Overzicht

Een Verhuizer Boeken of Zelf Gaan Sjouwen?

VerhuisTips | 26-06-2017 | 5 minuten leestijd

Een verhuizer boeken via ScanMovers, of zelf gaan sjouwen?

Is het echt goedkoper om je verhuizing zelf uit te voeren? Of is een verhuizer inschakelen net zo voordelig? We hebben de feiten voor je op een rijtje gezet.

 

Verhuizen is voor de meeste mensen een stressvolle activiteit.

Verhuizen verdient een plek in de top 5 van meest stressvolle levensgebeurtenissen, zo blijkt. Verreweg de meeste mensen kiezen ervoor om een verhuizing zelf te regelen. Je post mee verhuizen, niet vergeten je gas/water/licht en elektriciteit om te zetten en meubels weer in elkaar zetten is al stressvol genoeg. Stel je voor hoe stressvol het moet zijn om dan ook nog een verhuiswagen te regelen en alle zware dozen vervolgens zelf te moeten sjouwen. Een verhuisbedrijf inschakelen zou dus veel van de stress wegnemen, maar veel mensen overwegen vaak toch om alles zelf te regelen.

Voor de meeste mensen is budget de belangrijkste drijfveer hiervoor. In dit artikel maken we een berekening van de kosten die een verhuizing met zich meebrengt wanneer je het zelf regelt. Daarnaast kijken we wat je voor precies dezelfde verhuizing betaalt wanneer je via ScanMovers verhuist. Door alle uitgaven met elkaar te vergelijken hopen we de vraag: Zelf sjouwen of een verhuizer inschakelen?  te kunnen beantwoorden.  

 

Verhuisbedrijf inhuren of zelf sjouwen: de voor en nadelen.
Het beste aan het zelf regelen van een verhuizing is natuurlijk de totale controle over de gehele verhuizing, die je zelf in de hand houdt. Je kunt dan niet alleen zelf de verhuiswagen uitzoeken, maar ook alle dozen inruimen en zorg dragen voor het feit dat er niks breekt.

Daarnaast pak je alles zelf in dus weet je (als het goed is) ook precies waar je alles gelaten hebt. Daar staat tegenover dat je waarschijnlijk niet veel ervaring hebt met verhuizen. Verhuizers hebben dat natuurlijk wel en kunnen op die manier alles zo efficiënt mogelijk inpakken, van je verhuisdozen tot de vrachtwagen. Bovendien loopt een verhuizing vrijwel nooit geheel volgens plan. Wanneer er iets onverwachts gebeurt moet je daar op kunnen anticiperen. Professionele verhuizers zijn daar vanzelfsprekend goed in.

Wanneer je ervoor kiest om een verhuisbedrijf in te schakelen ben je ook van het probleem af dat je je vrienden en familie moet optrommelen om jou te komen helpen met sjouwen. Dit scheelt gedoe en ook weer geld omdat je vrienden en familie waarschijnlijk op een uitgebreid diner of avondje uit hopen als tegenpresentatie voor het sjouwen. Verhuizers nemen genoeg met een paar kopjes koffie.

Bovendien hoef je maar 1 dag vrij te houden omdat je ervan op aan kunt dat de ingeschakelde verhuizers je gehele verhuizing binnen 1 dag regelen inclusief het (de-)monteren van je meubels. En ook het sjouwen heb je in 1 keer uitbesteed, dat scheelt jou en je vrienden weer een hoop rugklachten aan het eind van de dag.

 

Hoeveel kost een verhuisbedrijf?
Stel je voor, je verhuist van je appartement in Amsterdam naar je nieuwe appartement in Den Haag (van Amsterdam naar Den Haag is ongeveer 103 km). De inboedel die we willen verhuizen is in totaal 15m3. Via ScanMovers vragen we, voor spullen die samen precies 15m3 zijn, offertes aan. We kiezen de offerte waarbij je gehele inboedel verzekerd is tijdens de verhuizing. Daarnaast rekent het bedrijf geen weekendtoeslag wat inhoudt dat het niet uitmaakt of je door de week of in het weWat kost eet verhuizen uit laten voeren?ekend verhuist. Het bedrijf zorgt tevens voor genoeg professionele verhuismaterialen zoals bubbeltjesplastic, oude lakens en tape.

Ook bestellen we 8 verhuisdozen die van tevoren geleverd worden zodat je al je spullen in de avonduurtjes alvast in kunt pakken. Bovendien wordt het monteren van de bedden en de kasten geregeld door de verhuizers. De prijs die je bij ScanMovers betaalt voor deze verhuizing is €422,60. Maar wat ben je kwijt wanneer je zelf de volledige verhuizing regelt?

 

 

 

Bespaar hier tijd en geld op je verhuizing

 

 

Hoeveel kost een verhuizing wanneer je alles zelf regelt?

Het huren van een verhuiswagen is misschien wel de grootste kostenpost wanneer je zelf je verhuizing regelt. Gemiddeld ben je voor een dag huur van een verhuiswagen van 15m3 €130,85 kwijt. Hierbij is het eigen risico afgekocht zodat wanneer je onverhoopt schade maakt je niks extra’s hoeft te betalen.

Met het huren van de verhuiswagen alleen ben je er nog niet qua transport. De kilometervergoeding komt er namelijk nog bij, in de meeste gevallen is de eerste 100 km gratis maar daarna betaal je gemiddeld €0,21, wat voor deze verhuizing neer zou komen op een totaal van €22,26.


 Wat kost een verhuisbus huren? 

Wat zijn de kilometerkosten bij het huren van een bus. 

Als je bij het aanvragen van de verhuisoffertes al weet hoeveel verhuisdozen je nodig gaat hebben kun je deze ook bestellen bij de verhuizer. Je hebt dan garantie op de beste kwaliteit verhuisdozen die in ieder geval niet stuk gaan tijdens je verhuizing. Als je nog niet weet welke hoeveelheid dozen je nodig gaat hebben dan kun je natuurlijk ook op een later moment zelf naar de winkel gaan om dozen te kopen. De gemiddelde prijs van een verhuisdoos is €1,83 wat neer komt op €14,64 voor 8 dozen.

We trekken €175,- uit voor onvoorziene en overige kosten. Hierbij kun je denken aan een inboedelverzekering voor tijdens de verhuizing, verpakkingsmaterialen, bubbeltjespapier, de catering, etc. Dit lijkt misschien veel maar in de praktijk blijkt dat dit een zeer reëel bedrag is. Reken bijvoorbeeld eens uit hoeveel een bedankt-etentje voor je vrienden die geholpen hebben bij het verhuizen zou moeten kosten. Of hoeveel een aantal kratten bier kosten. Daarnaast hebben we in onze berekening geen brandstofverbruik meegenomen. In veel gevallen wordt er van je verwacht dat je de verhuiswagen weer met een volle tank terugbrengt.

Als we nu de kosten voor transport, verhuisdozen en overige zaken bij elkaar optellen komen we voor het zelf regelen van een verhuizing uit op een bedrag van €342,75.

Wat kost een verhuisdoos per stuk? 

 

Wat kost meer: een verhuisbedrijf inhuren of zelf sjouwen?
Voor het zelf regelen van een verhuizing komen alle kosten samen uit op een bedrag van €342,75. En dat terwijl de prijs voor een professionele verhuizing neerkomt op €422,60. Het geld wat je bespaart door zelf te sjouwen bedraagt dus €79,85.

We kunnen hieruit concluderen dat het wel degelijk goedkoper is om zelf een verhuizing te regelen, alhoewel het verschil niet enorm is. De vraag die je jezelf moet stellen is: ’Hoeveel is het verminderen van de stress die een verhuizing met zich meebrengt mij waard?’.

 

 

Vraag nu gratis jouw offertes aan

 

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

VerhuisTips
30-08-2023

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd

Met een CRM-systeem is je verhuisbedrijf beter georganiseerd Bij een verhuisbedrijf is het van...

VerhuisTips
29-09-2022

Het belang van een allrisk verhuisverzekering

Als bedrijf dat zich bezighoudt met het vervoer van spullen van mensen, is het essentieel dat je over een verhuisverzekering beschikt. Dit beschermt je bedrijf voor het geval er...

VerhuisTips
03-08-2021

Hoeveel kost een verhuis?

Hoeveel kost een verhuis?

VerhuisTips
12-05-2020

Veiligheidsrichtlijnen voor verhuizers België

Sinds 10 mei zijn de maatregelen in België versoepeld. Zo ook voor de verhuismarkt. Op de website van...

Scanmovers local nl en de fr da