Overzicht

Alles over Verhuisdozen

ScanMovers Index | 07-11-2017 | 6 minuten leestijd

Tips Over Het Kopen Van Verhuisdozen

Het is zover, je hebt eindelijk je huis verkocht en / of een nieuw droomhuis gevonden. Je gaat verhuizen maar in veel gevallen komt dan het besef pas van hoeveel er geregeld en georganiseerd moet worden. Maar vlak voor je verhuizing komen er weer een heel stel nieuwe vragen bij. Je weet niet hoeveel spullen je hebt en wat er allemaal mee moet. Pak je deze spullen vervolgens in of stop je het in dozen?

Veel mensen vinden deze inschatting lastig. Hoeveel verhuisdozen heb ik nu nodig en stop ik bij elkaar? Waar koop ik de beste verhuisdozen? Of kan ik ze beter huren? In dit artikel beantwoorden we al jouw prangende vragen over verhuisdozen!

Waar vind je de juiste verhuisdozen?

Er zijn verhuisdozen in alle soorten en maten. Je kunt verhuisdozen kopen, lenen en zelfs huren. Maar je kunt er ook voor kiezen om bananendozen bij de plaatselijke groenteboer te halen. Wij zetten de voor- en nadelen voor elk van deze opties op een rijtje. 

Verhuisdozen lenen

Verhuisdozen lenen van familie of vrienden is een goedkope manier om ze te verkrijgen. Je moet alleen wel oppassen dat je de dozen niet beschadigd tijdens de verhuizing. Daarnaast moet je goede afspraken maken over of er wel of niet op geschreven mag worden. Mag er niet op de dozen geschreven worden? Gebruik dan bijvoorbeeld plaketiketten waar je op kunt schrijven. Maak überhaupt goed afspraken, wat als er een aantal dozen kapot gaan?

Verhuisdozen huren

Wanneer je ervoor kiest om verhuisdozen te huren moet je rekening houden met kosten van zo’n €0.50 tot €1,50 per doos. Daarnaast zit er aan het huren van verhuisdozen vaak een borgsom vast plus eventuele verzendkosten. Het huren van verhuisdozen is uiteraard goedkoper dan het kopen van verhuisdozen. Bovendien blijf je niet zitten met een groot aantal verhuisdozen waar je na je verhuizing vaak niks meer mee kunt. Toch kan het ook stress opleveren om verhuisdozen te huren. Je zit namelijk aan een bepaalde termijn vast waarin je alle dozen, onbeplakt en onbeschreven, moet retourneren. Dit betekent dus ook dat je niks in de gehuurde dozen op kunst slaan. 

Bananendozen

Deze volstaan in de meeste gevallen prima. Ze zijn stevig en het is ook nog eens goed voor het milieu. De plaatselijke supermarkt of groenteboer had ze anders waarschijnlijk toch bij het oud vuil gezet. Pas wel op dat alle bananendozen dezelfde grootte zijn, dit is een stuk praktischer wanneer je bijvoorbeeld gaat stapelen. Wanneer je je spullen op wilt slaan zijn bananendozen wellicht minder handig, aangezien ze niet helemaal af te sluiten zijn. Bovendien is er grotere kans op schade omdat de dozen niet gemaakt zijn voor het beschermen van (breekbare) spullen. Houd er daarnaast rekening mee dat het aantal bananendozen maar beperkt is.

 

“Er zijn zoveel verschillende soorten verhuisdozen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.”

Verhuisdozen kopen

 Bij ScanMovers

ScanMovers heeft voor jou de beste kwaliteit verhuisdozen klaar staan! Voor vandaag 15:00 uur bestelt, morgen in huis! Koop hier jouw verhuisdozen.

 Tweedehands

Wanneer je tweedehands verhuisdozen koopt op bijvoorbeeld marktplaats moet je opletten dat alle dozen heel zijn. Het beste is, net als bij bananendozen, dat je in ieder geval hetzelfde formaat dozen aanschaft. Dit scheelt je enorm veel ruimte met het opstapelen ervan.

 In de winkel

Er zijn zoveel verschillende soorten verhuisdozen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Niet alleen qua inhoud, 30 liter, 50 liter, 70 liter. Maar ook qua vorm, schuine dozen, speciaal voor de opslag onder een schuin dak. Dozen met een raster, speciaal voor glazen. En extra hoge dozen, speciaal voor je garderobe. Daarnaast is er natuurlijk nog het prijsverschil. Op het eerste gezicht lijken de prijzen vrij gelijk maar wanneer je het prijsverschil maal het aantal verhuisdozen dat je nodig hebt doet zie je dat dit bedrag toch aardig oploopt. 

 Bij de verhuizer

Wanneer je ervoor kiest om je verhuizing uit te laten voeren door een professionele verhuizer kun je er vaak ook voor kiezen om verhuisdozen direct bij hem te bestellen. Soms krijg je ze er zelfs gratis bij! Je kunt er in ieder geval van uit gaan dat deze verhuisdozen goed van kwaliteit zijn. Bovendien leveren de meest verhuisbedrijven de dozen als een extra stukje service en hoeven ze hier dus geen winst op te maken.

Rij met goedkope verhuisdozen

De prijs van verhuisdozen

Omdat er zoveel aanbod is in verhuisdozen hebben wij een aantal bekende aanbieders voor je op een rijtje gezet. We vergelijken de prijzen en beoordelingen. Wanneer de verhuisdozen niet per stuk verkocht worden hebben we de prijs omgerekend naar stuksprijs. Kortingen hebben we niet meegerekend. 
 Merk verhuisdoos  

 (winkel) 
 Prijs van 1 verhuisdoos  

 (50 liter)
 Gemiddeld aantal sterren  

 (van 1 t/m 5)
 Action
 €0,94
 2,1
 Praxis
 €2,19
 3,0
 Hema
 €1,50
 2,8
 Gamma
 €2,00
 3,1
 Karwei
 €2,00 
 4,3
 IKEA
 €1,50 (62 liter)
 4,5
 Leen Bakker
 €1,87
 4,6


 Bij ScanMovers kunt u verhuisdozen kopen van 55 liter voor €2,50 per stuk. Koop hier uw verhuisdozen.

 Hoeveel verhuisdozen heb je nodig voor jouw spullen?

Het is een veel voorkomende probleem: Hoeveel dozen heb ik nodig? Het is afhankelijk van de grootte van je huis of appartement, het aantal spullen dat je bezit en het aantal mensen dat je mee samenwoont.

Helaas is er daarom niet één juist antwoord op deze vraag. Sommige mensen geloven dat je één verhuisdoos nodig hebt per vierkante meter woonoppervlak. In de meeste gevallen is dit echter wel erg ruim genomen. Op basis van onze ervaring houden wij daarom een gemiddelde aan die je zou kunnen gebruiken als een soort richtlijn voor je eigen verhuizing. 
  • Één persoon: 20-30 verhuisdozen.
  • Een stel: 40-60 verhuisdozen.
  • Een gezin met 2 tot 3 kinderen: 70-90 verhuisdozen. 

6 tips voor de beste verhuisdozen

 Verhuisdozen inpakken

Eindelijk een keuze gemaakt? Dan begint het echte werk nu pas: inpakken. Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt kun je ervoor kiezen om je spullen in- en/of uit te laten pakken. Maar wat als je niet voor deze optie gaat en je je verhuisdozen eigenhandig in gaat pakken? Hier zijn een aantal tips die jou helpen om je verhuisdozen zo efficiënt mogelijk in te pakken.

1. Verhuisdozen hoeven niet uit te puilen, natuurlijk is het efficiënt om er zoveel mogelijk spullen in te stoppen maar denk daarbij ook aan je rug. Zorg ervoor dat je verhuisdoos maximaal 20 kilo weegt. Het is verstandiger om wat vaker op en neer te lopen dan jezelf te vertillen. 

2. Stop alle zware spullen onderin de doos. Vul de doos aan met lichte spullen. Zo voorkom je dat je spullen beschadigen.

3. Zorg ervoor dat je systematisch in pakt. Markeer alle dozen, dit lijkt misschien veel werk maar het scheelt je enorm veel werk met het uitpakken van de dozen. Bovendien weten de mensen die je komen helpen met verhuizen zo in welke ruimte  de verhuisdozen moeten komen te staan.

4. Wanneer je breekbare spullen zoals servies in een doos verpakt, zet het er dan duidelijk op. Je weet dan in ieder geval zeker dat iedereen voorzichtig met die specifieke dozen om zal gaan.

5. Pak je spullen logisch in. Dit klinkt wellicht wat vreemd maar het komt er op neer dat je bijvoorbeeld niet je badkamerspullen bij je leesboeken stopt. Zorg dat de spullen die in een bepaalde ruimte thuis horen bij elkaar in een doos zitten.

6. Til verhuisdozen op de juiste manier, met je rug recht, je armen gestrekt en je knieën gebogen. Op die manier belast je je rug het minst.

Vind hier ook jouw betaalbare verhuizer

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

ScanMovers Index
01-02-2019

Big Data & Verhuizen. Wat Gaat Er Veranderen?

Het gebruik van Big Data door Verhuisbedrijven

ScanMovers Index
27-12-2018

Blockchain: handige datastructuur voor de verhuiswereld?

Blockchain nader bekeken 

ScanMovers Index
14-11-2018

De gevolgen van brexit voor verhuisland

Brexit: interessante tijd voor de verhuiswereld? 

ScanMovers Index
01-01-2014

Verhuizen naar het buitenland: verschillende soorten internationaal transport

Verhuizen naar het Buitenland: Verschillende Soorten Internationaal...

Scanmovers local nl en de fr da