10 Bespaartips Verhuizen

Bij een verhuizing kan het helaas zo zijn dat er extra kosten worden gemaakt waar je in eerste instantie misschien geen rekening mee hebt gehouden. Wellicht komen deze kosten nog eens bovenop de kosten van een eventuele hypotheek of een verbouwing. Dit kan een nogal negatieve nawerking hebben op het budget dat je beschikbaar had gesteld voor de verhuizing. Het is daarom een goed idee om te bezuinigen, waar mogelijk.

Wij raden je af om te besparen op verhuizers en de verhuizing zelf te doen. Dit kan namelijk allerlei (lichamelijke) problemen opleveren (met alle gevolgen van dien). Een verhuizing kan tevens op allerlei andere manieren financieel haalbaar blijven. Wij hebben enkele handige bespaartips bij een verhuizing voor jou op een rijtje gezet.

BESPAARTIP 1. Verhuizen op een doordeweekse dag

Verhuizen in het weekend is doorgaans duurder dan op een doordeweekse dag, omdat verhuizers dan vaak een drukker schema hebben. Een verhuizing op zaterdag is vaak al 50% duurder! Verhuis je op een zondag, dan is de kans groot dat er een nog hogere toeslag geldt in verband met de Nederlandse CAO voor verhuizers. Om kosten te besparen bij een verhuizing kan het dus een goede keuze zijn om doordeweeks te verhuizen.

BESPAARTIP 2. Verhuiskostenvergoeding

Controleer tijdig of je in aanmerking komt voor een dergelijke vergoeding. Bij een gedwongen verhuizing in verband met werk (professionele verhuizing), kun je nagaan bij jouw werkgever of er een vergoeding beschikbaar is. Andere redenen zijn tijdelijke werkzaamheden aan een huurwoning of een handicap.

BESPAARTIP 3. Kleine spullen alvast verhuizen

Neem bij de bezoekjes aan je nieuwe huis voorafgaand aan de verhuizing iedere keer alvast wat spullen mee. Dit scheelt tijd en werk, wat zorgt voor lagere kosten voor het verhuisbedrijf en voor jou.

BESPAARTIP 4. Zelf de verhuizing voorbereiden

Zoals men altijd zegt: een goede voorbereiding is het halve werk. In veel gevallen moeten er dozen met kleinere spullen worden ingepakt. Ook moeten meubelstukken soms gedemonteerd worden in het oude huis en weer gemonteerd worden op de nieuwe locatie.

Om kosten te besparen bij de verhuizing, kun je overwegen om deze voorbereidende activiteiten al zelf uit te voeren. Voor demontage/montage is vaak wel enige vakkundigheid vereist. Probeer dus goed in te schatten of je in staat bent om dit zelf te doen. In sommige gevallen kan het daarom verstandig zijn om deze werkzaamheden toch uit te laten voeren door de verhuizers, om zo het risico op schade te beperken.

BESPAARTIP 5. Spullen op één plaats

Een ander onderdeel van de voorbereiding is het klaarzetten van spullen. Hoe meer spullen er klaarstaan op een plek die makkelijk te bereiken is voor de verhuizers, hoe sneller en efficiënter zij kunnen werken.

Wanneer het gaat om een heel woonhuis is het daarom raadzaam om alvast zoveel mogelijk verhuisdozen en spullen op de begane grond te plaatsen. Deze spullen kunnen dan direct in de verhuiswagen worden geladen. Dit scheelt tijd en dus ook kosten. Wanneer het de verhuizing van een appartement betreft kunnen er zoveel mogelijk spullen in een kamer worden gezet.

BESPAARTIP 6. Spullen labelen

Uiteraard is het ook van belang dat er op de nieuwe locatie snel en efficiënt gewerkt kan worden. Je kunt dit proces soepel laten verlopen door iedere doos en ieder meubelstuk te labelen, zodat de verhuizers snel en makkelijk kunnen zien waar alles naartoe moet. Zo wordt de tijd goed ingedeeld en hoeven er geen extra kosten te worden gemaakt, omdat het langer duurt dan verwacht.

BESPAARTIP 7. Zelf meehelpen

Bij een kleinere verhuizing kunnen er vaak kosten worden bespaard door zelf mee te helpen met de verhuizing. Er is vaak sprake van enkele grotere meubelstukken, die niet door een persoon kunnen worden gedragen.

Dit probleem kan worden opgelost door zelf mee te helpen met de kleine meubels of met het sjouwen van dozen. Op die manier voorkom je de kosten die een tweede verhuizer met zich mee zou brengen.

BESPAARTIP 8. Belasting aftrekbaar

In sommige gevallen zijn de kosten van de verhuizing fiscaal aftrekbaar. Om te achterhalen of dit voor jouw verhuizing het geval is, kan het raadzaam om een financieel adviseur te raadplegen.

BESPAARTIP 9. Parkeervergunning/Ontheffing

Een verhuiswagen kan niet zomaar overal worden geparkeerd. Er moet daarom goed worden gekeken naar regels voor parkeren en de regels op het gebied van laden en lossen in de buurt van zowel de oude als de nieuwe woning.

Het is belangrijk dat er tijdig bij de gemeente wordt geïnformeerd of er een parkeervergunning/ontheffing nodig is. Wanneer dit niet goed geregeld is, kunnen er op de dag van de verhuizing problemen ontstaan, die zorgen voor extra (onnodige) kosten zowel vanuit het verhuisbedrijf als vanuit de gemeente, zoals bijvoorbeeld een boete.

BESPAARTIP 10. Vergelijk offertes via ScanMovers

Een verhuisofferte geeft meer inzicht in de verhuiskosten die gelden voor de verhuizing. Wanneer je de details van je verhuizing invult op de website van ScanMovers ontvang je gespecificeerde aanbiedingen van verschillende verhuisbedrijven. Op deze manier kun je de beste deal uitkiezen.

Om reële biedingen te ontvangen is het belangrijk om precies vast te leggen wat er verhuisd moet worden, zodat er een goede schatting kan worden gemaakt van de kosten voor de verhuizing. Inventariseren kan op 3 manieren: Online een lijst invullen, foto's uploaden van de te verhuizen kamers en/of een afspraak maken met drie verhuizers op een tijdstip naar keuze (aangeraden bij grote verhuizing).

Menu