, verzekering en andere instanties is het belangrijk dat je je adreswijziging doorgeeft. Hier kun je de ScanMovers verhuischecklist bekijken en downloaden, waarin je bij kunt houden of je jouw gewenste instanties al hebt bereikt. Heb je verder nog andere abonnementen zoals op een tijdschrift, kun je deze wellicht overzetten naar je nieuwe adres in het buitenland.

Stap 4: De belasting + AOWenlightened

Belasting is altijd een feestje, en daarom raden we je dan ook zeker aan om je goed te verdiepen in hoe jouw belasting kan veranderen bij het verhuizen naar het buitenland. Wanneer jouw inkomsten uit Nederland ontvangt, zoals een pensioen of een uitkering, ben je vaak nog belastingplichtig in Nederland. Maar als het om je nieuwe woning gaat, gelden vaak de belastingregels van je nieuwe woonland. Ook zijn er bepaalde verdragen tussen landen in de EU op dit gebied en kun je niet altijd je AOW krijgen in elk land. Kortom, is ook dit een flink tijdrovend klusje en kan het handig zijn om een adviseur hiervoor te vragen.

Stap 5: Check-Check- Dubbelcheckenlightened

En dan ben je alweer bij stap 5; het dubbelchecken van al je documenten. Heb je dus al verhuisoffertes vergeleken en jouw perfecte verhuisbedrijf gekozen bij ScanMovers, dan is de tijd aangebroken om verhuisdozen in te gaan pakken! Verhuisdozen Het is zeker handig om nu al je documenten zoals paspoorten, rijbewijzen te checken op hun geldigheid of hoe lang ze nog geldig zijn. Ook is het handig om naar je verzekeringen te kijken; of deze nog gelden of aangepast moeten worden.

Stap 6: Uitschrijven & Inschrijven & Heerlijk wonenenlightened

Dan is het zover; je gaat verhuizen naar je droomland en het wordt tijd om jezelf uit te schrijven bij je Nederlands gemeente. Wanneer je aangeeft dat je niet meer in Nederland gaat wonen, is het belangrijk om hierbij ook je nieuwe internationale adres door te geven. Ook moet je checken of je jezelf in je nieuwe woonland moet inschrijven voor je nieuwe gemeente/woonplaats, aangezien dit per land kan verschillen.

Schrijf je je dan in bij je nieuwe woonland, raden wij je aan dit te doen als je ook al daadwerkelijk woont op je nieuwe plek. En dan is het eindelijk tijd om die verhuisdozen uit te pakken en lekker te gaan wonen op je nieuwe droomstekkie! En voilà! De perfecte internationale verhuizing is ten einde! 

Internationaal verhuizen met Scanmovers

Internationaal verhuizen bij ScanMoversenlightened

Een internationale verhuizing is dus niet niks en ScanMovers helpt je graag om jouw verhuizing soepeltjes te laten verlopen! Vul bij ons je lekker je verhuis details in en wij gaan gelijk top verhuizers voor je zoeken. Binnen 24 uur heb jij 6 verhuisoffertes binnen die je rustig op de bank kunt doornemen. Heb jij dan je perfecte match gevonden? Laat het ons weten en wij gaan gelijk voor je aan de slag! 

Heb jij verder nog vragen over ScanMovers of jouw internationale verhuizing? Neem vooral contact met ons op of neem een kijkje op onze site! Veel plezier met jouw internationale verhuizing!

                                      Begin NU met vergelijken!

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

VerhuisTips
30-08-2023

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd Bij een verhuisbedrijf is het van...

VerhuisTips
29-09-2022

Het belang van een allrisk verhuisverzekering

Als bedrijf dat zich bezighoudt met het vervoer van spullen van mensen, is het essentieel dat je over een verhuisverzekering beschikt. Dit beschermt je bedrijf voor het geval er...

VerhuisTips
03-08-2021

Hoeveel kost een verhuis?

Hoeveel kost een verhuis?

VerhuisTips
12-05-2020

Veiligheidsrichtlijnen voor verhuizers België

Sinds 10 mei zijn de maatregelen in België versoepeld. Zo ook voor de verhuismarkt. Op de website van...

Scanmovers local nl en de fr da