Overzicht

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van verhuizers?

ScanMovers Index | 31-10-2017 | 7 minuten leestijd
Tips Voor Het Vergelijken Van Verhuizers

In het derde kwartaal van 2017 werden de meeste huizen ooit verkocht. In totaal waren dat er ruim 61 duizend zo blijkt uit de meest recente cijfers van het CBS. Dit heeft logischerwijs ook geleid tot een nieuw record in het aantal verhuizingen binnen Nederland. Bovendien verwacht het Nibud, instituut voor budgetvoorlichting, dat mensen met een hoger inkomen (vanaf €45.000 per jaar) volgend jaar meer geld kunnen lenen voor een hypotheek. Deze verandering zal er waarschijnlijk voor zorgen dat er nog meer huizen gekocht en verkocht gaan worden. Wat tegelijkertijd resulteert in een groei van het aantal uitbestede verhuizingen. 

Met name in Flevoland en Drenthe werden relatief veel huizen verkocht in vergelijken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Er was daar een groei in aantal verkochte huizen van zo’n 17 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. In Amsterdam daarentegen daalde het aantal verkochte huizen echter aanzienlijk, met ruim 12 procent in vergelijking met 2016.


"Het record aantal verhuizingen lijkt erop te wijzen dat de verhuiswereld nu definitief uit de crisis is."

Het record aantal verhuizingen lijkt erop te wijzen dat de verhuiswereld nu definitief uit de crisis is. Tussen 2008 en 2013 hadden met name verhuisbedrijven het namelijk erg lastig en werden er veel faillisementen aangevraagd. Nu er voor het vijfde jaar op rij meer huizen zijn verkocht trekt ook de verhuismarkt dus weer sterk aan.

Het toenemen van het aantal verkochte huizen zorgt vanzelfsprekend voor meer verhuizingen. Maar waar moet je precies op letten bij het inschakelen van verhuizers? Hoe vergelijk je verhuizers het beste? En wat is nou eigenlijk het verschil tussen een Erkende verhuizer en een Budgetverhuizer?


Zelf sjouwen of een verhuizer inschakelen?

Wanneer je gaat verhuizen moet je ten eerste een keuze maken: Ga je je spullen zelf sjouwen, met alle stress en gedoe die een verhuizing organiseren en uitvoeren met zich meebrengt? Of kies je ervoor om je verhuizing uit te laten voeren door verhuizers? In een eerder artikel berekende we wat de voordeligste optie is. Daarnaast wogen we de voor- en nadelen van een verhuizer inschakelen af tegen het zelf regelen van een verhuizing.

Vergelijk verhuizers

Tegenwoordig bestaat er voor nagenoeg elke dienst of product een vergelijkingssite. Of het nou gaat om energie, telefoon, internet, kleding of elektronica; voor veel producten en diensten bestaat een vergelijkingsplatform. Zo ook voor het vergelijken van verhuizers. Waar de meeste producten en diensten puur op prijs worden vergeleken is het bij het vergelijken van verhuizers verstandig om niet alleen op de prijs af te gaan.


Voorbeeld van offerteoverzicht op Scanmovers.nl

Voorbeeld offerte voor het vergelijken van verhuizers


Belangrijke elementen bij het vergelijken van verhuizers

Natuurlijk is de prijs een belangrijke factor in het kiezen van de juiste verhuizer voor jouw verhuizing. Er zijn echter een stuk meer factoren waar je naar kunt kijken bij verhuizers wanneer je deze aan het vergelijken bent.

"Wanneer je kiest voor een offerte op basis van een vaste prijs neemt het desbetreffende verhuisbedrijf het risico van eventuele uitloop voor haar rekening."

Een offerte op basis van uurprijs of vaste prijs
Zo is het belangrijk om te kijken of de verhuizer een uurprijs rekent of een verhuizing aanbiedt voor een vaste prijs. Verhuizers maken voor ze een offerte uitbrengen namelijk een schatting van de tijd die ze kwijt denken te zijn aan een verhuizing. Als de verhuizing onverhoopt langer duurt zal dit bij een offerte op basis van uurprijs doorberekend worden aan de klant. Tenzij ze natuurlijk sneller klaar zijn, dan betaal je uiteraard minder.

Wanneer je kiest voor een offerte op basis van een vaste prijs neemt het desbetreffende verhuisbedrijf het risico van eventuele uitloop voor haar rekening. Als je offertes ontvangt op uurbasis, vergelijk deze dan goed met elkaar door te kijken hoeveel uur de verschillende verhuizers bezig denken te zijn én hoeveel verhuizers ze hierbij inzetten.

Over het algemeen geldt dat als je een hele inboedel wilt verhuizen, je wellicht beter uit bent met een vaste prijs. De verhuizing is in dit geval groter (meer m3) waardoor het risico tot uitloop ook groter is. Heb je echter slechts een aantal meubels die je wilt verhuizen? Goede kans dat de goedkopere uurprijs het waard blijkt te zijn omdat de verhuizers sneller klaar zijn dan ingeschat!

Vergelijk erkende verhuizers met budget verhuizers

Een budgetverhuizer of een Erkende verhuizer?

Er zijn veel verschillende soorten verhuizers. Je hebt Erkende verhuizers, budgetverhuizers, studentverhuizers, eenpitters, familiebedrijven en ga zo maar door. De meeste verhuizers kunnen ingedeeld worden bij budgetverhuizers of Erkende verhuizers, maar wat is nou precies het verschil daartussen?

Budgetverhuizers hanteren vaak lagere prijzen voor het uitvoeren van een verhuizing in vergelijking met Erkende verhuizers. Vaak hebben budgetverhuizers geen vaste mensen in dienst waardoor zij minder vaste lasten hebben en dus een goedkoper tarief kunnen hanteren. Dit zegt overigens niks over de kwaliteit die een budgetverhuizer levert, hiervoor kun je het beste naar de reviews van zo’n verhuisbedrijf kijken.

Erkende verhuizers zijn verhuisbedrijven die aangesloten zijn bij de gelijknamige branche-organisatie. Ze zijn in het bezit van een certificaat dat de kwaliteit van het verhuisbedrijf waarborgt. Ongeveer de helft van de Nederlandse verhuizers zijn aangesloten bij deze organisatie. Wanneer je een Erkende verhuizer inschakelt voor jouw verhuizing dan verhuis je in ieder geval onder gunstige algemene en verzekeringsvoorwaarden.

Daarnaast zijn alle Erkende verhuizers vakmensen en hebben zij stuk voor stuk hun opleiding tot verhuizer afgerond. Wanneer je een offerte bekijkt op ScanMovers en je opent het verhuizers profiel, kun je meer informatie vinden over de achtergrond van het verhuisbedrijf.

Certificaten

Binnen de verhuiswereld zijn er veel verschillende soorten certificaten die allemaal een bepaalde mate van kwaliteit, verzekering of service waarborgen. Verhuizers met certificaten bieden dus een bepaalde garantie. Verhuizers zonder certificaten zijn echter niet per definitie kwalitatief minder in vergelijking met verhuizers met één of meerdere certificaten. Certificaten zijn dus zeer waardevol maar er is 1 maatstaf die wellicht nog belangrijker is: reviews!

"Uit reviews blijkt vaak waar de verhuisbedrijven hoog op scoren en waar zij minder goed in zijn." 

Lees de reviews

Na het bekijken van de offertes is het essentieel om de reviews van de verschillende verhuisbedrijven door te lezen. Ga dus niet alleen uit van het aantal sterren dat het verhuisbedrijf scoort maar lees de reviews daadwerkelijk door. Uit reviews blijkt vaak waar de verhuisbedrijven hoog op scoren en waar zij minder goed in zijn. 

Zeker wanneer er gebruik wordt gemaakt van een gesloten reviewsysteem zijn de achtergelaten reviews zeer waardevol. Deze zijn per slot van rekening achtergelaten door particulieren, waarvan je 100% zeker weet dat ze met dat verhuisbedrijf verhuist zijn. Let in de reviews vooral op zaken als punctualiteit, klantvriendelijkheid en eerdere gevallen van schade. 

Aanvullende diensten

Als laatste is het goed om voor jezelf te bepalen of je gebruik wilt maken van extra diensten die een verhuisbedrijf aanbiedt. Wil je bijvoorbeeld dat de verhuizers je spullen in komen pakken en het vervolgens ook weer uit komen pakken? Of bijvoorbeeld spullen laten demonteren en weer in elkaar laten zetten? 

Deze aanvullende diensten zijn goed om jezelf stress te besparen maar ze zijn ook relatief kostbaar. Ook kun je ervoor kiezen om verhuisdozen te bestellen bij het verhuisbedrijf dat jouw verhuizing uit gaat voeren. Meestal zijn deze wat prijziger dan in bijvoorbeeld de bouwmarkt maar je weet dan wel zeker dat je de goede kwaliteit dozen aanschaft. Zo kan je in ieder geval veel schade voorkomen en weet je zeker dat jouw spullen veilig zijn. Als laatste is het goed om te kijken of de prijs voor een verhuislift inbegrepen is in de prijs voor de verhuizing. Een verhuislift kan je een hele hoop tijd besparen maar de huur ervan is vaak vrij prijzig. Let hier dus goed op wanneer je verschillende verhuisbedrijven met elkaar aan het vergelijken bent.

Zo vergelijk je verhuisbedrijven

We vergelijken tegenwoordig bijna alles alvorens we een product of service aanschaffen. Verschillende verhuizers met elkaar vergelijken is daar geen uitzondering op! Het vergelijken van verhuisbedrijven loont dus ook.

Natuurlijk is de prijs van belang maar de prijs alleen moet niet leidend zijn in je keuze voor een bepaalde verhuizer. Het is belangrijk om te kijken of de verhuisofferte is uitgebracht op basis van een uurprijs of op basis van een vaste prijs. Daarnaast kun je jezelf er van verzekeren dat de verhuizer een bepaalde mate van kwaliteit, verzekering en service waarborgt door te kiezen voor een verhuizer met certificaten. 

Dit wil echter niet zeggen dat verhuizers zonder deze certificaten per definitie mindere kwaliteit leveren. Om specifieker te weten te komen wat de sterke en zwakke punten van een bepaalde verhuizer zijn is het met name slim om de reviews voor de desbetreffende verhuizer goed door te spitten. Let in de reviews vooral op zaken als punctualiteit, klantvriendelijkheid en eerdere gevallen van schade.

 

Start hier direct met vergelijken!

Aanbevolen blog berichten

Wij raden jouw onderstaande blogs aan

ScanMovers Index
01-02-2019

Big Data & Verhuizen. Wat Gaat Er Veranderen?

Het gebruik van Big Data door Verhuisbedrijven

ScanMovers Index
27-12-2018

Blockchain: handige datastructuur voor de verhuiswereld?

Blockchain nader bekeken 

ScanMovers Index
14-11-2018

De gevolgen van brexit voor verhuisland

Brexit: interessante tijd voor de verhuiswereld? 

ScanMovers Index
01-01-2014

Verhuizen naar het buitenland: verschillende soorten internationaal transport

Verhuizen naar het Buitenland: Verschillende Soorten Internationaal...

Scanmovers local nl en de fr da